Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgā intelekta Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Austrālija

    Jaunākie raksti

    Kamēr 18. maija vakarā varējām baudīt vismaz kādu imitāciju atceltajam Eirovīzijas konkursam, tikmēr šajā gadā paralēli norisinājies mākslīgā intelekta (AI) radīto Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā triumfējusi Austrālija.

    Austrālijas dalību Eiropas valstu dziesmu konkursā šoreiz neanalizēsim, taču notiekošajā pasākumā dalībniekiem bija jāizmanto mākslīgo intelektu dziesmu radīšanā. Katru valsti pārstāvēja programmētāju un mūziķu grupas, kuras katra pēc saviem ieskatiem izmantoja ar algoritmiem radīto mūziku, jo labākos rezultātus sasniedza tie, kuri manuāli veidoja dziesmu, balstoties uz AI izveidotajiem pamatiem – mūziku un vārdiem.

    Reklāma

    Austrālijas grupa Uncanny Valley konkursā uzvarēja ar dziesmu “Beautiful the World”, kuras galvenais mērķis ir stāstīt par plašajiem meža ugunsgrēkiem Austrālijā 2019. gada vasarā, kuri nogalināja ļoti daudz dzīvnieku. Tāpēc mūzikas radīšanai izmantotas koalu un Tasmānijas velna radītās skaņas, kas ļāvis izveidot sirdi plosošu stāstu, kas ir neatņemama sastāvdaļa no Eirovīzijas konkursa.

    Otrajā vietā ierindojās grupa no Vācijas Dadabots x Portrait XO ar dziesmu “I’ll Marry You, Punk Come”, kur darbībā varam redzēt mākslīgā intelekta šedevru, veidojot dziesmas nosaukumu. Pēdējo vietu ļoti zīmīgi ieņēma Šveices apvienība, kura mūzikas radīšanu 100% uzticēja AI, līdz ar to radītais gabals bija vienkārši nebaudāms un nesaprotams. Man personīgi šīs dziesmas uzdzen tādas neomulīgas sajūtas, bet kā redzams, tad dažādu skaitlisko algoritmu lietošanai nav robežu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.05.2020 20:44

    Šis ir kaut kas interesants…🤔

    20.05.2020 23:31

    Un kur tad skanīgā “Blue Jeans and Bloody Tears” kura tika izveidota ar mākslīgā intelekta palīdzību no visu līdzšinējo eirovīzijas dziesmu vārdiem?
    Vai tā nepiedalījās mākslīgāintelekta eirovīzijā? Vai arī ar to viss sākās?

    Reklāma