Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS TUF Gaming A15 apskats: jauda + kvalitāte + pieejama cena

    Jaunākie raksti

    Uzreiz pateikšu, ka apskata tapšanas laikā pie mums Latvijā vēl TUF Gaming A15 klēpjdatori nav pieejami, attiecīgi nevarēšu novērtēt to cenas. Jā, atsevišķos tīmekļa veikalos it kā tie parādās, bet iegādāties tos vēl nevar, arī cenas nešķiet uzticamas. TUF Gaming A15 ar 15.6 collu 1080p 144Hz ekrānu, Ryzen 5 4600H, 8 GB RAM, 512 GB SSD, GeForce GTX 1650 Ti 4 GB un Windows 10 Home aptuvenā cena ir 900 eiro. Pieļauju, ka testa TUF Gaming A15 top modelis vai tuvu topa augšgalam esošs modelis ar Ryzen 7 4800H, 16 GB RAM un GeForce RTX 2060 videokarti, kas varētu maksāt ap 1350… 1450 eiro.

    Bet zinu to, ka TUF Gaming A15 ir tiešs sekotājs ASUS TUF Gaming FX505 sērijas klēpjdatoriem (pilns jaunā modeļa nosaukums ir ASUS TUF Gaming A15 FA506), kas bija un vēl arvien ir viens no labākajiem piemēriem, kā savienot gana zemu cenu ar jēdzīgu veiktspēju spēlītēm un ikdienas darbiem. Man pašam ir TUF Gaming FX505 sērijas modelis ar Ryzen 7 3750H procesoru un sākuma līmeņa GTX 1650 videokarti, tāpēc varēšu salīdzināt, kur tad jaunais TUF Gaming A15 ir labāks, bet kur vecākais modelis nepiekāpjas jaunības dullumam.

    Reklāma

    Pačukstēšu, ka iepriekš pie manis sabija ASUS ROG Zephyrus G14 klēpjdators, kas bija ticis pie pavisam svaigā AMD Ryzen 9 4900HS procesora, bet TUF Gaming A15 ar savu procesoru ne ar ko neatpaliek no Ryzen 9 4900HS, jo diemžēl Ryzen 9 šķiet pārāk karsts. Pieļauju, ka veiktspējas programmatūras līdz galam neatpazīst jaunos Ryzen 4000 procesorus, tāpēc netika Ryzen 9 4900HS gadījumā parādīts thermal throttling jebšu veiktspējas samazināšana, kad dators nespēj gana efektīvi nodzesēt komponentes. Protams, ASUS ROG Zephyrus G14 klēpjdators ir super jaudīgs, bet arī kompakts, kas nozīmē milzu problēmas nodzesēt sistēmu.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: astoņu kodolu AMD Ryzen 7 4800H
    • Videokarte: AMD Radeon Graphics + Nvidia RTX 2060 (6GB GDDR6)
    • Operētājsistēma: Windows 10 Home
    • RAM: 16 GB 2666 MHz DDR4 (max 32 GB RAM)
    • Ekrāns: 15.6 collu, 144Hz, 1920×1080, IPS-level
    • Atmiņa: 1024 GB M.2 NVMe PCIe 3.0
    • Pieslēgvietas: 2 x Type-A USB 3.2 (Gen 1), 1 x Type-C USB 3.2 (Gen 2) ar DisplayPort 1.4, 1 x Type-A USB 2.0, 1 x RJ45 LAN, 1 x HDMI 2.0b, 1x 3.5mm austiņu
    • Wi-Fi: Wi-Fi 5 2×2 Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0
    • Svars: ap 2.3 kg
    • Izmēri: 359.8 x 256 x 22.8 ~ 24.7 mm
    • Akumulators: 48Wh
    • Krāsa: Fortress Gray vai Bonfire Black
    • Cena: testam saņemtā versija varētu maksāt ap 1350 līdz 1450 eiro, bet modeļa cenas sākas no aptuveni 900 eiro

    Izskats un uzbūve – viss tizlais un bērnišķīgais pazudis

    Kā jau minēju iepriekš, jaunais TUF Gaming A15 dikti atgādina ASUS TUF Gaming FX505 sērijas klēpjdatorus, bet noteikti jāuzteic ražotāju par brieduma sasniegšanu zināmā mērā. Ja vecajam modelim klēpjdatora vāks bija nedaudz caurspīdīgs ASUS logotipa vietā, kā arī vāks izskatījās pēc spilvena, uz kura kāds ir sēdējis virsū, tad jaunajam TUF Gaming A15 vāks ir pilnīgi gluds, uz tā atradusies vieta pelēkam ASUS TUF logo, bet nekas cauri nespīd. Vāka stūros ir viltotas skrūvju vietas, tas neizskatās ideāli, bet noteikti labāk par iepriekš redzēto.

