Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Zephyrus G14 apskats – kompakts, spēlēm paredzēts klēpjdators

    Jaunākie raksti

    ASUS CES 2020 laikā parādīja savu plānāko un vieglāko spēlēm paredzēto 14 collu klēpjdatoru ROG Zephyrus G14. ROG Zephyrus G14 ticis pie AMD jaunākajiem Ryzen 4000 sērijas procesoriem, kā arī ASUS piedāvās aprīkot ROG Zephyrus G14 ar LED dot-matrix ekrānu uz klēpjdatora vāka ārējās daļas.

    Skatoties uz šoreiz testam saņemto ROG Zephyrus G14 nemaz nepateiksi, ka šis ir stāsts par neglīto pīlēnu. Esam jau pieraduši, ka ASUS ROG sērijas klēpjdatori un citi datoru aksesuāri mūs apžilbinās ar RGB LED gaismiņām, tie arī izslēgtā stāvoklī kliegs, ka iekšā mājo pats trakākais geimeriem paredzētais saturs.

    Reklāma

    Izskata ziņā noteikti ROG Zephyrus G14 ir ROG sērijas, iespējams, pelēcīgākais veikums, šī noteikti nav sūdzība. ROG Zephyrus G14 nav vājprātīgi izgaismotas tastatūras (tastatūra izgaismota smuki baltā krāsā), klēpjdatoram arī nav gandrīz nekādu uzkrītošu dzesēšanas atveru. Faktiski pircējs saņem lieliski paslēptu jaudu. Ja mūs kādreiz palaidīs atpakaļ uz ofisiem, tad ROG Zephyrus G14 varēsi viegli aiznest un bez bažām likt uz galda blakus citiem pelēcīgajiem biznesa datoriem. Bet ROG Zephyrus G14 slēpj ne vienu vien pārsteigumu.

    ROG Zephyrus G14 sver tikai nieka 1.6 kilogramus, kas spēlēm paredzētam klēpjdatoram ir ļoti maz. Ofisa režīmā ASUS sola ROG Zephyrus G14 10.5 stundu darbības laiku ar vienu uzlādi.

    Klēpjdators ir pieejams ar Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q (6 GB GDDR6 VRAM, Boost Clock 1298 MHz, 65 W) videokarti, AMD Ryzen 7 vai pat Ryzen 9 procesoriem, līdz 32 GB RAM, kā arī ar M.2 NVMe PCIe 3.0 512 GB vai 1 TB atmiņu.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: astoņu kodolu AMD Ryzen 9 4900HS
    • Videokarte: AMD Radeon Graphics + Nvidia RTX 2060 Max-Q (6GB GDDR6 VRAM, Boost Clock: 1285MHz, 65W)
    • Operētājsistēma: Windows 10 Home
    • RAM: 16 GB 2666 MHz DDR4 (max 32 GB RAM)
    • Ekrāns: 14 collu, 60Hz, 2560 x 1440, IPS
    • Atmiņa: 1024 GB M.2 NVMe PCIe 3.0
    • Pieslēgvietas: 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C ar DisplayPort 1.4 un Power Delivery, 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C, 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1x HDMI 2.0b, 1x 3.5mm austiņu
    • Wi-Fi: Intel AX200 Wi-Fi 6 2×2 Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.0
    • Svars: ap 1.6 kg
    • Izmēri: 32.4 cm x 22.2 cm x 1.79 cm
    • Akumulators: 76Wh
    • Krāsa: melni sudrabpelēka vai balta
    • Cena: testam saņemtā versija pie LMT maksās aptuveni 2050 eiro, citos Latvijas veikalos ROG Zephyrus G14 vēl īsti nav atrodams. Latvijā oficiāli pieejams kaut kad pēc Jāņiem

    Izskats un uzbūve

    Kā jau minēju, ASUS pamatīgi pacenties, lai paslēptu ROG Zephyrus G14 jaudu un klēpjdatora pielietojumu spēlītēm. Tas izpaužas ne tikai ROG Zephyrus G14 izskatā, bet ASUS pat izdevies no klēpjdatora izvilināt visai glaunu darbības laiku ar akumulatoru, bet par to nedaudz vēlāk.

