Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft žurnālistu pienākumus pārņem roboti

    Jaunākie raksti

    Microsoft, tāpat kā daži citi tehnoloģiju uzņēmumi, maksā ziņu organizācijām par to satura izmantošanu savā tīmekļa vietnē “MSN”. Vienlaikus šajā mājaslapā darbojas arī žurnālisti, kuri izlemj, kurus no stāstiem publicēt un kā tos saistošāk pasniegt lasītājiem. Pēc 25 gadu pastāvēšanas nolemts MSN ieviest svaigas pārmaiņas, aizstājot tur strādājošos žurnālistus ar robotiem.

    Zināms, ka vairākiem desmitiem žurnālistu nāksies pamest darbu MSN mājaslapā, vietu dodot automatizētām sistēmām. Robotu galvenā misija būs regulāra satura papildināšana, kas ietver jaunāko ziņu atlasi ASV un Lielbritānijas medijos, to sakārtošanu MSN, ka arī atbilstošu virsrakstu un attēlu piemeklēšanu. Šodien visus šos žurnālista pienākumus spēj veikt arī mākslīgais intelekts.

    Reklāma

    Aptuveni 50 ziņu producenti sākot ar jūniju zaudēs darbu, taču pilnas slodzes žurnālistu komanda savu darbavietu varēs paturēt joprojām. Vienlaikus daži atlaistie žurnālisti brīdinājuši, ka mākslīgais intelekts, iespējams, vēl nav iepazinies ar visām žurnālistikas vadlīnijām, kas nereti varot beigties ar vietnei neatbilstošu ziņu publicēšanu.

    Microsoft ir viens no vairākiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kas eksperimentē ar tā dēvētās robotu žurnālistikas formām, lai samazinātu izmaksas. Zināms, ka arī Google iegulda šāda veida projektos, lai saprastu, kādas priekšrocības iespējams gūt, pieņemot darbā mākslīgo intelektu.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    02.06.2020 09:44

    nošpikojuši no delfistiem? ;)

    ggggg
    02.06.2020 10:31

    Cilvēka vietā informācijas atlasei izmantot botu? YouTube ir lielisks piemērs tam, cik labi tas viss strādā.

    Reklāma