Web Analytics
More
    Reklāma

    Oura viedie gredzeni varētu laikus atklāt Covid-19

    Jaunākie raksti

    Viens no Covid-19 lielākajiem izaicinājumiem saistās ar simptomiem. Lai arī vīruss ir jau ieperinājies organismā, pat vairākas dienas iespējams nemanīt ne mazāko pazīmi par tā esamību. Šis apstāklis daudzkārt piepalīdz vīrusam, netraucētam izplatīties tālāk. Lai šādu problēmu novērstu, aprīlī pētnieki ASV uzsāka eksperimentu ar Oura viedajiem gredzeniem, kuri, kā izrādās, var palīdzēt identificēt vīrusu pirms tas vispār par sevi devis ziņu.

    Pēc divu mēnešu pētniecības Rietumvirdžīnijas universitātes un Rokfellera neirozinātnes institūta pētnieki var apgalvot, ka viedais gredzens, papildus izmantojot mākslīgā intelekta prognozēšanas modeļus, ar 90% precizitāti var noteikt saslimšanu ar Covid-19, identificējot simptomus pat trīs dienas pirms to faktiskās parādīšanās. Lai atklāto varētu praktiski pielietot, izstrādāta īpaša digitālā platforma.

    Reklāma

    Pats risinājums balstīts neirozinātnē, ļaujot lietotājam aplikācijā sekot līdzi datiem par stresu, trauksmi, atmiņu un citiem psiholoģiskiem un kognitīviem biometrijas rādītājiem. Tikmēr Oura Ring lietotne apkopo fizioloģiskos datus, piemēram, ķermeņa temperatūru, sirdsdarbības ātruma mainīgumu, elpošanas ātrumu un miega rādītājus. Digitālā platforma apvieno šos datus ar mākslīgā intelekta prognozēšanas modeļiem, tā nosakot, vai cilvēks ir vai nav Covid-19 pozitīvs.

    Lai arī šī digitālā platforma ir vismaz kāds risinājums Covid-19 izplatības mazināšanā, 90% precizitāte šajā gadījumā joprojām nav nekāds spožais skaitlis. Ja risinājumu izmanto 1000 cilvēku, tad 100 joprojām var iegūt kļūdainus rezultātus. Darbs pie digitālās platformas pilnveides, protams, turpinās un tās darbība aktīvi tiek testēta, plānojot piesaistīt ap 10 000 dalībnieku.

    Būtiski, ka šis nav vienīgais mēģinājums izmantot šos viedos gredzenus Covid-19 simptomu laicīgai noteikšanai. Pētnieki no Kalifornijas Sanfrancisko universitātes pēta, kā Oura Ring varētu izmantot vīrusa identificēšanai neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma