Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: Pandēmijas laikā tendence pucēt savas viedierīces biežāk

    Jaunākie raksti

    Viedtālrunis ir viena no tām nedaudzajām lietām, ko no rokām vai vismaz acīm izlaižam ļoti reti. Dienas laikā kā minimums savu telefonu noglāstām vairākus desmitus reižu, kas padara šo ierīci par lielisku vietu, kur savairoties dažādiem mikroorganismiem, ieskaitot līdz pat 17 000 dažādu sugu baktērijas un dažādus vīrusus. Labā prakse, ko līdz šim daudzi slinkuma vai nezināšanas dēļ nav ievērojuši – vismaz reizi dienā noglāstīt savu viedtālruni ar tīrāmo lupatiņu. Mēs iepriekš esam rakstījuši par viedierīču dezinfekcijas iespējām. Tikmēr jaunā pētījumā atklāts, ka koronavīrusa izplatības laikā, piemēram, amerikāņi savus telefonus pucē divtik biežāk nekā iepriekš.

    Pētījumā, kurā piedalījušies 1000 ASV iedzīvotāju, noskaidrots, ka šobrīd savu tālruni vismaz reizi dienā tīra 44% no tiem. Salīdzinoši pirms pandēmijas sākšanās šādu ieradumu ikdienā piekopa nedaudz vairāk kā piektā daļa jeb 22% amerikāņu. Vienlaikus 66.8% savas ierīces higiēnas prasības cenšas ievērot vismaz reizi nedēļā. Pirms vīrusa izplatības sākšanās viedtālruni reizi nedēļā pucēja 43% amerikāņu.

    Reklāma

    Tikmēr 13.4% aptaujāto atzinuši, ka tīrības dienas savam telefonam nerīko nekad un arī šobrīd, vīrusa izplatības laikā, to netaisās darīt. Ņemot vērā to, ka tik bieži ikdienā lietoti priekšmeti kā tālruņi īpaši viegli pievelk ne tos draudzīgākos mikroorganismus, ierīces tīrības neievērošana nav tā labākā prakse vismaz amerikāņu vidū, no kuriem 40% regulāri lieto savu viedtālruni publiskās vietās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma