Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony laiž klajā kompaktu vlogošanas kameru ZV-1

    Jaunākie raksti

    Sony izziņoja jaunu kabatas formāta fotokameru ZV-1 – vieglu, kompaktu “viss vienā” stila risinājumu. ZV-1 apvieno ērti lietojamas funkcijas ar bezkompromisu attēlveidošanas tehnoloģiju, padarot to par ideālu rīku ikvienam satura veidotājam neatkarīgi no prasmju līmeņa.

    “Sony ZV-1 tika veidots atbilstoši mūsdienu video veidotāju augošajām prasībām,” sacīja Jans Salmons Legaņērs (Yann Salmon Legagneur), Sony Europe produktu mārketinga direktors digitālās attēlveidošanas segmentā. “Šī kamera ir tiešas atgtriezeniskās saites rezultāts no Sony ierīču lietotājiem, kam primārais ir satura radīšana, tāpēc hibrīdierīces kļuvušas neērtas. Kamerai ir inovatīvs dizains un daudzas jaunas tehnoloģijas, iestatījumi un režīmi. ZV-1 mērķis ir ļaut objektam izcelties jebkurā vidē. Katra funkcija ir optimizēta jebkura veida ikdienas vlogošanai. ”

    Reklāma

    ZV-1 ir aprīkots ar 1.0 tipa daudzslāņu Exmor RS® CMOS attēla sensoru ar DRAM mikroshēmu un 24-70 mm F1.8-2,8 ZEISS® Vario-Sonnar T * objektīvu ar lielu apertūru, kas rada skaistu fona bokeh (fona izplūšanu). Kamera nofiksē un izseko objektus ar augstu precizitāti un ātrumu, izmantojot Sony moderno autofokusa sistēmu. Izcila attēlveidošanas tehnoloģija apvienota arī ar augstas kvalitātes un daudzpusīgām audio iespējām. ZV-1 ir Sony pirmā kompaktā kamera ar sānos atveramu Vari-angle LCD touchscreen, kas atvieglo attēlu komponēšanu pašbildes režīmā, vienlaikus pievienojot ārējos audio piederumus. Tāpat ZV-1 ietver uzlabotas video funkcijas, ieskaitot 4K filmu ierakstīšanu un iebūvētu attēla stabilizāciju.

    Ātra pārslēgšanās starp diviem fona Bokeh režīmiem

    ZV-1 piedāvā vienkāršu risinājumu, lai ierakstīšanas laikā viegli pārslēgtos starp diviem bokeh līmeņiem. Izmantojot jauno Bokeh Switch funkciju, iespējams strauji pielāgot optisko apertūru starp vairāk un mazāk fona fokusēšanas izplūdumiem, nezaudējot fokusu uz objektu. Šī Bokeh poga atrodas kameras augšpusē, nodrošinot maksimāli ērtu piekļuvi.

    Uzlabotas fokusēšanas iespējas

    Izmantojot ZV-1, produktu apskatu un līdzīga video satura uzņemšana kļuvusi ievērojami ērtāka. Vairs nav nepieciešams novietot roku aiz objekta, lai paātrinātu fokusēšanu. Ar Product Showcase uzstādījumu iespējams vienmērīgi fokusēt pārejas starp seju un jebko, kas atrodas objektīva priekšplānā.

    Balstoties uz modernajām tehnoloģijām, kas izstrādātas α ™ (Alpha ™) un RX sērijas kamerām, šī jaunā kompaktā kamera ietver modernu autofokusu (AF), kas ļauj ierakstīšanas laikā fiksēt un izsekot objektus ar augstu precizitāti un ātrumu. Lai saglabātu fokusu uz paredzēto objektu vai objektiem piesātinātā vidē, reāllaika acu AF un video reāllaika izsekošana ļauj ZV-1 palikt fiksētam uz objekta acs / sejas vai nemanāmi pārslēgt fokusu starp vairākiem objektiem, vienlaikus vadot AF ātrumu un izsekojamības jutību, ja nepieciešams.

    Prioritāte – seja

    Pateicoties jaunajai sejas prioritātes automātiskās ekspozīcijas (AE) funkcijai, lielās apgaismojuma izmaiņas, piemēram, pastaiga saulainā dienā un pēkšņa pārvietošanās no gaišas vietas ēnā, ZV-1 nav izaicinājums. Tas uztver un piešķir prioritāti subjekta sejai un pielāgo ekspozīciju, lai nodrošinātu, ka seja ir parādīta ideālā spilgtumā jebkurā vidē. Šī AE tehnoloģija arī novērš pēkšņas ekspozīcijas izmaiņas, ja objekts ātri pagriežas, novēršot neparedzētus izpūstus vai īpaši tumšus kadrus.

