Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” vadītājs Masks vēlas uzsākt elektriskā kravas auto masveida ražošanu

    Jaunākie raksti

    “Tesla” vadītājs Īlons Masks ziņojumā uzņēmuma darbiniekiem paziņojis, ka pienācis laiks sākt “Tesla Semi” elektriskā kravas auto masveida ražošanu. Savā paziņojumā Masks raksta, ka viņš vēlas darīt visu iespējamo, lai auto pēc iespējas drīzāk nonāktu masveida ražošanā. Viņš norāda, ka “Semi” ražošana līdz šim bijusi ierobežota un tas ļāvis uzlabot dažādus auto aspektus.

    Īsti nav skaidrs, kas domāts ar vārdiem “ierobežota ražošana”, jo uz ceļiem ārvalstīs manīti tikai divi šā kravas auto prototipi. Paredzēts, ka baterijas un piedziņas sistēmas ražos Nevadas štatā, bet pārējie darbi tiks paveikti citviet.

    Paziņojumā gan nav norādīti jebkādi termiņi vai konkrētāki plāni, šim ziņojumam liekot izskatīties ļoti vispārīgam. “Tesla” savu elektrisko kravas auto konceptu prezentēja 2017.gadā un toreiz tika cerēts, ka ražošanā tas nonāks 2019.gadā. Šā brīža informācija liecina, ka ražošana varētu sākties gada beigās nelielos apjomos. Konkrēti skaitļi gan nav zināmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēteris
    11.06.2020 21:57

    Interesanti cik šāds smagais varētu nobraukt uz vienas uzlādes? Eiropā samērā populārais DAF electric ar vienu uzlādi pilsētā nobrauc +/- 100 km. Kaut gan, zinot, ka Tesla labākie vāģi var nobraukt vairāk par 500 km uz vienas uzlādes, droši var paredzēt ka šie kravinieki vismaz 300-400 km nobrauks…

    MarRum
    11.06.2020 23:57
    Reply to  Māris Bergs

    Šie attālumi bija ar pilnu kravu. Tukšā tika teikts, ka var nobraukt līdz 997 km.

    Reklāma