    Galvenās ROG Zephyrus G14 vizuālās iezīmes ir vien pāris – klēpjdators ticis pie viltīgām eņģēm, kas to atvērtā veidā piepaceļ no galda virsmas, lai dators labāk ventilētos, kā arī lai būtu nedaudz ērtāk rakstīt. Otrā lielā vizuālā iespēja ir AniMe Matrix LED diodes uz ROG Zephyrus G14 vāka. AniMe Matrix LED diodes, visticamāk, ir feins dizaina piesitiens, bet diemžēl testam saņemtajā ROG Zephyrus G14 tās nebija uzstādītas. AniMe Matrix LED diodēm ir jābūt uzmanīgam, jo ROG Zephyrus G14 pieejams teorētiski četrās krāsās, kas faktiski nozīmē, ka ROG Zephyrus G14 pieejams balts vai pelēcīgs, kā arī balts vai pelēks ar AniMe Matrix LED diodēm. Vizuāli izslēgtā stāvoklī atšķirt AniMe Matrix LED diožu datoriņu no ROG Zephyrus G14 bez diodēm nevar – abiem ir saurbināti caurumi vākā. Tikai papētot ROG Zephyrus G14 atbalsta lapu un pēc tam arī datora iepakojumu var saprast, ka konkrētajam testa modelim nav šo diožu. Žēl.

    Visas 1215 AniMe Matrix LED diodes prot parādīt datora uzlādi, ASUS ROG logotipu, dažādas animācijas, tai skaitā arī ņem informāciju animācijām no atskaņotās mūzikas. Sīkāk par AniMe Matrix LED diodēm neizplūdīšu, jo neesmu tās dabā redzējis.

    ErgoLift eņģes paceļ ROG Zephyrus G14 nedaudz virs galda, kad datora ekrāns ir atvāzts. Šoreiz ASUS pat izdevies ErgoLift eņģes izstrādāt tā, lai ekrānu būtu iespējams atvērt par aptuveni 135 grādiem, varbūt pat nedaudz vairāk. Protams, šāds neliels triks ērtībām netiek sodīts, jo datora aizmugures daļā nav iespējams izvietot nevienu pieslēgvietu, tāpat ir visai smagnēji veicies ar aktīvās dzesēšanas izeju izvietojumu – dators savu karsto gaisu izvemj uz ekrāna, kas arī varbūt nav pats sliktākais risinājums pasaulē, bet gandrīz pret ROG Zephyrus G14 lietotāju vērstie gaisa izvadi tomēr padara datoru skaļāku, nekā tas būtu, ja gaiss izplūstu aiz ekrāna. Šeit uzreiz pieminēšu, ka ROG Zephyrus G14 ventilatori nekad nestāv uz vietas, tie vienmēr tiek griezti, lai dzesētu jaudīgās datora iekšiņas, bet ar to ir jārēķinās, pērkot jaudīgus, spēlēm paredzētus klēpjdatorus.

    ErgoLift eņģēm, dzesēšanas sistēmai un jaudīgajai videokartei pakārtots ROG Zephyrus G14 pieslēgvietu klāsts un izvietojums. Visas pieslēgvietas izvietotas tikai abos ROG Zephyrus G14 sānos, kā arī tās nācies atspiest uz lietotāja pusi, attiecīgi nākas sadzīvot ar barošanas vada pieslēgumu kreisajā pusē pie Shift taustiņa USB pieslēgvietas tikai sākas labajā pusē pie Shift. Visi pārējie sāni un aizmugures daļa ROG Zephyrus G14 atvēlēta dzesēšana atverēm. Ar šo ir jāsadzīvo kompaktos spēļu datoros.

    Pieslēgvietu klāsts ir nedaudz netipisks, jo tiek piedāvāta USB 3.2 Gen 2 Type-C ar DisplayPort 1.4 pieslēgvieta, kā arī datoram ir HDMI 2.0b. Tātad no ROG Zephyrus G14 ārā dabūsim gan DisplayPort, gan HDMI informāciju monitoriem vai televizoram. Diemžēl tehniskajos datos nav norādīts, kādas tieši iespējas sniedz video pieslēgvietas. Type-C ar DisplayPort 1.4 kopā ar manu Type-C dokstaciju prata uz 144 Hz ekrāna padot līdz 120 kadrus sekundē. Par HDMI spējām man diemžēl informācijas nav, bet gan jau tos pašus 120 kadrus varam sagaidīt, ja vien ROG Zephyrus G14 dzelži to pavilks.

