Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen” un “Ford” vienojas par sadarbību elektroauto izstrādē

    Jaunākie raksti

    Divi autobūves milži “Volkswagen” un “Ford” parakstījuši vienošanos, lai kopīgi izstrādātu elektroauto un mašīnas, kuras spēj braukt pašas. Šī alianse jau tiek uzskatīta kā iespēja abām kompānijām dalīt jaunu tehnoloģiju izstrādes izmakses, lai veiksmīgi varētu konkurēt ar “Tesla” un “General Motors”. Līdzīgu vienošanos iepriekš parakstījuši “General Motors” un “Honda”, kas arī ieguldīs elektroauto attīstībā.

    “Ford” vadība gan apgalvo, ka viņu izstrādātais elektroauto uz “VW” bāzes būs krasi atšķirīgs no “Volkswagen” piedāvātajiem elektriskajiem auto. “Mēs koncentrējamies uz to, ka šie produkti būs “Ford”. Tie izskatīsies kā “Ford”, brauks kā “Ford” un tās būs būvētas kā “Ford” automašīnas”, saka “Ford of Europe” vadītājs Stjuarts Raulijs.

    Reklāma

    “Ford” jau pagājušogad paziņoja, ka izmantos “Volkswagen” tehnoloģijas, lai būvētu savus elektroauto. Jaunais modelis tirgū varētu parādīties 2023.gadā un paredzēts, ka 6 gadu laikā varētu tikt saražoti apmēram 600 tūkstoši elektrisko “Ford”. Mašīnas tiks būvētas, izmantojot “Volkswagen” izstrādāto “MEB” platformu.

    Attiecībā uz pašbraucošajām automašīnām, abas kompānijas līdz 2023.gadam kopīgi investēs 4 miljardus ASV dolāru uzņēmumā “Argo AI”, kas izstrādā sistēmas, lai mašīnas spētu braukt pašas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma