Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgais intelekts redzi pārbauda par 74% efektīvāk nekā acu ārsts

    Jaunākie raksti

    Klasiskā redzes pārbaude, kādu to esam pazinuši visu mūžu, beidzot kļūs nedaudz modernāka. Pētnieki ir izstrādājuši tiešsaistes redzes testu, kuru darbina mākslīgais intelekts. Līdz šim jau veikti labi daudz pārbaužu, pierādot, ka ar šīs tehnoloģijas palīdzību iespējams nonākt pie krietni precīzākām prognozēm nekā, izmantojot lielo burtu lapu, kas bijusi teju katras redzes pārbaudes neatņemama sastāvdaļa jau kopš tālā 19. gadsimta.

    Pētnieki mākslīgā intelekta prasmes optometrijā novērtējuši, radot tā saukto “Stenforda asuma testu” jeb “Stanford acuity test” (StAT). Izmantojot 1000 datorsimulācijas, kas imitēja reālus pacientus, tika izpētīts, ka mākslīgais intelekts spēj noteikt patieso diagnozi par 74% precīzāk nekā acu ārsts. Šajā redzes pārbaudē tiek izmantoti dažāda veida testi, kas ar atšķirīgiem paņēmieniem palīdz nonākt līdz precīzam rezultātam.

    Reklāma

    Šobrīd redzes pārbaudes risinājums atrodams demo versijā un tiek pilnveidots. Ikviens, kurš vēlas, to šobrīd var izmēģināt, taču iegūtie rezultāti vēl nekalpos kā drošticams medicīniskais atzinums. Tomēr pētnieki cer, ka jau pavisam drīz redzes pārbaudi 21. gadsimta stilā varēs veikt ikviens, neizejot no mājas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    09.06.2020 22:17

    un tālāk parastais scenārijs — datus nopludinās, sāks nākt uzmācīgas reklāmas par brillēm, redzes lāzerkorekciju vai ārstēšanu, specdienesti varēs apmierināti aizpildīt vēl vienu ailīti tavā profilā ;)

    Kursors.lv
    09.06.2020 22:43
    Reply to  digitalk

    Plus, šos datus noteikti gribēs iešņaukt nāsīs arī apdrošinātāji, kas pēc tam attiecīgi pielāgos savu pakalpojumu cenas.

    Krotow
    09.06.2020 23:03

    Kāreiz tas var nepatīkami atspoguļoties iespējā pagarināt medicīnisko atļauju auto/moto tiesībām, pārveļoties pāri 40. Tiesa, ir vairāki citi medicīniskie parametri, kuri apdrošinātājus var ļoti interesēt un ne jau par labu pacientam. Tas pats asinsspiediens. Šai sakarā interesanti cik godprātīgi būs kaut vai paši viedpulksteņu ražotāji.

    Kursors.lv
    09.06.2020 23:07
    Reply to  Krotow

    Jā, es pavisam nopietni uzskatu, ka šī jau pēc gadiem 5-10 būs diezgan jūtama problēma. Nu vismaz problēma raugoties no šī brīža izpratnes pozīcijas.

    Eggy Mega
    09.06.2020 23:51

    Bet ja tā nax subjektīvi uz to skatās, viss jau ir pareizi. Protams, ka katram indivīdam negribētos atzīt, ka ar vienu aci vairs lāgā neredz un turpināt izlikties par ērgli, lai nezaudētu moto vadītāja apliecību. Kā arī nebūtu ļoti forši, ka dzīvības apdrošinātāji pārāk ātri uzzinātu par nevēlamām sirdsklauvēm vai tml likstām.
    Jā, arī šajā jomā gaidāmas lielas pārmaiņas, kurām “veči”, ieskaitot mani, nespēs mutēt līdz.

    Reklāma