Web Analytics
More
    Reklāma

    Google papildinātās realitātes rīks palīdzēs ievērot sociālo distancēšanos

    Jaunākie raksti

    Šobrīd, kad koronavīrusa izplatības ātrums sāk pamazām bremzēties un kultūras izslāpušajiem tiek piedāvāti jau kādi pasākumi, svarīgāk nekā jebkad agrāk ir ievērot joprojām spēkā esošos veselības apsvērumus, tostarp sociālo distancēšanos. Ieturēt noteikto distanci reizēm nav tas vieglākais uzdevums, tāpēc Google nākusi klajā ar papildinātās realitātes rīku “SODAR”, kas jebkurā vietā palīdzēs rūpīgāk ievērot divu metru atstatumu.

    Jau šobrīd zināms, ka Google papildinātās realitātes risinājumam ir gan savas priekšrocības, gan trūkumi. Par plusiem runājot, tā izmantošanai nav vajadzīgs tālrunī ielādēt speciālu aplikāciju. Viss, kas nepieciešams – atvērt Chrome pārlūku un doties uz vietni goo.gle/sodar. Atverot to, tālrunis automātiski izmantos papildinātās realitātes tehnoloģiju, lai kartētu vietu ap jums, kameras skatā uzliekot divu metru rādiusu. Sliktā ziņa – diemžēl, pašreiz rīks nav pieejams iOS lietotājiem, kā arī vecāku Android īpašniekiem. Tikmēr, izmēģinot to Huawei P20 tālrunī, var secināt, ka “SODAR” savas funkcijas veic tīri labi, skaidri iezīmējot divu metru distanci ap sevi.

    Reklāma

    Tomēr, vai šāda veida rīki radīs jūtamas izmaiņas Covid-19 izplatībā? Visticamāk, ka nē. Ikviens, kurš kaut mazliet uztraucas par distances ievērošanu, centīsies to ieturēt arī bez tehnoloģiju palīdzības. Vēl viens jautājums ir par to, cik komfortabli “SODAR” rīku būs izmantot, ilgāku laiku uzturoties cilvēkos. Diezin vai būs ērti, piemēram, vairākas stundas no vietas čekot attālumu starp citiem. Vienlaikus pilnīgi iespējamas ir tādas situācijas, kad šāds rīks patiešām var noderēt. Tādos gadījumos “SODAR” būs krietni efektīvāks distances mērītājs nekā, piemēram, Lielbritānijas sniegtais padoms par divu metru vizualizāciju, izmantojot trīs ledusskapju garuma principu.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    euro6
    04.06.2020 15:34

    Sociāli distancēties – bagātie no mazturīgajiem, izglītotie no mazizglītotajiem, inženieri no sētniekiem.
     
    Kaut kā neriktīgi izklausās tā sociālā distancēšanās. Pietiktu taču fiziski ievērot 2m distanci.

    Reklāma