Web Analytics
More
    Reklāma

    Zviedru piena ražotājs Oatly elektrificēs savu kravas mašīnu autoparku

    Jaunākie raksti

    Zviedrijā radītais auzu piena ražotājs Oatly ir noslēdzis sadarbību ar valstī atrodošo loģistikas servisu Einride, kurš specializējas tieši elektrisko kravas automašīnu pārvadājumos. Tādējādi plānots pilnībā elektrificēt visu uzņēmuma smago automašīnu autoparku.

    Oatly kļūs par pirmo uzņēmumu Eiropā, kurš izmantos elektriskās kravas automašīnas, un tādējādi vēlas pierādīt, ka ir iespējams efektīvi izmantot elektrību smagu pārvadājumu veikšanā. Visu plānošanu nodrošinās uzņēmums Einride, kuram ir gan elektriskās automašīnas, gan speciāla programmatūra, kura veic efektīvu maršrutu aprēķināšanu, uzlāžu plānošanu, kā arī informē vadītājus. Tiks izmantotas DAF kravas mašīnas, kuras aprīkotas ar Emoss elektrisko piedziņu un vienā reizē spēs veikt 200 km garu posmu. To kravnesība būs 42 tonnas.

    Pirmās piegādes tiks uzsāktas ar Einride E-Truck automašīnām Zviedrijā, taču plānos ir nomainīt autoparku arī ASV, kas ir viens no lielākajiem noieta tirgiem, jo liels produkcijas izmantotājs ir Starbucks kafejnīcas.

    Oatly norāda, ka atstātais ekoloģiskais nospiedums tiks samazināts par 87% tajos maršrutos, kuros iepriekš brauca ar degvielu darbināmas kravas automašīnas, kā arī gada laikā tas būs 430 metrisko tonnu CO2 samazinājums. Sākot no oktobra mēneša Zviedrijas Oatly noliktavas transporta 9 no 10 vienībām būs elektriskas, atstājot vienu ar degvielu darbināmo, kura tiks izmantota pēc iespējas efektīvāk. Nākotnes plāns ir izmantot Einride Pod attālināti vadāmas automašīnas.

    Avots: Einride

    Starp citu, vērīgāk ieskatījos veikalu plauktos, un Oatly produkciju ieraudzīju arī pie mums Latvijā.

    AvotsEinride
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    18.05.2020 13:13

    1. Oatly NAV piena ražotājs!
    Saskaņā ar Eiropas saistošo likumdošanu – viņu produkts ir saucams par Auzu Dzērienu.
    2. šodien pārņem sajūtas, ka Kursors.lv savā kontrolē pārņēmuši kļūdainas un apzināti kļūdainas vegānu propagandas izplatītāji :(
    No Vegan Latvija!

    Reklāma