    Noteikti uz labo pusi gājis arī TUF Gaming A15 pieslēgvietu klāsts. Klāt nākusi viena USB Type-C 3.2 (Gen 2) pieslēgvieta ar DisplayPort 1.4, kas ir laba ziņa tiem, kuri izmanto USB Type-C dokstacijas. Diemžēl USB Type-C pieslēgvietu nevar izmantot datora uzlādei. Iespēja lādēt dārgo ASUS ROG Zephyrus G14 klēpjdatoru ar USB Type-C bija patīkams nieks. Jā, Type-C uzlādes laikā nevarēja aktivizēt klēpjdatora jaudīgos darba režīmus.

    Visas pieslēgvietas (atskaitot vienu parasto USB) izvietotas datora kreisajā sānā, tālāk no lietotāja. Var sacīt, ka pieslēgvietas ir gana ērti novietotas, tās ikdienas darbus netraucē. Dzesēšanas atveres izvietotas TUF Gaming A15 apakšdaļā, labajā sānā un aizmugurē. Karsto gaisu TUF Gaming A15 pūš ārā pa aizmuguri, turklāt tas netiek pūsts virsū uz datora ekrāna, attiecīgi izpūstais gaiss dzīvojas aiz ekrāna, dators šķiet klusāks.

    Vēl viena nianses, kad TUF Gaming A15 salīdzina ar veco TUF Gaming FX505, ir iespēja uzstādīt vēl vienu NVMe PCIe SSD atmiņu, kamēr vecajam modelim bija M.2 galvenā atmiņa ar iespēju ievietot 2.5 collu SATA3 SSD vai HDD.

    ASUS apgalvo, ka TUF Gaming A15 izgājis vairākus MIL-STD-810H standarta izturības testus. Nekur gan netiek uzskaitīts, kādi tieši testi veikti, bet TUF Gaming A15 ir visai pamatīgs par spīti tam, ka viss klēpjdators veidots no plastmasas. Pēc pieredzes varu teikt, ka plastmasa ir izturīga, tā ar laiku nekļūst spīdīga vietās, kur pieskaras plaukstas. Arī klēpjdators nesavērpjas, kad to paņem aiz viena stūra.

    TUF Gaming A15 līdz tiek dots visai pamatīga izmēra barošanas bloks, kā arī man ir jānorāda, ka barošanas blokam ir muļķīgs vada garums – vads starp barošanas bloku un datora spraudni ir tik īss (aptuveni 120 cm), ka bloku, visticamāk, nāksies turēt uz galda. Protams, līdz galda virsmai vads sniedzas, un arī aptuveni 30 cm no vada paliek pāri, ko vazāt pa galdu apkārt, bet man tomēr šķiet, ka tas ir par maz.

    Tā pati tastatūra un skārienpaliktnis

    Iekšpuse un tastatūras daļa saglabāta no TUF Gaming FX505, faktiski tastatūra ir tā pati, ar to pašu RGB LED izgaismojumu. Jāsaka, ka TUF Gaming A15 tastatūra un skārienpaliktnis ir drīzāk viduvēji, ja runājam par rakstīšanu. Spēlītēm tiek solīta gana ilga taustiņu darbība, WASD taustiņi ir caurspīdīgi, lai atšķirtos no citiem.

    TUF Gaming A15 RGB LED izgaismojums pārvaldāms no ASUS Armoury Crate programmatūras. TUF Gaming sērijai nepienākas Aura Sync RGB gaismiņu sinhronizēšana ar citām ASUS perifērijas ierīcēm un datoriem, bet mani tas nesatrauktu. Noteikt jāatzīmē, ka TUF Gaming A15 tastatūras izgaismojuma krāsas ir tādas kā viegli pabalējuši pasteļtoņi, nevis kārtīgs RGB krāsu varavīksnes blieziens.

