Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook saviem satura moderatoriem izmaksās 52 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Satura moderatora darbu Facebook gluži nevarētu nosaukt par pastaigu parkā. Ikdienā šiem darbiniekiem lielākoties jāveic ziņu caurlūkošana, dzēšot ārā tos lietotāju ierakstus, kas neatbilst atļautajam saturam. Cik dažādi lietotāji, tik raibs ir to publicētais saturs, un bieži vien satura moderatoriem nākas redzēt arī ar vardarbību saistītus attēlus. Ja šāda veida saturs jāskata regulāri, ilgtermiņā tas pat var atstāt nopietnas sekas uz garīgo veselību. Arī pats Facebook nonācis pie šādas atziņas un piekritis samaksāt 52 miljonus dolāru saviem padotajiem ASV, tā kompensējot darbā radītās garīgās veselības problēmas. Tāpat Facebook domā par veidiem kā uzlabot šāda darba apstākļus un viens no risinājumiem, piemēram, ir attēlot izskatāmos video melnbaltus.

    Katrs Facebook satura moderators saņems vismaz 1000 dolāru, kā arī papildu kompensāciju gadījumā, ja tiks diagnosticēts posttraumatiskā stresa sindroms vai ar to saistīti veselības traucējumi. Izlīgums ietver kopumā 11 250 Facebook satura moderatorus, un tiek uzskatīts, ka vismaz puse no tiem var pretendēt uz papildu samaksu par darba radītiem garīgās veselības traucējumiem, ieskaitot depresiju un dažādas atkarības.

    Reklāma

    Jāatgādina, ka bijusī Facebook satura moderatore Selēna Skola 2018. gada septembrī iesūdzēja tiesā Facebook, apgalvojot, ka viņai darba pienākumu dēļ radies posttraumatiskā stresa sindroms. Sieviete norādīja, ka, deviņus mēnešus strādājot Facebook, regulāri nācies pārskatīt tādus lietotāju ierakstus, kas ietvēra arī fotoattēlus ar izvarošanas, slepkavības, pašnāvības un cita veida vardarbīgām ainām. Apsūdzībā Skolai pievienojās arī vairāki bijušie Facebook moderatori, kuri apgalvoja, ka Facebook viņiem nesniedz drošus darba apstākļus.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vladimirs
    19.05.2020 14:15

    Izmaksās tikai ASV, bet content moderatori darbojas arī citās valstīs, pat arī Latvijā. Februārī pašam bija iespēja uzsākt darbu kā FB moderatoram, bet kad papētīju kas slēpjas zem šī darba, tad nospriedu ka vēlos tomēr saglabāt savu garīgo veselību :D

    Peters Leo
    19.05.2020 15:44

    Citu valstu moderātori diemžēl skaitās 3 šķira, domā viņiem baigi rūp bijušās padomju savienības valsts lokālo darbinieku veselība un viņi tiem izmaksās(vai arī 25% no ASV kompensācijas) kompensāciju? Ne tak. Domā viņi tērēs miljonus Āfrikas vai Āzijas moderātoriem pēc pašu vēlmes un sircapziņas- ne tak. Manuprāt cerība izmaksāt kompensāciju ir tikkai tad , ja EU liks to izdarīt.

    maris
    09.04.2024 15:15

    Ir pamatotas aizdomas ka facebook satura moderatori ir krievijai simpatiZèjośas personas .

    Kursors.lv
    09.04.2024 15:18
    Reply to  maris

    Kas tev liek tā domāt?

    Krotow
    09.04.2024 16:08

    Objektīvi fakti par ordas veiktajam cūcībām un viedokļi par to, kas viņi tādi ir, vienkārši tiek izdzēsti.

    Kursors.lv
    09.04.2024 16:27
    Reply to  Krotow

    Ar kādu pamatojumu?

    Reklāma