Web Analytics
More
    Reklāma

    Netflix sāk atcelt COVID-19 izraisītos video kvalitātes ierobežojumus

    Jaunākie raksti

    Marta mēnesī video straumēšanas platforma Netflix kā viena no pirmajām atsaucās Eiropas Savienības aicinājumam samazināt video satura kvalitāti, lai spētu samazināt interneta noslodzi. Sākotnēji iecere bija paredzēta 30 dienu garumā, un sāk pienākt pirmās ziņas, ka kvalitāte palēnām atgriežas ierastajā izšķirtspējā.

    Iedzīvotāji no Dānijas, Norvēģijas un Vācijas jau šobrīd sāk saņemt 4K HDR izšķirtspējas video ar bitu pārraides ātrumu 15 Mb/s, taču 2020 televizoriem ātrums šobrīd ierobežots līdz 7,62 Mb/s. Netflix sadarbojas ar interneta pakalpojumu sniedzējiem, lai pakāpēniski visiem Eiropas iedzīvotājiem atjaunotu augstākās izšķirtspējas saturu un palielinātu pārraides ātrumu.

    Reklāma

    Apple TV+ serviss arī bija samazinājis video kvalitāti, taču tā atgriezusies ierastajā izšķirtspējā jau aprīļa beigās, tātad 30 dienas pēc pieņemtā lēmuma. Par YouTube video kvalitātes paaugstināšanu joprojām nav oficiāla informācija, taču šobrīd tā automātiski ir 720p, un kā redzams, ka šo izšķirtspēju vairs nepieskaita pie HD, jo tā sākas no 1080p HD.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    20.05.2020 10:31

    Ja godīgi, tad baigo kvalitātes zudumu Netflixā nebiju pamanījis, vienīgi nez kāpēc filma Platform bija izteikti sliktākā izšķirtspējā. Atgādināja bērnības ts/tc kavlitātes filmas..

    Reklāma