    Skārienpaliktnis ir kopā ar divām fiziskām peles pogām, bet tās gan ir visai patizlas un grabošas.

    Kopumā jāsaka tā, ka vecais TUF Gaming FX505 modelis bija vidēji par aptuveni 150 eiro lētāks ar līdzvērtīgām videokartēm un attiecīgiem iepriekšējās Ryzen 3000 paaudzes procesoriem, tam arī tastatūras ne īpaši izcilās īpašības varbūt pat pienācās. Jaunais TUF Gaming A15 ar to pašu tastatūru, bet jau nopietnāku cenu, izskatās nedaudz pēc uzmetiena. Šajā parametrā ASUS ir noslinkojis.

    Ekrāns

    ASUS TUF Gaming A15 saņēmis 15.6 collu 1920 x 1080 ekrānu ar 144Hz attēla atsvaidzi. Mani nedaudz uzmanīgu darīja tehniskajā specifikācijā minētā “IPS-level” matrica, bet tā tiešām varētu atbilst IPS matricas spējām. Nekādi dižie defekti nav vērojami, kad skaties uz TUF Gaming A15 ekrānu no sāna. Tāpat minēšu, ka ļoti labi veicies ar ekrāna tā saucamā backlight bleeding savaldīšanu.

    144Hz attēla atsvaidze klēpjdatorā, kura cena sākas zem 1000 eiro, pirms aptuveni pusotra gada būtu likusies nesasniedzama fantāzija. Ap to laiku sāka tikai parādīties 120Hz ekrāni kaut cik pieejamas cenas klēpjdatoros, bet 144Hz pienācās tikai tiem, kuri par klēpjdatoru bija gatavi atstāt divus un trīs tūkstošus eiro.

    Te gan jāsaka, ka modernajās spēlēs no 144Hz milzīga ieguvuma nebūs, jo datora dzelži nespēj 1080p izšķirtspējā tās attiecīgi darbināt, bet kādā vecākā spēlē 144 kadri varbūt pat sekundē attēlosies. Manuprāt, arī TUF Gaming A15 ekrānam pietrūkst gaišuma, noteikti nevarēsi sēdēt ar muguru pret logu. TUF Gaming A15 lietošana ārpus telpām būs ļoti apgrūtināta, jo Saules gaismā ekrānā parādītā bilde ir gandrīz nesaskatāma.

    Kopumā – klēpjdatoru ekrānu tehnoloģijas ir spērušas milzu soļus pēdējo pāris gadu laikā. Varu gandrīz apgalvot, ka TUF Gaming A15 ekrāns ir pat foršāks par pagājušajā gadā ap šo pašu laiku apskatītā ASUS ROG Zephyrus S GX701GX klēpjdatora ekrānu. Protams, ekrāna collas atšķiras, bet bildi TUF Gaming A15 ekrāns “uz sajūtām” rāda tomēr foršāku, spilgtāku, kontrastaināku. Vismaz telpās TUF Gaming A15 ekrāns ir drīzāk labs, bet ārpus telpām – gandrīz nelietojams.

    Programmatūra

    TUF Gaming A15 darbību kontrolē ASUS Armoury Crate programmatūra, kas jau ir ASUS arsenālā aptuveni gadu. Ar Armoury Crate tiek palēnām aizstāta Armoury II programmatūra. Nekādus dižos iestatījumus ar Armoury Crate pieregulēt nav iespējams, jo TUF Gaming A15 nav nekādu ekstra izgaismojumu – tikai RGB tastatūras gaismiņas. Ar Armoury Crate pamatā pieregulēsi Silent, Performance vai Turbo jaudas režīmus.

    Ar Armoury Crate iespējams pārvaldīt un veikt atjaunināšanu citām ASUS ROG un TUF Gaming perifērijas ierīcēm, piemēram, tastatūrām, austiņām un datorpelēm.

    Papildu līdzi nāk McAfee antivīrusa izmēģinājuma versija. Nekādas citas reklāmas lietotnes TUF Gaming A15 nav uzstādītas.

    Veiktspēja

    Pie mums TUF Gaming A15 atbraucis maksimālajā komplektācijā ar Ryzen 7 4800H, 16 GB RAM un GeForce RTX 2060 videokarti. Apskata tapšanas laikā Latvijas tīmeklī TUF Gaming A15 atradu tikai dažos veikalos, bet tur nebija šādas komplektācijas ar GeForce RTX 2060 videokarti, tāpēc par cenu spriest vēl nevaram. Cik skatījos ārzemēs, tad šādai TUF Gaming A15 komplektācijai būtu jāmaksā virs 1300 eiro.

