Web Analytics
More
    Reklāma

    Tokijas lidostā distancēšanos praktizē ar autonomiem braucamajiem

    Jaunākie raksti

    Bez visām citām izmaiņām, ko jaunais koronavīruss atnesis pasaulei, slimība arī būtiski paātrinājusi jaunu tehnoloģiju attīstību un ieviešanu, cilvēkiem meklējot efektīvākos veidus, kā izvairīties no šī vīrusa. Piemēram, Japānā bāzētais jaunuzņēmums “WHILL” pēdējos gados savu autonomo mobilitātes ierīci attīstījis pavisam nedaudz. Taču, sākoties pandēmijai, startapa radītie braucamie tiek plaši izmantoti jau lidostās.

    Pirmā lidosta, kas izmanto WHILL produktu – WHILL Autonomous Drive System, ir Tokijas Haneda lidosta. Risinājums kalpo kā sava veida ratiņkrēsls primāri tiem pasažieriem, kuriem ir grūtības pārvietoties. Tā kā Tokijas Haneda lidosta ir ceturtā noslogotākā pasaulē, WHILL autonomās mobilitātes ierīces izmantošana tur ir gan ieguvums, gan izaicinājums, ņemot vērā, ka joprojām ceļotāju skaits ir krietni liels. Tomēr plānots, ka risinājums palīdzēs ne tikai pārvietoties bez grūtībām, bet arī mazinās tiešu kontaktēšanos starp personālu un pasažieriem, ierobežojot vīrusa izplatību vismaz šajā jomā.

    Reklāma

    Pašas ierīces darbība gan ir gaužām vienkārša. Lielāko daļu darba paveic skārienjūtīgs ekrāns, ar kura palīdzību var regulēt gan virzienu un ātrumu, gan ieslēgt un izslēgt braucamo.

    Jāsaka, ka šis pašam uzņēmumam ir liels izrāviens, un Covid-19 bijis gluži kā dzinulis pretī panākumiem. Līdz šim WHILL risinājums izmēģināts 11 reižu, kopš 2019. gada apkalpojot kopumā ap 400 pasažieru lidostās, un nekas neliecināja par tuvojošos izaugsmi šogad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma