Web Analytics
More
    Reklāma

    Pērn strauji pieaudzis publiski pieejamo elektroauto uzlādes punktu skaits pasaulē

    Jaunākie raksti

    2019. gadā publiski pieejamo elektroauto uzlādes punktu skaits visā pasaulē palielinājies par 60 procentiem, liecina Starptautiskās enerģijas aģentūras dati. Savā ikggadējā ziņojumā “Global EV Outlook” aģentūra raksta, ka kopējais uzlādes punktu skaits pasaulē ir 862 118 publiski pieejamas uzlādes vietas. 60 procenti no visiem uzlādes punktiem atrodas Ķīnā.

    “Ķīna turpina saglabāt savas līderpozīcijas publiski pieejamās infrastruktūras izbūvē, īpaši, ātrās uzlādes punktu izbūvē. Ātrā lādēšana ir piemērota biezi apdzīvotām teritorijām, kurās ir mazāk iespēju lādēt elektroauto savās mājās,” rakstīts ziņojumā.

    31 procents no kopējā uzlādes punktu skaita ir ātrās lādēšanas punkti, bet pārējie ir “lēnās lādēšanas” punkti. Starptautiskā enerģijas aģentūra “lēnu lādēšanu” definē kā uzlādes punktu, kurš ļauj lādēt mašīnu ar jaudu līdz 22 kW. Ar šādu jaudu mašīnas uzlāde prasīs vairākas stundas. Ātrās uzlādes punkti, atkarībā no pieejamās jaudas, ļauj uzlādēt mašīnas krietni īsākā laika posmā.

    Lai gan šobrīd elektroauto pārsvarā tiek lādēti mājās vai darba vietā, publiski pieejama uzlādes infrastruktūra ir viens no galvenajiem stūrakmeņiem, lai potenciālos pircējus pārliecinātu pāriet uz elektriskajiem auto un pārliecinātu, ka viņi nepaliks ceļmalā ar tukšu bateriju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma