Web Analytics
More
    Reklāma

    iFixit rada medicīniskā aprīkojuma remontam paredzētu datu bāzi

    Jaunākie raksti

    Kalifornijā bāzētā Kompānija “iFixit” nākusi klajā ar būtisku uzlabojumu, kas varētu sniegt īpaši šobrīd tik nepieciešamu atbalstu slimnīcām. Uzņēmums radījis visai iespaidīgu datu bāzi, kurā atrodama plaša un detalizēta informācija dažāda medicīniskā aprīkojuma remontam. Šajā tiešsaistes resursā pieejamas aptuveni 13 000 pamācības, ko piedāvā simtiem medicīnisko ierīču ražotāju.

    iFixit izpilddirektors Kails Vaiens (Kyle Wiens) stāsta, ka datu bāzes mērķis sākotnēji bijis savākt informāciju tieši par Covid-19 pacientiem nepieciešamā slimnīcas aprīkojuma remontu. Projekta apmēri pieauga brīdī, kad tam pievienojās vēl vairāki darbinieki, kuri aptaujāja ārstus, medmāsas un tehnisko personālu par ikdienas vajadzībām dažādās slimnīcās. Tā rezultātā tika uzsākts darbs pie pastiprinātas informācijas vākšanas no dažādiem resursiem, apkopojot plašu instrukciju klāstu klīniskā, laboratorijas un cita medicīniskā aprīkojuma remontam.

    Reklāma

    iFixit izpilddirektors norāda, ka parasti nepieciešams vairākas stundas pavadīt internetā, lai sameklētu vajadzīgo informāciju par konkrētās ierīces remontu, instrukciju tās salabošanai vai bojājumu novēršanai. iFixit radītā datu bāze šādu problēmu cenšas novērst. Pēdējo divu mēnešu laikā uzņēmums piesaistījis pusi savu darbinieku, radot līdz šim apjomīgāko datu bāzi, kas ikvienai slimnīcai kalpo kā sava veida rokasgrāmata, apkopojot medicīnas aprīkojuma remonta instrukcijas plašam ierīču klāstam.

    Medicīniskā aprīkojuma remonta datu bāze sadalīta deviņās lielās kategorijās. Katrā no tām iespējams atrast vēl neskaitāmas apakškategorijas, kas paredzētas praktiski jebkura veida ierīces remontam sākot no anestēzijas sistēmām un ventilatoriem līdz ķirurģiskā aprīkojuma remontam un apkopei.

    Naudu par šo projektu iFixit gan nepelna, taču Kyle Wiens pauž gandarījumu par paveikto un norāda, ka darbs pie datu bāzes pilnveides tiks turpināts.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.05.2020 12:04

    tagad gaidam tiesu darbus pret iFixit par kofidenciālas informācijas publicēšanu.

    usinss
    25.05.2020 12:42
    Reply to  digitalk

    Izlasīji rakstu? Paši ražotāji deva datus… Tu no delfiem te atpēries??

    25.05.2020 12:57
    Reply to  usinss

    nocitē, kur rakstīts, ka visus datus iedeva ražotāji.

    25.05.2020 13:36

    neredzu to rakstā vai arī man ir iestājies “korektora aklums”.

    25.05.2020 13:45

    šis “13 000 pamācības, ko piedāvā simtiem medicīnisko ierīču ražotāju.”?

    te nekur nav viennozīmīgi pateikts, ka pamācības ir publiskas, nevis iFixit sasēņotas “no dažādiem resursiem”. cik zināms, daudzi ražotāji remonta instrukcijas izsniedz tikai apmācītam servisa personālam, un tās skaitās konfidenciālas, jo, ja remonta rezultātā cietīs pacients, būs pamatīgas ziepes.

    26.05.2020 22:56

    cik zīmīgi. stāstiet vēl par “Paši ražotāji deva datus…”, kā delfu eksperdis @usinss

    Neither iFixit nor this repair information is endorsed by or affiliated with the medical device manufacturer.

    Reklāma