    Šajā datorā Ryzen 7 4800H procesors ofisa darbos stādā ar vidēji 46 grādu temperatūru, bet veiktspējas testu un spēlīšu laikā procesora temperatūra pacēlās līdz 99.3 grādiem. Procesors ir drīzāk silts, nevis karsts ikdienas režīmā, ventilatori nav dzirdami ASUS izstrādātajā Silent režīmā. Te gribētu iespraukties ar savu ilgtermiņa vērojumu par ASUS klēpjdatoriem vispār – tikko klēpjdatorā ir kāda jēdzīga videokarte, tā ventilatori griezīsies bez apstājas. Neesmu 100% pārliecināts, bet šķiet, ka citi ražotāji tomēr atļauj pilnībā apstāties aktīvās dzesēšanas sistēmai. Šo es vēl pavērošu citos modeļos.

    Diemžēl te jāsaka, ka Ryzen 7 4800H procesoru veiktspējas testu un informācijas lietotnes vēl neatpazīst, neviena lietotne neparādīja, vai procesors pārkarst (thermal throttling) spēlēs un veiktspējas testos.

    Pirmo reizi redzu, ka kāds dators trīs reizes pēc kārtas izgāžas LatencyMon testā. Tiesa, vienā no četrām reizēm LatencyMon noturējās piecas minūtes bez izkrišanas testā. LatencyMon testu veicu ar izslēgtu Wi-Fi un Performance režīmā.

    Passmark PerformanceTest 9.0 testā šis dators sasniedza vairāk nekā pieņemamu 5720 punktu rezultātu, kas bez pūlēm pārspēj MSI GS65 Stealth Thin (5369.2 punkti), ASUS ROG ZEPHYRUS S GX701 (5646.2 punkti), Asus ROG Strix G (4653.7 punkti) un pat nesen testēto ASUS ROG Zephyrus G14 (5056). Šajā testā pats labākais rezultāts no pie mums sabijušiem datoriem ir Lenovo ThinkPad X1 Extreme ar 7809.2 punktiem.

    Citi veiktspējas testu dati:

    • PCMark 10: 5642
    • 3DMark Fire Strike Ultra: 3825
    • 3DMark Time Spy: 6586
    • 3DMark Sky Diver: 33 846
    • Cinebench R20: 4094
    • Assassin’s Creed Odyssey: 1080p Ultra 47 fps
    • Far Cry New Dawn: 1080p Ultra 77 fps
    • Division 2: 1080p Ultra 59 fps

    Absolūti visos veiktspējas testos un arī spēlēs iebūvētajos testos TUF Gaming A15 vienos vārtos izpogāja nesen redzēto gandrīz divas reizes dārgāko ROG Zephyrus G14, kas ticis pie Ryzen 9, bet nedaudz vājākas GeForce RTX 2060 Max-Q videokartes. Spēlēs iebūvētajos testos TUF Gaming A15 pie 1080p izšķirtspējas un ultra efektu iestatījumiem bija par aptuveni 5 līdz 10 kadriem sekundē ātrāks par ROG Zephyrus G14. Pieļauju, ka ROG Zephyrus G14 neprata gana efektīvi dzesēt Ryzen 9 procesoru un arī GeForce RTX 2060 Max-Q videokarte droši vien uzskatāma par 10 – 15% vājāku, kad to salīdzina ar GeForce RTX 2060 klēpjdatoru versiju.

    Ryzen 7 4800H ar 45W TDP ir tikai 100 MHz lēnāks procesors par Ryzen 9 4900HS, kas bija ROG Zephyrus G14 klēpjdatorā, bet Ryzen 9 4900HS ir 35W TDP, kas nozīmē, ka teorētiski Ryzen 9 4900HS vajadzētu varēt labāk nodzesēt un šo procesoru paredzēts ievietot arī mazāka korpusa izmēra klēpjdatoros. Es gan atļaušos uzskatīt, ka nav jēgas piemaksāt par Ryzen 9 4900HS, ja meklē jaudu un ciešamas temperatūras pie vienādiem korpusa izmēriem.