    Pašu datoru sedz nedaudz dīvains, iepriekš neredzēts magnija sakausējuma materiāls, kas šķiet nedaudz mīksts, patīkami silts. Tas nav kā likt plaukstas uz metāla (alumīnija). Grūti aprakstīt, jo tiešām nekur citur šādu materiālu neesmu izjutis. ROG Zephyrus G14 virs ekrāna un nekur citur datorā nav iebūvēta tīmekļa kamera, kas ir gana loģisks solis spēlēm paredzētam datoram. ASUS jau ilgāku laiku ROG sērijas klēpjdatoriem tīmekļa kameras dod līdzi kā atsevišķu aksesuāru, bet šai komplektā kameras nav vispār.

    Kopumā jāsaka, ka ROG Zephyrus G14 uzbūvēts ļoti stingrs, tas nav ne ļoti smags, ne arī īsti dēvējams par vieglu, bet tas noteikti ir nesalīdzināmi ērtāks par standarta 15.6 collu spēļu monstriem, kas aizņem somā vietu kā 17 collu datori un sver tuvu pie 3 kg. ROG Zephyrus G14 komplektā līdzi tiek dots 180W barošanas bloks, kas izmēros nepārsniedz 65W vai 90W barošanas blokus. Datora sānā ir USB Type-C pieslēgvieta ar Power Delivery līdz 65W, attiecīgi varēsi caur ROG Zephyrus G14 nobaro ārējo ekrānu, lādēt modernu viedtālruni vai pat vēl kādu mazāk prasīgu klēpjdatoru. Spēļu entuziastiem varētu nepatikt, ka nav LAN pieslēgvietas, bet to gana labi aizstāj Wi-Fi 6.

    Tastatūra

    ROG Zephyrus G14 apskatu veidoju uz paša klēpjdatora, lai saprastu, cik tieši ASUS pašu izslavētā tastatūra ir forša. ErgoLift eņģes tiešām dod savu artavu, rakstīt ir nedaudz ērtāk. Tiek solīts, ka ROG Zephyrus G14 tastatūras taustiņu gājiens ir 1.7mm, jāsaka, ka taustiņi tiešām spiežas pārliecinoši un arī gana precīzi. Man ir nedaudz aizdomas, ka Space taustiņš varēja labāk reaģēt, kā arī kreisais Ctrl taustiņš šķita pārāk ciets, bet, iespējams, šie taustiņi veidoti nedaudz stingrāki, izturīgāki, domājot par spēlīšu entuziastiem.

    Datorspēļu entuziasti pamanīs, ka tieši apakšējā rindā izveidoti izmēros lielāki taustiņi – lielāki ir Ctrl, Alt, Space, Fn taustiņi. Virs tastatūras atsevišķi izdalīti skaļuma regulēšanas taustiņi un arī taustiņš ar ASUS ROG logotipu, kas izsauc ASUS Armoury Crate lietotni. Virzientaustņi ir niecīga izmēra, kas dažās spēlēs var nodarīt nopietnu kaitējumu, piemēram, Civilization un līdzīgu spēlīšu baudīšana var nebūt tik aizraujoša.

    ROG Zephyrus G14 ir nedaudz dīvaina Power poga (plakana, iedziļināta korpusā), bet tajā ir izvietots pirkstu nospiedumu nolasītājs, kas ir patīkams nieciņš spēļu datoram.

    ASUS lielā, ka ROG Zephyrus G14 tastatūrai ir tā dēvētais N-key rollover, tātad dažādās šaudīšanās spēlītēs, kur vienlaikus tiek turēti nospiesti neskaitāmi taustiņi, to visu piespiedieni tiks reģistrēti.

    ROG Zephyrus G14 taustiņu izgaismojums ir tikai balts, tas darbojas 3 spilgtuma režīmos. Šoreiz esmu visai vīlies, jo man izskatās, ka taustiņu izgaismojums nav vienmērīgs, piemēram, A, R, O, P taustiņi ir ļoti spilgti, kamēr D, F, B, T, Y un abi Shift ir manāmi blāvāki.

