Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung atbalstu guvis startaps ar ideju par mākslīgās saules gaismas logiem (video)

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju giganta Samsung uzmanību un atbalstu izpelnījies kāds jaunuzņēmums “SunnyFive”, kas izstrādā risinājumu visiem tiem, kuri ikdienā izjūt saules gaismas trūkumu. Uzņēmums piedāvā ierīci, kas ar mobilās lietotnes palīdzību darbojas kā viedais logs, nodrošinot visu to pašu, ko spēj sniegt dabiskā saules gaisma.

    SunnyFive radītie logi pēc savām funkcijām atgādina medicīnā izmantojamās gaismas terapijas lampas. Tie rada dabiskai saules gaismai pielīdzināmu apgaismojuma spektru, ko var ieprogrammēt tā, lai tiešām šķistu, ka logu apspīd saules gaisma.

    Reklāma

    Viedā loga radīts gaismas leņķis visas dienas garumā mainās, gluži tāpat kā tas notiek, kad telpu piepilda saules apgaismojums. Tieši tāpēc šie logi ļaus noticēt ilūzijai, ka, piemēram, ārā redzams saullēkts un laiks celties vai arī debesīs jau iemirdzējies koši zeltainais saulriets, kas liecina par to, ka diena tuvojas izskaņai. Viedo logu radītos gaismas efektus palīdz kontrolēt īpaša aplikācija, kas lietotājam ļauj pēc savām vajadzībām mainīt apgaismojuma krāsu temperatūru vai spilgtumu. Piemēram, ieprogrammējot īpaši spilgtus, saullēktam pielīdzinātus gaismas efektus, iespējams, ka piecelties no rīta būtu krietni vienkāršāk.

    Nedaudz lielāku skepsi pret šo risinājumu rada Samsung teiktais, ka viedie logi palīdz sintezēt D vitamīnu, vienlaikus neuztraucoties par ādas novecošanos vai saules radītiem apdegumiem. Tehnoloģiju gigants norāda, ka SunnyFive radītie mākslīgās gaismas logi varētu labi integrēties Samsung viedās mājas ekosistēmā “SmartThings”.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SS...
    26.05.2020 13:42

    Vai šie logi kaņepītei arī palīdzēs kuplākai augt ? 😅

    Krotow
    26.05.2020 16:04
    Reply to  SS...

    Kaņepītei vajag lillā LED-us – to spektru zaļumi ļoti labi absorbē.

    26.05.2020 17:16

    par D vitamīna sintēzi, tur pat nav skepse, Samsung melo (vai stāsta puspatiesību). D vitamīns rodas fotosintēzē no UVB staru iedarbības. pat ja UVB jauda ir tik minimāla un apdegumus vai vēzi dabūt nevar, tad no ādas novecošanas tas neglābs. hmm… patiesībā rodas jautājums, vai pie tik minimālas jaudas, lai nebojātu ādu, D vitamīns vispār var sintezēties…

    Reklāma