    Ar aptuveni 1700 MB/s nolasīšanas un ap 1750 MB/s ieraksta ātrumu TUF Gaming A15 tiešām var izcelties, šie ātrumi nebūt nav slikti. Datorā ievietota Intel 660p NVMe PCIe 1TB atmiņa ar teorētisku 1800 MB/s sekvenciālā ieraksta un arī 1800 MB/s nolasīšanas ātrumu. Te pieminēšu, ka šis pats Intel 660p NVMe PCIe 1TB kopā ar Ryzen 9 4900HS darbojās ātrāk (1900 MB/s nolasīšana un ap 1770 MB/s ieraksts).

    Akumulators

    TUF Gaming A15 pieejams ar 48Wh vai 90Wh akumulatoru. Testam saņemtā TUF Gaming A15 versija aprīkota ar mazāko 48Wh akumulatoru, bet tas vēl arvien uzrāda tīri pieņemamu darbības laiku ar vienu uzlādi. Ofisa/interneta režīmā un PCMark 10 Battery Test uzrādītie laiki akumulatora darbībai ir ļoti līdzīgi – aptuveni 5 stundas. PCMark 10 Battery Test bija par pusstundu optimistiskāks.

    Spēlīšu režīmā TUF Gaming A15 bez elektrības vada nepiedāvā Turbo režīmu, bet Performance režīmā dators spēj darboties aptuveni stundu un 40 minūtes. Viss, protams, atkarīgs no spēles prasībām.

    Kopumā – galīgi nav slikti spēļu datoram. Ar 90Wh akumulatoru TUF Gaming A15 būtu ilgdarbības čempions, bet tad droši vien datora svars būtu pārsniedzis 2.5 kilogramus.

    Nobeigumā

    Lai arī par konkrētā testam saņemtā TUF Gaming A15 cenu varu tikai izteikt minējumus, tomēr ceru, ka šis būs lētākais vai viens no lētākajiem spēlēm paredzētajiem klēpjdatoriem ar GeForce RTX 2060 videokarti. Tikai labus vārdus varu sacīt par TUF Gaming A15 veiktspēju un atjaunoto izskatu. Tāpat noteikti daudzus vilinās 144Hz ekrāns, ātrā atmiņa un iespēja bez lielām problēmām papildināt TUF Gaming A15 ar vēl vienu ļoti ātru SSD tipa atmiņu.

    Klāt nākusi arī DisplayPort video izeja, kas var dažkārt noderēt, bet saglabāta ir arī standarta HDMI izeja un pat LAN pieslēgvieta ir savā vietā.

    Tastatūra noteikti nav mana mīļākā TUF Gaming A15 detaļa, bet tā ir pieciešama. Kamēr TUF Gaming A15 komplektācija maksā 900 eiro, tastatūra varbūt pat atbilst cenai, bet, kad ievieto GeForce RTX 2060 videokarti un attiecīgi paceļ TUF Gaming A15 cenu tuvu pie 1400 eiro, tastatūra vairs nešķiet tik pieņemama.

    Kopumā var uzskatīt, ka TUF Gaming A15 ir viens no foršākajiem sākuma līmeņa spēlēm paredzētajiem klēpjdatoriem. Droši vien es sev izvēlētos TUF Gaming A15 versiju ar GeForce GTX 1660TI (6GB GDDR6) videokarti, tādējādi samazinot klēpjdatora cenu par aptuveni 200, varbūt pat 250 eiro, un pietuvojoties 1100 eiro atzīmei. Bet te atkal minu un gramstos pa mākoņiem, jo precīzas TUF Gaming A15 cenas nezinu.

    Patika

    • Iespaidīga veiktspēja
    • Telpās ļoti patīkams 144Hz ekrāns
    • Robusts, glīts dizains
    • Pieejama cena (visticamāk)

    Ne tik ļoti patika

    • Tastatūra īsti nepiestāv klēpjdatora cenai
    • Ekrāns ļoti vāji darbojas Saules gaismā
    • Noteikti līdz klēpjdatora nonākšanai veikals būs citi, lētāki RTX 2060 klēpjdatoru modeļi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    video editor
    20.05.2020 14:39

    A kā ir ar video editošanu, tas ir labs Adobe Premier lietošanai

    video editor
    20.05.2020 15:33
    Reply to  Artis Ābols

    Paldies! NU var jau vienmēr pieslēgt ārējo monitoru! Man tieši gribējās laptopu, jo galda datoram nav vietas! un līdz nepaņemsi, ja vajag uz vietas ko taisīt :)

    Oskars
    20.05.2020 16:17

    Viss beernishchiigais un tizlais nekur nav pazudis. Joprojam kas ta par modi salimet uzlimes ar kretinejoshiem super duper piezimem. 144Hz ekrans, tad tur tada video karte DVD what ever. Tas ir pretigi.

