Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Cybertruck izbrauc cauri Īlona pazemes tunelim (video)

    Jaunākie raksti

    Pēc visai iespaidīgās Tesla Cybertruck elektriskā pikapa prezentācijas 2019. gada novembrī, tā ir kļuvusi par vienu no apspriestākajām un gaidītākajām automašīnām, kura pie klientiem nenonāks vēl līdz 2021. gada vidum vai beigām. Taču janvāra mēnesī Īlons Masks devās testa braucienā kopā ar ASV pazīstamo TV personību Džeju Leno (Jay Leno).

    Speciālajā video redzama reāli braucoša mašīnas prototipa versija, bet nav skaidrs, vai tā ir tā pati, kura jau bija pieejama novembra prezentācijas laikā, jo arī tad ar to bija iespējams doties izbraucienā. Šajā reizē mašīna dodas ikdienas Losandželosas satiksmē, un tā ir pilnībā spējīga tajā iekļauties. Netiek atklātas gan īpaši daudz jaunas tehniskās detaļas par Cybertruck, ja nu vienīgi aizmugurējās daļas pārsegs ir pietiekami izturīgs un to var atvērt un aizvērt ar speciālajām skārienjūtīgajām pogām.

    Reklāma

    Brauciena laikā Īlons sev izteiksmīgajā manierē saka, ka Teslas viens no uzdevumiem ir veidot lietas tieši priekš apokalipses laika, piemēram, neierastā dizaina elektrisko pikapu. Tāpat auto ticis aprīkots ar ložu necauršaujamajiem stikliem ar domu – kāpēc gan ne. Tesla Cybertruck izmēģināja Maskam piederošās The Boring Company būvēto pazemes tuneli, kurš nākotnē varētu kalpot kā risinājums ceļu sastrēgumiem. Un tā it kā bija pirmā reize, kurā pikaps ir izmēģinājis šo tuneli, jo mašīna ir salīdzinoši liela, tomēr viss noritēja veiksmīgi, kaut gan mani nepamet sajūta, ka tas viss jau bija samēģināts iepriekš.

    Katrā ziņā šī bija ļoti veiksmīga reklāma visiem trim Maska uzņēmumiem – SpaceX, Tesla un The Boring Company. Kaut arī daudz tiek runāts par šīs mašīnas dizainu un uzbūvi, īpaši jau Eiropas ceļu satiksmes drošības kontekstā, es joprojām neredzu sānu spoguļus vai speciālus kameru risinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    31.05.2020 21:55

    es gan nesauktu Džeju Leno par komiķi šī raksta kontekstā. viņš tomēr ir vairāk TV personība, kā to moderni definē, un, pats galvenais, auto entuziasts (tiesa, ļoti bagāts).

    Reklāma