Web Analytics
More
    Reklāma

    Virtuālo Formula E sacensību pilots pieķerts krāpjoties un diskvalificēts

    Jaunākie raksti

    Elektrisko formulu sacensības koronavīrusa dēļ šobrīd ir apturētas kā gandrīz visi sporta pasākumi, tāpēc tās pārceltas uz datorspēļu vidi, kur kāds spēlētājs pieķerts krāpjoties. Tas noticis pavisam vienkāršā veidā, izmantojot palīdzīgu roku no cita profesionāla virtuālā braucēja.

    Kā pienākas kārtīgā sportā un sacensībās, tad grēkāzis saņēmis diskvalifikāciju un 10 000 EUR naudas sodu, kas viņam liedz braukt ar savu virtuālo Audi elektrisko formulu. Spēlētāju Danielu Abtu (Daniel Abt) nodevis viņa pārsteidzošais rezultāta kāpums, jo pilots parasti gozējies ap 15. pozīciju, taču kādā brīdī bijis uzreiz aiz līdera, kas ir neticami straujš kāpums. Kaut arī braukšanas laikā tiek izmantota saziņa caur platformu Zoom ar video iespējām, puisis kameras priekšā bija novietojis mikrofonu un citas lietas.

    Kā vēlāk izrādījās, tad pie stūres bijis profesionāls e-sporta braucējs Lorens Hoersings (Lorenz Hoerzing), kurš pats paralēli piedalās citā virtuālo sacensību līgā. Noprotams, ka Daniels pats ir atzinies šajā krāpniecībā un ļoti atvainojas gan spēlētājiem, gan faniem, jo nav apzinājies šāda soļa nopietnību un to nožēlo. Tas ticis atklāts pateicoties arī IP adrešu pārskatīšanai, kuras norādījušas uz to, ka viņš nevarētu vadīt auto attiecīgajā brīdī.

    Formulas E virtuālajās sacensībās spēlētāji sacenšas caur datorspēli rFactor 2, kurā norisināsies virtuālas lēģendāršas Lemānas 24 stundu izturības autosacīkstes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.05.2020 11:11

    Kur pasaule veļas… Kādreiz konkurentiem dūra bremžu šļaukas un riteņiem atskrūvēja uzgriežņus.

    Netnomore
    28.05.2020 17:15
    Reply to  Krotow

    Mūsdienās ir variants norubīt konkrenta mājai internetu

    bomarstiim
    29.05.2020 22:48
    Reply to  Netnomore

    Pāris gadus atpakaļ iRacing Pro sērijas GT3 endurance sērijā bija gadījums, kad izšķirošajās (sezonas pēdējās) sacīkstēs starta brīdī kopvērtējuma līderim izrubījās internets (disconnect). Uzvaras vērtība sezonas kopvērtējumā bija vairāki k$. Frederik Rasmussen (tagad Red Bull F1 esports komandā) no pēdējās vietas izcīnīja otro, un tāpat uzvarēja kopvērtējumā. Bet nu, aizdomas bija diezgan lieas, ka tā nav sakritība.

    Laslo
    28.05.2020 18:50

    gozējies – kas tā par apollo leksiku)

    digitalk
    28.05.2020 19:37
    Reply to  Laslo

    ugu, un vēl “grēkāzis” uzrakstīja. ja tu neproti latviski vairāk par ikdienas 2000-3000 sarunvārdiem, tas nenozīmē, ka latviešu valoda ir tik nabadzīga. tas nozīmē, ka tu esi maz lasījis un viduvēji mācījies.

    digitalk
    29.05.2020 07:44

    nekad neesmu aizdomājies, kas būtu jālasa. manuprāt, pietiek ar izlasītā daudzumu un žanru dažādību. protams, visefektīvāk būtu lasīt sinonīmu vārdnīcu ;)

    gozējies — atradies, grēkāzis — vainīgais. tev to priekš kam? man liekas tev ar valodas izpratni viss kārtībā…

    Reklāma