Web Analytics
More
    Reklāma

    Drown atklāj pirmās taktilās austiņas videospēlēm (video)

    Jaunākie raksti

    Skotijā bāzētais uzņēmums “Drown” nācis klajā ar savu jaunāko veikumu – pasaulē pirmajām taktilajām austiņām videospēlēm. Cenšoties aprakstīt jauno produktu, austiņu ražotājs sacīja, ka ierīce aktivizē visus trīs audio ceļus uz cilvēka smadzenēm ar mērķi sagādāt videospēļu cienītājiem vēl nebijušu klausīšanās pieredzi un tā teikt “pilnībā ieskaujošu” skaņas efektu.

    Drown norādījis, ka tā radītajās taktilajās austiņās izmantota trīs faktoru kombinācija, lai panāktu unikālu skaņas pieredzi. Šie visi trīs faktori jeb audio ceļi uz cilvēka smadzenēm balstās uz faktu, ka skaņa tiek pārraidīta caur viļņiem vai vibrācijām.

    Reklāma

    Pirmais faktors ietver patentētu akustisko viļņvadu, kas veido skaņas viļņus, izmantojot pielāgotu taktilo sistēmu. Otrs faktors rada telpisko uztveri, izmantojot nervu stimulāciju. Šādi tiek uztverts augstums, dziļums, attālums un, pēc Drown teiktā – pievienojot telpisko izpratni, austiņas radīs pilnīgi reālistisku sajūtu, ka atrodies spēlē. Savukārt trešais faktors rada fizisko apziņu, izmantojot kaulu un skrimšļu vadītspēju.

    Visi šie trīs audio ceļi uz cilvēka smadzenēm integrējas vienā ierīcē – taktilajās austiņās, kas noteikti iepriecinās ikvienu geimeri. Zināms, ka pašreizējā cena šīm videospēļu austiņām sasniedz aptuveni 130 eiro.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    16.06.2020 11:26

    Bez galvas trekinga un HRTF emulācijas nekāds telpiskums nevar būt. It īpaši austiņām, kas apiet gliemežnīcu.

    Čiekurs
    16.06.2020 12:09

    Legālais WallHack it is.

    capsx
    16.06.2020 21:15

    Pirmais faktors ietver patentētu akustisko viļņvadu, kas veido skaņas viļņus, izmantojot pielāgotu taktilo sistēmu.

     
    Es neteikšu, ka baisi izpratu kas tur galu galā notiek :D :D :D

    Eggy Mega
    16.06.2020 22:56

    Visādu fizikālu terminu savirknējums, kas rada iespaidu par kosmiskām tehnoloģijām, bet cena gan šo iespaidu pabojā. Ļoti pieticīga, ņemot vērā visu aprakstīto.

    Reklāma