    Skārienpaliktnis ir neliels un visādi citādi necils, bet, ja nav peles pa rokai, tad var to izmantot tīri labi.

    Ekrāns

    Testam saņemtais ROG Zephyrus G14 ticis pie 14 collu 2560 x 1440 izšķirtspējas IPS ekrāna ar 60Hz un 100% sRGB krāstelpas attēlojum. Šis ekrāns ir Pantone Validated, kā arī piedāvā Adaptive Sync.

    ROG Zephyrus G14 pieejams arī ar 1920 x 1080 IPS ekrānu ar 120Hz, kas laikam būtu mana izvēle, ja iegādātos ROG Zephyrus G14. Protams, rakstu darbiem un citiem ofisa niekiem 2560 x 1440 izšķirtspējas IPS ekrāns ir super, bet spēlēm 14 collās būtisks ieguvums būtu no 120Hz, nevis no 2560 x 1440 izšķirtspējas. Un pat minētie 120Hz ir nieks, jo šobrīd klēpjdatoros (tiesa gan pārsvarā 15.6 collu modeļos) pieejami 144Hz, 240Hz un pat vājprātīgi 300Hz ekrāni.

    Te noteikti norādīšu, ka par ROG Zephyrus G14 ekrānu radās iespaids, ka tas saulainā dienā varēja būt spilgtāks. Nav kritiski, bet biju no šādas cenas klēpjdatora gaidījis lielāku maksimālo ekrāna spilgtumu.

    Ja runājam par ekrāna nepilnībām, tad jānorāda, ka ROG Zephyrus G14 parādītais attēls nav ideāls – ekrāna skata leņķi IPS matricai varēja būt kādu nieku labāki, tie nav slikti, ja skatās gandrīz no sāniem, bet krāsas mainās uzreiz, tikko kaut nedaudz nobīdi seju no ekrāna centra. Bet lielākā problēma ir pārāk gaišs ekrāna kreisais apakšējais stūris, kamēr labais apakšējais ir pārāk tumšs.

    Traks procesors, ne tik traki video ātrumi

    Pie mums ROG Zephyrus G14 atbraucis gandrīz maksimālajā komplektācijā ar AMD Ryzen 9 4900HS procesoru, Nvidia RTX 2060 Max-Q videokarti un 16 GB RAM. Latvijas tīmekļa veikalos ROG Zephyrus G14 atradu tikai vienā ne pārāk uzticamā veikalā, tāpēc par cenu spriest vēl nevaram. Cik skatījos ārzemēs, tad šādai ROG Zephyrus G14 komplektācijai būtu jāmaksā virs 2200 eiro. Atsevišķās valstīs ROG Zephyrus G14 pieejams arī ar Ryzen 5 4600H un GTX 1650, bet šādu tehnisko specifikāciju diez vai varēs pie mums iegādāt.

    AMD Ryzen 9 4900HS procesors nav neko vēss, tas darbojas ofisa režīmā ap 75 grādiem, kamēr spēļu režīmā to redzēju arī pie 103 grādiem. Pieļauju, ka veiktspējas testu un sensoru atpazīšanas lietotnes vēl nemāk tikt galā ar AMD Ryzen 9 4900HS procesora padoto informāciju, bet jebkurā gadījumā procesors ir karsts, ventilatori neapstājas pat ASUS izstrādātajā Silent režīmā. Te gribētu iespraukties ar savu ilgtermiņa vērojumu par ASUS klēpjdatoriem vispār – tikko klēpjdatorā ir kāda jēdzīga videokarte, tā ventilatori griezīsies bez apstājas. Neesmu 100% pārliecināts, bet šķiet, ka citi ražotāji tomēr atļauj pilnībā apstāties aktīvās dzesēšanas sistēmai. Šo es vēl pavērošu citos modeļos.

    Ryzen 4000 procesors pie mums ir pirmo reizi, slēdzam iekšā Turbo režīmu un skatāmies. Turbo, protams, pieejams tikai, kad ROG Zephyrus G14 pievienots strāvas avotam. Pieejams arī Silent režīms, bet tas jūtami samazina datora veiktspēju ne tikai spēlēs, bet arī ikdienas darbos var just, ka Silent varbūt nevajag aktivizēt, ja vien nav jātaupa akumulatoru.

