Web Analytics
More
    Reklāma

    Astrobotic nogādās NASA ūdens meklēšanas robotu uz Mēness

    Jaunākie raksti

    NASA papildina savu sarakstu ar vēl vienu privāto uzņēmumu, kurš palīdzēs jaunajā Mēness izpētes ciklā. Tas ir uzņēmums Astrobotic, kurš nogādās speciālo VIPER robotu, lai pētītu pieejamo ūdens daudzumu uz Mēness.

    Speciālajam roverim VIPER (angliski Volatiles Investigating Polar Exploration Rover) uz Mēness jādodas pirms cilvēku ierašanās Artemis misijas ietvaros, lai noteiktu, cik daudz ledus ir uz Mēness, lai izvērtētu iespēju astronautus apgādāt ar ūdeni. Noslēgtā 199,5 miljonu USD līguma ietvaros kompānija Astrobotic nogādās VIPER no Zemes līdz Mēnesim ar speciālo Griffin nolaišanās sistēmu.

    Reklāma

    Papildus Astrobotic nogādās nepieciešamo aprīkojumu dzīvošanai uz Mēness, jo tāds arī ir kompānijas mērķis, būt par pieejamu kosmosa piegādes servisu. Kā vēsta vēstures ieraksti, tad šai misijai bija jānotiek jau 2013. gadā, bet tā patiesībā notiks tikai šogad. Tātad 7 gadus pēc plānotā laika, taču iepriekšējā reizē vēl nebija izstrādāts pat Griffin modulis. Uzņēmumam vēl ir jānosūta arī 14 kravas uz Mēness līdz 2021. gada jūlijam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    14.06.2020 19:24

    Astrobotic ir saņēmis līgumu uz 14 kravu piegādi, lai arī Peregrine landeris ne reizi nav lidojis, un kā nesējraķete izvēlēta vēl ne reizi nelidojusi ULA Vulcan. abi piepūtīs vaigus un mēģinās startēt 2021. gada jūlijā ;)

    Eggy Mega
    14.06.2020 23:16

    Kas riskē pamatoti, dzer šampanieti, kas nepamatoti, par to dzer šņabi! 😉

    Sesks
    15.06.2020 18:46

    Ūdens uz mākslīga pavadoņa ? Protams ka ir, ataisi krānu un lūdzu ! Tur nevajag nekādus robotus ! Tikai neviens pie tā krāna zemes iedzīvotājus nelaidīs !

    Reklāma