Web Analytics
More
    Reklāma

    Igaunija neiedod Bolt 50 miljonus, nākas 100 miljonus piesaistīt no investoriem

    Jaunākie raksti

    Kad Bolt neizdevās saņemt 50 miljonu eiro aizņēmumu no Igaunijas valsts, uzņēmums ir noslēdzis investīciju kārtu EUR 100 miljonu vērtībā ar Naya Capital Management, turpinot paplašināt visus savus produktu segmentus, sākot no kopbraukšanas līdz mikromobilitātei un pārtikas piegādei Eiropā un Āfrikā.

    Investīcijas nāk no Naya Capital Management, globālā investīciju pārvaldnieka, kuru 2012. gadā nodibināja Masrūrs Sidiki (Masroor Siddiqui), bijušais Bērnu investīciju fonda partneris, palielinot Bolt piesaistīto līdzekļu summu līdz vairāk nekā EUR 300 miljonu vērtībai.

    Reklāma

    Bolt šobrīd sniedz kopbraukšanas pakalpojumus vairāk nekā 150 pilsētās Eiropā un Āfrikā. Pēdējos mēnešos Bolt ir paātrinājis Bolt Food piegādes pakalpojuma paplašināšanos, aptverot 12 valstis, un uzsācis biznesa piegādi – pakalpojumu, kas paredzēts pārdevējiem, kuriem nepieciešams izplatīšanas partneris, un piegāde tajā pašā dienā. Uzņēmums Bolt aplikācijā sāka piedāvāt arī Protect kategoriju, kas galvenokārt paredzēta tiem, kam joprojām ir svarīgi pārvietoties pa pilsētu. Automašīnas šajā kategorijā ir aprīkotas ar aizsargbarjeru, ierobežojot gaisa plūsmu automašīnā starp vadītāju un pasažieriem.

    Markus Villigs (Markus Villig), Bolt izpilddirektors un līdzdibinātājs, sacīja: “Lai arī krīze uz laiku ir mainījusi mūsu pārvietošanās veidus, ilgtermiņa tendences, kas virza pieaugumu mobilitātei pēc pieprasījuma, turpina augt, piemēram, privāto automašīnu skaita samazināšanās un pāreja uz videi draudzīgākiem transporta līdzekļiem. Mēs priecājamies, ka mums ir investori, kuri atbalsta mūsu ilgtermiņa skatījumu un nepakļaujas neprātīgiem tēriņiem, kas Silikona ielejā ir kļuvuši tik izplatīti. Es vairāk nekā jebkad esmu pārliecināts, ka mūsu efektivitāte un lokalizācija ir būtiskas priekšrocības nozarē, kas darbojās pēc pieprasījuma. Tās ļauj mums turpināt piedāvāt miljoniem klientu pieejamus pārvadājumus un nodrosināt vislabākos ienākumus mūsu partneriem pasaulē pēc COVID. ”

    Masrūrs Sidiki, vadošais partneris un investīciju direktors, Naya Capital Management sacīja: “Mēs esam priecīgi par iespēju investēt Bolt šajā uzņēmuma izaugsmes posmā. Markusa vadībā Bolt ir kļuvis par vienu no viskonkurētspējīgākajiem un inovatīvākajiem globālās mobilitātes dalībniekiem. Mēs uzskatām, ka Bolt palīdz virzīt būtiskas pārmaiņas patērētāju mijiedarbībā ar savu pilsētu transporta infrastruktūru, un ceram, ka uzņēmums turpinās īstenot savu stratēģisko redzējumu.”

    Kārlis Ķezberis, Bolt reģionālais vadītājs Latvijā, piebilst: “Arī Latvijas tirgum šīs ziņas ir nozīmīgas, jo jaunas investīcijas uzņēmumā nozīmē iespēju uzlabot esošos pakalpojumus un turpināt attīstīties, piedāvājot jaunus. Šī gada sākumā jau pieredzējām strauju paplašināšanos reģionos, ko plānojam turpināt arī gada otrajā pusē.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gita
    29.05.2020 09:42

    Vispār jau ir Silīcija ieleja

    Krotow
    29.05.2020 12:16
    Reply to  Gita

    Tā ir. “Silikona ieleja” ir Holivudā.

    Reklāma