Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Dienvidkorejā izlaidīs Galaxy telefonu ar kvantu čipu

    Jaunākie raksti

    Dienvidkorejas tirgus saņems pārveidotu Galaxy A71 5G telefona modeli Galaxy A Quantum, kurš būs pirmais speciāli aprīkotais mobilais telefons ar kvantu mehānikas gadījumskaitļu ģeneratoru (angliski quantum random number generator – QRNG).

    Telefons būs atbilstoši aprīkots savai 530 USD cenai, ar AMOLED Infinity-O displeju, pirkstu nospieduma lasītāju ekrānā. Četras kameras telefona aizmugurē ar augstāko izšķirtspēju 64MP, bet selfijus būs iespējams uzņemt ar 32MP kameru. To darbinās Exynos 980 procesors, 8GB operatīvā atmiņa un ietilpība būs 128GB. Arīdzan 5G savienojums un pat 3,5mm austiņu izeja. To visu kontrolējot Android 10 ar One UI 2.0 interfeisu.

    Reklāma

    Bet lielākais jaunums šajā telefonā ir līdz šim mazākais QRNG čips 2,5 x 2,5mm, un tas ģenerē dažādus skaitļus, kā arī speciālas atslēgas, kuras nav iespējams uzlauzt. Šis čips tiks izmantots tieši drošības un lietotāja identifikācijas nolūkos. To iespējams izmantot tādās lietotnēs, kā SK Pay, T ID login, kas attiecīgi ļauj pieteikties vēl daudzās citās lietotnēs kā FLO, T Map, Wavve, Who u.c. Tās varbūt nav izplatītas mūsu pusē, taču tām ir 19 miljonu plašs lietotāju loks. Šis risinājums ļauj izveidot drošu digitālo identifikāciju, nemaz neprasot pirms tam lietot kādu fizisku dokumentu.

    Galaxy A Quantum tiks piedāvāts SK Telecom klientiem, kura kopā ar Samsung ir izstrādājusi speciālo kvantu čipu, plānojot tā drošības risinājumu integrēt vēl daudzās citās lietotnēs un servisos.

    Par šo ziņoja pats Latvijas kvantu zinātnes tēvs, ja tā drīkst teikt, Andris Ambainis savā Twitter profilā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arthurio Zandonus
    21.05.2020 13:43

    Žēl vienīgi, ka tie, kas tiek aizsargāti ar šo jauno atslēgu palīdzību ir nevis lietotāji, bet korporācijas. Saprotams, ka ar laiku varēsim droši izmantot kvantu atslēgas savu politisko mērķu virzīšanai, bet kādu brīdi lielajām brālim būs arī sētas durvju kvantu skeletatslēga.

    Reklāma