    Passmark PerformanceTest 9.0 testā šis dators sasniedza visai pieņemamu 5056 punktu rezultātu, kas atpaliek no MSI GS65 Stealth Thin (5369.2 punkti), ASUS ROG ZEPHYRUS S GX701 (5646.2 punkti), bet pārspēj Asus ROG Strix G (4653.7 punkti). Šajā testā pats labākais rezultāts no pie mums sabijušiem datoriem ir Lenovo ThinkPad X1 Extreme ar 7809.2 punktiem.

    Citi veiktspējas testu dati:

    • PCMark 10: 5056
    • 3DMark Fire Strike Ultra: 3536
    • 3DMark Time Spy: 5885
    • 3DMark Sky Diver: 31 666
    • Cinebench R20: 3368
    • Shadow of the Tomb Raider: 1080p 50 fps/ 28 fps ar RTX vai 1440p 32 fps/ 46 fps ar RTX un DLSS
    • Assassin’s Creed Odyssey: 1080p Ultra 43 fps, 1440p Ultra 37 fps
    • Far Cry New Dawn: 1080p Ultra 70 fps, 1440p Ultra 59 fps
    • Division 2: 1080p Ultra, 51 fps, 1440p Ultra 49 fps

    Lielākais mans pārsteigums bija visai ātrā SSD tipa atmiņas darbība. Ar aptuveni 1900 MB/s nolasīšanas un ap 1770 MB/s ieraksta ātrumu ROG Zephyrus G14 tiešām var izcelties, šie ātrumi nebūt nav slikti. Datorā ievietota Intel 660p NVMe PCIe 1TB atmiņa ar teorētisku 1800 MB/s sekvenciālā ieraksta un arī 1800 MB/s nolasīšanas ātrumu.

    Kopumā jāsaka, ka jauda AMD Ryzen 9 4900HS procesoram ir vājprātīga, bet arī temperatūras nav zemas. Procesora sensori ne mirkli neuzrādīja tā saucamo thermal throttling, bet te atkal atzīmēšu, ka, iespējams, programmatūras nespēj atkodēt sensoru datus tik svaigam procesoram. Nez kāpēc ROG Zephyrus G14 veiktspējas testos uzrādīja rezultātus, kas līdzinās citiem gana ātru procesoru un RTX 2060 videokaršu klēpjdatoriem, bet kaut vai tajā pašā Tomb Rider spēlītē ROG Zephyrus G14 ir par aptuveni 10 kadriem sekundē lēnāks tieši 1080p izšķirtspējā. Te gan jāņem vērā, ka ROG Zephyrus G14 aprīkots ar Max-Q dizaina videokarti, kas ir aptuveni 10…15% vājāka par parasto videokartes versiju, un varbūt pat vēl mazspējīgāka.

    ASUS drusku viltīgi tehniskajos datos internetā nesaka, ka šī ir RTX 2060 Max-Q dizaina videokarte, šī informācija arī tieši netiek parādīta uz datora iepakojuma, bet veiktspējas testu lietotnes tomēr parāda, ka mums ir darīšana ar Max-Q dizaina videokarti.

    Te norādīšu, ka ROG Zephyrus G14 skaļš ir ofisa un interneta režīmā, bet spēļu Turbo režīmā dators ir gandrīz neciešami skaļš. Tāda nu reiz ir cena par kompaktumu.

    Programmatūra

    ROG Zephyrus G14 darbību kontrolē ASUS Armoury Crate programmatūra, kas jau ir ASUS arsenālā aptuveni gadu. Ar Armoury Crate tiek palēnām aizstāta Armoury II programmatūra. Nekādus dižos iestatījumus ar Armoury Crate pieregulēt nav iespējams, jo ROG Zephyrus G14 nav nekādu ekstra izgaismojumu – tikai balta tastatūras gaismiņa, nav RGB LED un nav arī LED matricas uz vāka konkrētajam testa datoram. Ar Armoury Crate pamatā pieregulēsi Silent, Performance vai Turbo jaudas režīmus.

