Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācijas valdība liek Volkswagen atpirkt dīzeļgeitas automašīnas

    Jaunākie raksti

    Vācijas valdība devusi skaidru mājienu un izdevusi lēmumu, kurš liek kompānijai atpirkt tos auto, kuri bijuši aprīkoti ar speciālo izmešu kontroles sistēmu. Tas gan neattiecas uz visām esošajām automašīnām, kuras tikušas modificētas šajā laikā, bet gan tās, par kurām uzsāktas lietas.

    Autobūves ražotājs Volkswagen pēc šāda paziņojuma, kurš pieņemts pirmdien, ir ieinteresēts situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk, atpērkot auto par aktuālo tirgus vērtību, balstoties uz auto nolietojumu un nobraukumu. Īpašnieks nesaņems pilnu pirkuma summu, taču galvenais mērķis ir patiešām šo vairākus gadus esošo lietu novest līdz galam un atrisināt.

    Reklāma

    Lēmums varētu attiekties uz aptuveni 60 000 automašīnām, kas nešķiet pārāk daudz, balstoties uz to, ka ar speciālo sistēmu bijušas aprīkotas vairāk nekā 11 miljoni mašīnu, taču VW jau līdz šim gan sodos, gan citos maksājumos atbrīvojušies no 33 miljardiem eiro. Līdzīgas prasības saistībā ar auto atpirkšanu jau apmierinātas 262 000 auto īpašnieku par 832 miljoniem eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    28.05.2020 14:05

    pēc šāda paziņojuma atpērkamo auto tirgus cena uzleks pusotru reizi ;D

    Uldis M.
    28.05.2020 22:28

    Varbūt ir arī saraksts ar modeļiem, vai iespēja iemest sava VW VIN lai nočekotu?

    Andis
    29.05.2020 12:21

    Ja Vācijas valdība būtu izdevusi lēmumu, kurš liek dot līdzi “sorces”, tad nekas tāds nebūtu noticis

    Reklāma