Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Maps sniegs informatīvu atbalstu cilvēkiem ratiņkrēslos

    Jaunākie raksti

    Google savai lietotnei Google Maps pievienojusi dažas jau sen gaidītas un vajadzīgas funkcijas, kas šoreiz sniegs informatīvu atbalstu cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Proti, Google Maps informē par piekļuves iespējām dažādos galamērķos: apskates vietās, uzņēmumos, pārtikas un pirmās nepieciešamības veikalos un citās vietās, kas noderīgi būs, piemēram, cilvēkam ratiņkrēslā.

    Šobrīd Google Maps tikusi iespējota funkcija, kas ļauj vieglāk apzināt tās vietas, kur tiek gaidīti arī cilvēki ratiņkrēslos – tās kartē tiek apzīmētas ar invalīdu ratiņkrēsla ikonu. Uzklikšķinot uz ikonas, pieejama papildus informācija arī par piekļuves iespējām, to, vai konkrētajā vietā atrodas invalīdiem paredzētas tualetes, autostāvvietas un citas opcijas, kas cilvēkam ar kustību traucējumiem varētu būtu nepieciešamas.

    Reklāma

    Jāteic gan, ka par šādiem uzlabojumiem pagaidām var priecāties vien lietotāji Austrālijā, Japānā, Lielbritānijā un ASV, kas nozīmē, ka Latvijā līdz šādas iespējas izmantošanai drusku jāpagaida un līdz tam informācija par cilvēkiem ratiņkrēslos draudzīgām vietām jāmeklē manuāli.

    Pagaidām Google Maps invalīdu ratiņkrēsla ikoniņa pielikta vairāk nekā 15 miljoniem vietu pasaulē, un saraksts tiek regulāri arī papildināts. Tikmēr kopumā lietotnē parādījušās ap 500 miljoniem jaunu opciju cilvēkiem, kuri pārvietojas ar ratiņkrēslu.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma