Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft patentē gaismas sensoru veselības stāvokļa kontrolei

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju milzis “Microsoft” iesniedzis patentu sensoram, kas palīdz ievākt informāciju par veselības rādītājiem. Patentā norādīts par valkājamo ierīci, kurā varētu iestrādāt gaismas sensoru. Ar tā palīdzību gaisma tiktu izstarota pret ādu un pēc tam jau ar datiem par veselību saņemta atpakaļ ierīcē. Norādīts, ka gaismas sensors palīdzētu savākt datus par vairākiem veselības rādītājiem, tostarp, asinsspiedienu, sirdsdarbības ātrumu, asinsvadu elastību, skābekļa līmeni asinīs un citu informāciju, kas ļaus laicīgāk noteikt, piemēram, sirds un asinsvadu slimības.

    Lai gaismas sensors varētu pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas, valkājamai ierīcei jāietver vēl citas komponentes, darbojoties pēc fotopletismogrāfijas (PPG) principiem. PPG ir optiskā asins pulsāciju reģistrācijas metode. Tās darbība balstās uz pētāmo audu optiskā blīvuma reģistrācijas izmantošanu. PPG informē par dažādiem procesiem. Šajā gadījumā tā ir ādas temperatūra, kā arī kardiovaskulārie procesi, piemēram, asinsvadu tonuss un arteriālais spiediens. Procesos piedalās arī fotodetektors, kas atbild par ādu apgaismojošo staru uztveršanu un elektrisko signālu ģenerēšanu atkarībā no uztvertās gaismas intensitātes. Tātad, kopumā ņemot, lai ierīce varētu sniegt gaidīto labumu, tai jābūt aprīkotai ar gaismas sensoru, fotodetektoru un temperatūras regulatoru.

    Reklāma

    Vienlaikus vēl nav skaidrs, vai Microsoft plāno pats izmantot patentā norādīto gaismas sensora tehnoloģiju. Tā kā uzņēmums jau pirms vairākiem gadiem pameta valkājamo ierīču biznesu, ļoti iespējams, ka Microsoft varētu licencēt tehnoloģiju citam uzņēmumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma