Web Analytics
More
    Reklāma

    Beļģijas slimnīcās kontroli pārņem Covid-19 robotu patruļa

    Jaunākie raksti

    Laikā, kad būtiska ir sociālā distancēšanās, dažas valstis lieliski pierādījušas to, cik šajā situācijā noderīgs var būt tāds cilvēces sasniegums kā robots. Tie ne tikai var strādāt par viesmīļiem, bet arī ieņemt medicīnas māsu lomu. Šādu praksi izmēģina Beļģijas slimnīcās, kur kontroli pārņēmuši Covid-19 roboti, veicot dažādas pārbaudes ikvienam, kurš ierodas šajās ārstniecības iestādēs.

    Beļģijas slimnīcās esošā Covid-19 robotu patruļa spēj sarunāties vairāk nekā 53 valodās. Tāpēc, ierodoties, piemēram, Antverpenes Universitātes slimnīcā, liela iespēja, ka pretī sastapsi robotu, kurš spēj runāt tavā dzimtajā valodā. To galvenajos pienākumos ietilpst, piemēram, parūpēties, lai slimnīcas apmeklētājs pareizi nēsātu sejas masku. Lai arī šie roboti nespēj veikt Covid-19 testus, tie var noteikt pazīmes, kas liecina par vīrusa klātbūtni, piemēram, pārbaudot temperatūru. Līdz ko cilvēkam ir kaut mazākās drudža pazīmes, robots to novirzīs uz atsevišķu slimnīcas zonu. Tāpat apmeklētājiem jāatbild uz vairākiem jautājumiem par iespējamu saskarsmi ar Covid-19 inficēto.

    Reklāma

    Beļģijā bāzētā robotikas uzņēmuma “Zorabots” izpilddirektors Fabriss Gofins (Fabrice Goffin) norādījis, ka viņa radītie roboti jau kopš 2013. gada darbojušies gan slimnīcās, aprūpes namos, gan arī viesnīcās. Tomēr, kas attiecas uz kompānijas veidotajiem Covid-19 robotiem – to lielā priekšrocība ir prasme iet pretī cilvēkiem un sarunāties ar tiem dzimtajā valodā.

    Šādi roboti gan nav īpaši lēts prieks – viens eksemplārs maksā ap 30 000 eiro.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma