Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P50 varētu kļūt par pirmo viedtālruni ar šķidrumu objektīva vietā

    Jaunākie raksti

    Ķīnas Intelektuālā īpašuma administrācijā iesniegts Huawei patents par viedtālruņa objektīvu, kas varētu sastāvēt no šķidruma. Ja Huawei tiešām izdosies izveidot šādu tehnoloģiju, tad to, visticamāk, redzēsim nākamā gada Huawei P50 sērijā.

    Ko dod šķidrums objektīvā? To varētu mehāniski vai elektroniski ietekmēt, lai šķidrums mainītu formu, tādējādi nebūtu jāuzstāda neskaitāmas kameras, bet vienam labam kameras sensoram priekšā varētu pielikt objektīvu, kas būtu gan platleņķa, gan arī teleobjektīvs. Varbūt pat makro objektīvs.

    Reklāma

    Visticamāk, šķidruma objektīvs būtu arī daudz labāks, kad tā optiskās stabilizācijas spējas salīdzina ar ierasto stabilizācijas tehnoloģiju.

    Šķidruma izmantošana objektīvā gan nav nekas jauns – to izmanto jau mikroskopos un profesionālās dronu kamerās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris Špilka
    22.05.2020 14:45

    Cerams ka līdz tam laikam būs sakārtots Google jautājums huawei ierīcēs, ja nē, tad pliks fotoaparāts vien būs, un personīgi man tā iegāde nesaistīs

    Taal
    22.05.2020 20:29
    Reply to  Juris Špilka

    Agrāk telefonus pirka lai sazinātos ar citiem nevis fočētu un spēlītes no giganta Googles lādētu. 😅 Bet nu katram savs iemesls lai telefonu pa štuku pirktu. 🤣🤣🤣

    REAL90
    22.05.2020 22:58
    Reply to  Taal

    Bankas, un smart ID. Es varētu atteikties no spēlītēm un citām lietotnem. Bet savu ikdienu nevaru iedomāties bez smart id un banku lietotnēm.

    KMW
    22.05.2020 23:07

    Ūdens nav nekas jauns. Jotubā var apskatīties, kā ūdens piliens uz kameras ārējās lēcas ļauj uzņemt makro tiem, kam nav paredzēts. Ūdens lauž starus – un ir lētāks par stiklu.

    Reklāma