Web Analytics
More
    Reklāma

    Mančestra iegādāsies elektriskus atkritumu izvešanas transportlīdzekļus

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas pilsētas Mančestras dome gatavojas nomainīt pusi no transportlīdzekļiem, kas izved pilsētas iedzīvotāju atkritumus. Kompānija, kurai noslēgts līgums par atkritumu apsaimniekošanu Mančestrā, pasūtījusi 27 pilnībā elektriskus atkritumu izvešanas transportlīdzekļus.

    Jaunie, elektriskie auto aizvietos līdzšinējos atkritumu vedējus, kuri izmantoja dīzeļdzinējus un bija sasnieguši sava mūža beigas. Iepirkums ir solis pilsētas domes plānā, kas paredz oglekļa izmešu samazinājumu Mančestrā par 50% līdz 2025.gadam.

    Reklāma

    27 elektrisko atkritumu vedēju iegāde pilsētai izmaksās 9,76 miljonus mārciņu. Aprēķini liecina, ka tas ir nedaudz dārgāk kā esošo mašīnu aizvietošana ar tieši tādām pašām dīzeļa automašīnām, kādas jau tika lietotas līdz šim. Tiek uzskatīts, ka šī sākotnējā cenas starpība laika gaitā izlīdzināsies lētāku ikdienas izmaksu un elektroenerģijas cenu dēļ.

    Elektriskos atkritumu vedējus Mančestrai ražos “Electra” kompānija un plānots, ka tie darbu uzsāks rudenī. Pirms iepirkuma šie transportlīdzekļi 18 mēnešus tika izmēģināti pilsētā, lai pārbaudītu, vai tie spēs pārvadāt nepieciešamo atkritumu apjomu, vienlaikus nobraucot ikdienas attālumus.

    AvotsZap-Map
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma