Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” iegādājusies uzņēmumu, kas specializējas automatizētajā ražošanā

    Jaunākie raksti

    Elektrisko automašīnu ražotājs “Tesla” bez lieka trokšņa iegādājies uzņēmumu, kas speciālizējas automatizētajā ražošanā. “Tesla” mērķis ir uzlabot savas rūpnīcas, tādējādi attīstot automašīnu ražošanas procesu. “Tesla” 2017.gada nogalē iegādājās ražošanas uzņēmumu “Perbix”, taču izrādās, ka tas nav bijis vienīgais uzņēmuma darījums.

    Kompānija apmēram tajā pašā laikā savā īpašumā ieguvusi “Compass Automation” – uzņēmumu, kas veido iekārtas autoražošanai. Līdz šim par šādu darījumu publiski nebija zināms. Medijs “Electrek” no vārdā nenosaukta avota saņēmis informāciju, ka “Tesla” meklē darbiniekus, kuri strādātu ar ražošanas iekārtām Eldžinas pilsētā, Ilinoisas štatā, ASV. Eldžina ir neliela pilsēta Čikāgas pievārtē un “Tesla” šajā reģionā nav ierasts piedāvāt ar ražošanu saistītus pienākumus.

    Reklāma

    “Compass Automation” izpildīja savas saistības ar citiem uzņēmumiem 2018.gada laikā, pēc tam turpinot darbu tikai ar “Tesla”. Tiek ziņots, ka elektroauto ražotāja vadītājs Īlons Masks pēdējo gadu laikā sācis apbrīnot ražošanas procesu un tā nozīmību. Viņš kādā uzņēmuma pasākumā izteicies, ka patiesais izaicinājums slēpjas izaicinājumā uzbūvēt mašīnu, kas būvēs mašīnas. “Mēs esam sapratuši, ka īstās problēmas un īstās grūtības ir uzbūvēt mašīnu, kas būvēs mašīnas. Taču tajā slēpjas arī lielākais potenciāls. Runājot citiem vārdiem, tā ir rūpnīcas uzbūvēšana. Es tiešām domāju par rūpnīcu kā par produktu.”

    “Compass Automation” inženieru komanda iekļāvusies “Tesla”, strādājot pie ražošanas iekārtām jaunajām kompānijas rūpnīcām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oto
    07.06.2020 13:12

    Tā arī bija Tesla kļūda cerēt, ka visu var automatizēt. Pat lielie auto ražotāji uz to savulaik iekrita un beidzās ar to ka roboti iepirkti par miljoniem krāja putekļus. Lai automatizētu ražošanu auto ir jāprojektē automatizētai ražošanai un tas ir ārkārtigi sarežģīti. Vēl pie tam roboti nevar strādāt maiņās un kur nu vēl pielāgoties situācijai. Lai to saprastu būtu pieticis pieaicināt konsultantus pirms sapņoja par automatizāciju.

    Nu nu
    08.06.2020 20:48
    Reply to  Oto

    Tā pat pirms tam teica par Space X ka privāta firma bez pieredzes nekad nepalaidīs raķeti kosmosā… ka elektro auto nespēs konkurēt un pārspēt tradicionālo auto… boring company… hmm laikam par visu ko viņš ir uzņēmies darīt…

    -88-
    09.06.2020 12:23
    Reply to  Oto

    Oto laikam runā par 70jiem gadiem? Mūsdienu masveida autobūve tikai uz robotizētu, automatizētu ražošanu balstās, paskaties kaut pirmo ko izmet youtube https://youtu.be/P7fi4hP_y80

    Krotow
    07.06.2020 16:37

    Maskam derēja padomāt mazliet tālāk. Īsta automatizācija būs tad, kad mašīnas spēs uzbūvēt un remontēt pašas sevi. Tiesa, tad arī cilvēkus vairs nevajadzēs :P

    Reklāma