    Papildu līdzi nāk McAfee antivīrusa izmēģinājuma versija. Nekādas citas reklāmas lietotnes ROG Zephyrus G14 nav uzstādītas.

    Akumulators – jūtami labāk par vidējo

    ASUS ROG Zephyrus G14 uzstādīts 76Wh akumulators, veiktspējas lietotnes nez kāpēc uzskata, ka iekšā ir 80Wh, bet tā noteikti nav diža problēma.

    Kā jau minēju iepriekš, ROG Zephyrus G14 neļauj akumulatora režīmā darbināt ātro Turbo režīmu, bet visas citas iespējas netiek liegtas. Akumulatora režīmā ar Silent (tātad vismazāk enerģiju tērējošo klēpjdatora režīmu) ROG Zephyrus G14 ar vienu uzlādi nodzīvo aptuveni 5 stundas 20 minūtes pie interneta un rakstu darbos. Šis ir tiešām labs rādītājs jaudīgam klēpjdatoram.

    PCMark 10 Modern Office akumulatora testā ROG Zephyrus G14 pietuvojās 6 stundām un 20 minūtēm, kas arī ir super laiks, kad šo rādījumu salīdzina ar citiem jaudīgiem klēpjdatoriem.

    Interesanti, ka ROG Zephyrus G14 prot arī lādēties no USB Type-C, bet uzlāde norit ar 65W. Šāda uzlāde ļauj datoram darboties Silent samazinātas jaudas režīmā, nekādas spēlītes ar Nvidia RTX 2060 Max-Q videokarti spēlēt nevarēsi, bet ofisa darbiem pietiks. Kā jau minēju iepriekš, USB Type-C prot padot ārā arī videosignālu, tātad ar saderīgu USB Type-C dokstaciju varēsi bez problēmām ROG Zephyrus G14 izmantot ofisā.

    Nobeigumā

    ASUS ROG Zephyrus G14 noteikti ir viens no kompaktākajiem un vieglākajiem spēlēm paredzētajiem klēpjdatoriem ar gana nopietnu videokarti, ļoti svaigu AMD Ryzen 9 4900HS procesoru un visai pieklājīgu uzbūvi. Noteikti nevar neuzteikt akumulatora darbības ilgumu.

    Ļoti patika piezemētais ROG Zephyrus G14 dizains, jo nereti gadās, ka spēlītēm paredzētos klēpjdatoru dizainu veido desmitgadnieks, kurš ietekmējies no filmas Tron: Legacy, bet paveikts tas viss tiek Excel un ar taisnā leņķa trijstūra lineālu. LED izgaismojumiņi uz vāka varētu būt super iespaidīgi, bet tos diemžēl neredzēju.

    Pie manis nonāca ROG Zephyrus G14 versija ar 2560 x 1440 ekrānu, kam ir tikai 60Hz attēla atsvaidze, es noteikti izvēlētos ROG Zephyrus G14 versiju ar 1080p izšķirtspēju, bet ar 120Hz, jo nav nekādas jēgas no datora jaudas, ja to nevar attēlot ekrāns.

    Te gan arī norādīšu, ka tieši ofisa darbiem 14 collās 2560 x 1440 izšķirtspēja ir super – nav ne par maz (kā tas būtu 1080p izšķirtspējai), nav arī pārāk daudz (4K noteikti tuvojas kaut kam, kas dēvējams par “bezjēdzīgi”) šāda izmēra ekrānam. Diemžēl sastapt citus klēpjdatorus ar 2560 x 1440 vai līdzīgu izšķirtspēju ir ļoti sarežģīti, kas varētu ROG Zephyrus G14 padarīt par visai unikālu rīku.

