Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla paaugstinās autopilota cenu, jo Masks paredz vērtības celšanos

    Jaunākie raksti

    Ja ikdienā esat automašīnas Tesla īpašnieks, par visiem jaunumiem vislabāk laikam uzzināt Twitter platformā, jo Īlons Masks savā profilā paziņojis, ka pilnā autopilota cena tiks paaugstināta par 1000 USD.

    Autoražotājs jau iepriekš ticis kritizēts par to, ka jēdziens autopilots pats par sevi joprojām nav iespējams lietotājam, kā tas tiek aprakstīts. Taču Tesla turpina strādāt pie savas pašbraucošo auto tehnoloģijas, kurai pamati tehniskajā specifikācijā automašīnās jau ielikti vairākus gadus iepriekš. Kompānija uzskata, ka izmantojot kameras un datorredzi, būs iespējams nodrošināt pilnībā autonomu braukšanu, un ka šobrīd jau tā ir tikai programmatūras problēma.

    Reklāma

    Cenas paaugstinājums gaidāms no 1. jūlija, kad cena pieaugs no 7000 USD līdz 8000 USD (Eiropā šobrīd 5300 EUR). Mājaslapā gan ir norādīts, ka šīs iespējas cena var paaugstināties, parādoties papildus iespējām. Masks šo lielo pieaugumu jau tā dārgajai opcijai skaidro ar to, ka palaižot autonomo braukšanu un izveidojot savu vīziju par šādu taksometru servisu, Teslas automašīna kļūs par aktīvu, kurš ražo naudu un tā vērtība teorētiski pieaug ne krītas. Līdz ar to cenas pieaugums balstīts uz nākotnes vīziju par Tesla automašīnām satiksmē. Tas nozīmē to, ka cena var kāpt arī nākotnē.

    Masks lēš, ka auto vērtība varētu sasniegt arī 100 000 USD, runājot par Tesla Model 3, kas nozīmē tikai to, ka mašīnas cena var augt vēl un vēl. Eksperti paredz, ka tas var novest pie tā, ka elektroauto varētu kļūt tikai par uzņēmumu un biznesa mašīnām, bet nebūs interesanta un pieejama privātai lietošanai. Taču no otras puses šis var stimulēt daudzus Teslas īpašniekus šo opciju iegādāties vēl par zemāku cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    22.05.2020 13:19

    Par 8000 dolāru var diezgan ilgi braukt ar taxi. Tas pats auto pilots vien ir, sēdi un baudi, kā tevi ved.

    Skābene
    22.05.2020 16:53

    Ja pašam nepatīk braukt, nav vajadzīgs personīgais auto! ;)

    fosgēns
    22.05.2020 13:28

    – cik maksā gailis?
    – tūkstoti!
    – kāpēc tik dārgi?
    – tas ir labs gailis!

    Jānis
    22.05.2020 14:28

    Tiem kam ir nauda samaksāt par teslu piemēram 50k, tad piemest klāt 1 tūkstoti ir pilnīgi nekas. Un vēl vairāk tās ir kapeikas, ja pērk teslu pa 100k. Nekas traks šajā visā nav, kaut kādi papildus 15$ mēnesī

    Skābene
    22.05.2020 16:50
    Reply to  Jānis

    Ja jau tev ir tik daudz naudas, kāpēc pašam stūrēt? Naudīgam vīram piedien grezns auto ar šoferi, kas atvērs durvis, pasniegs lietussargu, paņems koferi.

    Krotow
    22.05.2020 19:04

    Tā var ilgi liet gan par programmatūras jautājumu gan par baterijām. Lai vienreiz uztaisa solīto tādā veidā, kā tas aprakstīts un tad prasa $$$.

    Vienkāršajam mirstīgajam nāksies samierināties ar “dumjo auto” :) Kas patiesībā ir Ok pie nosacījuma ja tādu auto vispār varēs nopirkt.

    Reklāma