    Dabiskā krāsa

    ZV-1 ir uzlabota krāsu atveide, kas optimizē ādas toņus. Lai palielinātu uzsvaru uz objekta seju, īpaši fotografējot pašbildes režīmā, ZV-1 rada vienmērīgu un dabisku sejas krāsu, vienlaikus saglabājot asus mutes un acu attēlus gan video, gan fotoattēlos.

    Kristāldzidrs audio

    ZV-1 iebūvētajā mikrofonā ir Sony jaunākais Directional 3-capsule Mic, kas bija paredzēts audio uztveršanai šaurā leņķī, ļaujot skaidri uztvert objekta balsi, vienlaikus samazinot fona troksni, it īpaši, darbojoties selfija režīmā. Papildu elastībai ZV-1 ir arī standarta 35 mm mikrofona ligzda (3,5 mm) un Multi Interface Shoe ™ (MI Shoe), kas ļauj to ērti salāgot ar plašu ārējo mikrofonu klāstu. ZV-1 ir pieejams arī vēja ekrāna piederumu, kas izmantojams mikrofona nosegšanai, lai samazinātu vēja radītus traucējumus.

    Dizains un funkcionalitāte, kas optimizēta blogošanai

    ZV-1 tika izstrādāts, domājot par satura veidotājiem un žurnālistiem. Šī kompaktā, vieglā (aptuveni 294 g / 105,5 mm x 60 mm x 43,5 mm) kamera ir pirmā Sony kompaktā kamera ar sānos atveramu mainīga leņķa LCD ekrānu, kas nozīmē vienkāršotu uzstādīšanu, izmantojot MI Shoe papildu ārējam mikrofonam bez papildu montāžas stiprinājuma nepieciešamības.

    ZV-1 ietver arī ievērojamus sasniegumus attēla stabilizācijā, nodrošinot vienmērīgu video uzņemšanu pat ejot. Ierakstot HD (aktīvajā režīmā), optiskās un elektroniskās stabilizācijas metodes tiek apvienotas, lai samazinātu drebēšanu līdz pat 11 reizēm efektīvāk, salīdzinot ar standarta SteadyShot ™. Uzņemot 4K video, izmantojot optisko SteadyShot (aktīvo režīmu), stabilizācijas efekts uzlabojas līdz pat 8 reizēm efektīvāk, nekā standarta SteadyShot. ZV-1 ir saderīgs arī ar GP-VPT2BT satvērēju ar bezvadu tālvadības pulti, piedāvājot papildu stabilitāti un komfortu apvienojumā ar savienojumu bez kabeļa.

    Galvenie AV rīki

    Neskatoties uz nelielo izmēru, kamerai ir daudz pro-līmeņa filmu veidošanas iespēju, tostarp:

    • 4K ieraksts ar pilnu pikseļu nolasījumu un bez pikseļu sasaistes, ar lielu datu plūsmu XAVC S ™ kodekā.
    • standarta 3,5 mm mikrofona ieeja
    • hibrīda log-gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
    • intervālu uzņemšana
    • Super Slow-Motion ieraksts ar ātrumu līdz 1000 kadriem sekundē
    • Saderība ar mobilās lietojumprogrammas “Imaging Edge ™” papildinājumu “Movie Edit add-on” attēla stabilizēšanai rediģēšanas laikā. Iespēja rediģēt IG attēla proporcijas utt.

    Tiešraide ar ZV-1

    ZV-1 pārtop par tīmekļa kameru, ja to savieno ar datoru, izmantojot USB, kas ļauj satura veidotājiem mijiedarboties ar sekotājiem reāllaikā, vienlaikus izmantojot arī uzlaboto attēlveidošanas tehnoloģiju un ZV-1 unikālās iespējas. Jaunā Sony personālā datora programmatūra būs pieejama 2020. gada jūlijā.

    Vlog kamera ZV-1 Eiropā būs pieejama 2020. gada jūnijā, cena aptuveni 800 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    28.05.2020 23:10

    Tā pati RX100sērija, tik ar atlokāmu displeju… bet ok, pašfilmēšanai būs diezgan ok. Tie paši Dji varēja izlaist rokas Osmo tipa kameru ar Mavic Pro 2 Hassel sensoru…

    Reklāma