    Patika

    • Gandrīz ultra-portable dizains
    • Super patīkamas magnija sakausējuma virsmas
    • Iespaidīga akumulatora darbība
    • Pieklājīga procesora un atmiņas ātrdarbība

    Ne tik ļoti patika

    • Tiek noklusēts, ka ir runa par Max-Q dizaina videokarti
    • Dators ir skaļš visu laiku, spēlēs pat ļoti skaļš
    • Ekrāns ne tuvu nav ideāls, 60Hz spēļu datoram neder
    • Nevienmērīga tastatūras pogu darbība un izgaismojums
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pigors
    06.05.2020 19:33

    LatencyMon interesētu uz AMD bāzes veidotajiem datoriem.

    freelifelv
    07.05.2020 02:14

    ” Latvijas tīmekļa veikalos ROG Zephyrus G14 atradu tikai vienā ne pārāk uzticamā veikalā, tāpēc par cenu spriest vēl nevaram.”
    https://www.lmt.lv/lv/dators/Asus_ROG_Zephyrus_G14_GA401IV

    ???

    Kursors.lv
    07.05.2020 10:28
    Reply to  freelifelv

    Paldies, raksts papildināts. Apskata tapšanas gaitā nebija informācijas par to, kur šis dators nopērkams un LMT nešķita kā pirmā vieta, kur meklēt portatīvos datorus. Tagad zināsim, ka var gadīties arī šādi.

    freelifelv
    08.05.2020 02:45

    Šitas jūsmīgais laksts jau principā ir ekstāzē :D Un arī testi esot pārliecinoši….
    https://www.youtube.com/watch?v=ZYqG31V4qtA&t=2s
    Linus Tech Tips
    (daudzi saka, ka l.o.h.s, nu nez…)

    digitalk
    08.05.2020 04:02
    Reply to  freelifelv

    es vienu brīdi uz to vāvuli pat parakstījos, bet ~gada laikā pamazām izkristalizējās, ka vienīgais nopietni uztveramais tēls ir Entonijs. ironiski, ka forumā pulcējas arī gudri cilvēki, un tur pieejamā rekomendējamo PSU liste ir labs starteris BB rekomendācijās.

    Artis 🍏
    08.05.2020 07:45
    Reply to  freelifelv

    Jūsmot var un vajag par G14, bet man ir sajūta, ka maciņš balsos par kaut ko citu, jo it kā uz papīra jau viss ir kārtībā. Bet faktiski šis nav ne 100% atdevies spēlēm, nedz arī ir biznesa klase, jo ir salīdzinoši smags un ļoti skaļš. 2000+ eiro par 2060 Max Q karti un 60Hz ekrānu ir daudz par daudz, savukārt 2000+ eiro par 1.6kg arī ir nenopietni.

    Šībrīža acīm (tikko izpakots nākamais dators) arī teiktu, ka Ryzen 9 4xxx izklausās labi, bet faktiski arī Ryzen 7 4xxx dara tieši to pašu klēpjdatorā, nekarst tik daudz un maksā mazāk.

    Kursors.lv
    08.05.2020 08:36
    Reply to  freelifelv

    Linuss ir normāls čalis. Reāla cieņa par to, ko dara ilgus gadus!

    Pigors
    08.05.2020 10:46
    Reply to  freelifelv

    Krievijas 3dnews.ru , kuram uzrticos, uzsvaru uz labumiem liek par to, kas Kristapam šķita nepieņemams. https://3dnews.ru/1009466/obzor-asus-rog-zephyrus-g14-ga401iv/page-1.html

    Kursors.lv
    08.05.2020 11:13
    Reply to  Pigors

    Man? Kas man šķita nepieņemams?

    Pigors
    08.05.2020 11:21

    Nepareizi izteicos. Tev ne tik ļoti patika, bet turienes testētājam ar to nekādu problēmu, pat liek uzslavas tastatūrai, skaļumam (klusumam). Pašam ir klusa cerība ieraudzīt AMD procesorus ASUS Duo sērijā. Tas gan būtu riktīgs upgreids, no kura neatteiktos.

    Kursors.lv
    08.05.2020 11:28
    Reply to  Pigors

    Šis nav mans apskats :) Bet, protams, katram testētājam ir sava pieredze un domas par gadžetiem, īpaši, ja tur ir kaut kāds subjektīvais moments iespējams. Bet mums būs vēl gūzma interesantu laptopu apskatu un gan jau daļu no tiem arī man izdosies notestēt.

    Rūdolfs Putniņš
    08.05.2020 14:20

    Man šķiet, ka šis aparāts ir tīri laba portablā grafikas/video kaujasmašīna. Lai nav 15.6″ milzoņi jāstaipa līdzi.

    Reklāma