    Artis 🍏
    20.05.2020 16:27
    Reply to  Oskars

    Jā, tā ir gigantiska, nepārvarama problēma. Šausmīgi.

    Oskars
    21.05.2020 03:28
    Reply to  Artis 🍏

    MacBook nenaak ar taadam uzlimem, ne Thinkpad T, X1 Carbon, W/P serijas datori. Dibenkompanija visiem liek

    Pigors
    21.05.2020 09:21

    Makten nepatīkami, ka AMD procesori ir neparedzami audio lietām. Praktiski tiek izslēgta šo datoru lietošana tiešraidēs, “dzīvajos” koncertos. Atliek izvēlēties starp diviem ļaunumiem, Intel, kas nevar pavilkt lērumu ar VST un VSTi, vai AMD, kas visu to pavilks, bet nezin kurā brīdī nogļukos.

    no name
    22.05.2020 00:26
    Reply to  Pigors

    jāņem intelis – winter is coming
    tavs audiogalds būs silts un patīkams
    iesvīdušām roķelēm vieglāk mixēt
    {es muļķis domāju ka audio kvalitāte ir atkarīga no audio kartes nevis procesora}

    Kursors.lv
    22.05.2020 07:29
    Reply to  no name

    Kvalitāte, jā, bet sistēmas stabilitāti ietekmē arī procesors.

    no name
    22.05.2020 08:12

    nu jābūt stabilam – labam baroklim un dzesei nevar taupīt – bet pag šis tak ir portatīvais
    vienmēr esmu gājis amd + nvidia jau divas dekādes [esmu jocīgs laikam]
    uzliku savam vecajam amd FX-8350 nzxt Kraken X62 [dabūju par 136 ebreji ekošopā pirms gada {tagad cenas ui ui iraid}]
    jāgaida zen3 jo domāju ka lai upgreidotos procesoram ir jābūt vismaz 100% jaudīgākam single thread perfomancē

    Pigors
    22.05.2020 08:23
    Reply to  no name

    Kad dzīvā izpildijuma laikā, dēļ CPU gļukiem (nestabilitātes), sāks “čarkstēt” kāds VST instruments, tad tur nu gan skaņaskarte nepalīdžes, tikai kvalitatīvāks izklausīsies tas burkšķis.

    no name
    22.05.2020 08:32
    Reply to  Pigors

    tad tā lieta ir pārkaršanā vai pašā cpu 7nm arhitektūrā [nesaprotu esmu dumš]?

    Beka
    22.08.2020 13:57
    Reply to  no name

    Nav vaina ne pārkaršanā, ne arhitektūrā. Nejēdz uzreiz normālus draiverus uzčiņīt. Pēc sūdzībām forumos tiek labots. Bet strādāt ta vajag uzreiz.

    Hektor
    23.05.2020 10:32

    Iesaku iegādāties Lenovo Leagion klēpju datorus. Pēc izskata viņi ir profesionāli, kas nebļaus cilvēkiem, ka esi bērs ar spēļmantiņu, kā piemēram šis dators.
    Cenas ziņā ļoti pieņemams 1130 eiro tepat LV interneta veikalā par:
    i7
    1160 ti 6gb
    8gb ram
    500gb m.2 nvmi ssd
    un protams 144hz ips ekrānu

    Ketija
    20.02.2021 13:42

    Labdien, ko jūs domājat par šī datora caurumiem? Man škiet, parāk maz vietas gaisam tikt cauri.

    FA422A25-85AF-4F8D-81BF-3AA60961F2FD.jpeg
    digitalk
    20.02.2021 16:57
    Reply to  Ketija

    gan jau pietiekami, portatīvo ventilatori daudz vairāk nepūš.

    Čiekurs
    20.02.2021 17:14
    Reply to  Ketija

    Sānos pa perimetru nav izvietotas galvenās gaisa ieejas/izejas?

    Reklāma