Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas uzņēmuma AirDog atliekas iegādājas ASV tehnoloģiju milzis Alarm.com

    Jaunākie raksti

    Bezpilota lidaparātu ražotāju “AirDog”, iegādājies viens no lielākajiem ASV gudro māju drošības risinājumu izstrādātājiem Alarm.com. Nasdaq biržā kotētais uzņēmums ar “AirDog” iegādi plāno sekmēt robotikas izpēti un attīstību Alarm.com viedajām mājām un biznesa tehnoloģijām un veicināt kompānijas starptautisko izaugsmi, tajā skaitā Baltijas valstīs. Darījuma summu puses neatklāj.

    “Mūsdienu mainīgajā un strauji progresējošajā informācijas tehnoloģiju laikmetā robotika ir nozare, kurā nepieciešama daudzpusīga pieeja problēmu risināšanā,” uzsver “AirDog” līdzdibinātājs un izpilddirektors Agris Ķipurs. “Plecu pie pleca mēs sadarbojamies visās jomās, ko apvieno robotika, lai ikdienas problēmām kopīgi izstrādātu nākamās paaudzes risinājumus. Spēku apvienošana ar “Alarm.com” ir iespēja paplašināt mūsu inženieru komandu un pilnībā izmantot tās radošo potenciālu.”

    Reklāma

    “Alarm.com” izstrādā progresīvas tehnoloģijas, kas miljoniem cilvēku 40 pasaules valstīs, galvenokārt ASV un Kanādā, palīdz pārvaldīt un aizsargāt savas mājas un uzņēmumus. Pēc “AirDog” iegādes “Alarm.com” plāno paplašināt inženieru un programmētāju komandu un izskatīs iespējas attīstīt savu biznesu Baltijā. “Alarm.com” Latvijas “AirDog” raksturo kā spēcīgu programmētāju un inženieru komandu, kas izstrādā un attīsta tirgu definējošus patēriņa produktus un pārkāpj dronu ražošanas tehnoloģiju robežas.

    “Līdz ar “Airdog” komandas tehniskā potenciāla pievienošanu, esam paplašinājuši “Alarm.com” izaugsmes iespējas gan esošajos tirgos, gan jaunu tirgu apguvē,” gandarīts ir “Alarm.com” produktu vadītājs Dens Kerzners (Dan Kerzner). “Baltija ir kļuvusi par lielisku inženierzinātņu, datorredzes zinātnes un robotikas centru. Mēs plānojam paplašināt komandu un izvērst savu darbību Baltijas valstīs.”

    Pēc veiksmīgi īstenotās pirmās “Kickstarter” kampaņas 2014. gadā “AirDog” sevi skaļi pieteica ar vienu no pasaulē pirmajiem komerciālajiem droniem, kas darbojas ar automātiskās sekošanas funkciju. Starp “AirDog” sasniegumiem un nozares inovācijām ir autonoms “hands-free” drons, kas spēj sekot sportistiem un kura vadīšanai nav nepieciešama vadības pults, piedevām tas ir salokāms ērtai transportēšanai. “AirDog” saņēma arī balvu par labāko inovāciju un robotu pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē “CES 2015” (“Consumer Electronics Show”) Lasvegasā (ASV).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Salvis
    15.05.2020 09:35

    Ja raksti, ka iegādājas “atliekas,” tad varētu arī paskaidrot, kas ar to domāts.

    Kursors.lv
    15.05.2020 15:00
    Reply to  Salvis

    Tā pavisam īsumā var teikt šādi. AirDog ir baigie malači, ka uzņēmās veidot šādu produktu un reāli arī spēja gan uzbūvēt ierīci, gan to nogādāt līdz pircējiem. Bet pēc tam notika DJI, kas pilnībā un vienpersoniski norullēja visu dronu tirgu un AirDog gluži vienkārši vairs nebija absolūti nekādu perspektīvu uz izdzīvošanu. Tas vistiešākajā mērā atsaucās uz AirDog, kam uz brīdi vispār apstājās ienākošo finanšu plūsma un nācās pamatīgi pārstrukturizēties, lai vispār varētu izdzīvot. Nu AirDog stāsts ir pabeigts. Paldies visiem uzņēmuma darbiniekiem, kas tomēr spēja realizēt sasodīti ambiciozus sapņus!

    Oik
    16.05.2020 07:38

    Latvijā salīdzinot ar ASV, Vāciju starp dizainu un patrntu reģistrēšana ir viens liels caurums, jo pat somijā un igaunija var reģistrēt IP utility modeli, bet latvijā ir tikai dizains kas tam pašam drona nederēja un patenta kas ir nežēlīgi darbs un lielie vienkārši norok mazos IKT uc nozaru pārstāvjus.

    Kamēr ierēdņi ekonomikas tieslietu LIAA un patentu valde nesāks kustēties tikmēr ar nebūs pirmie un pēdējie un līdz igauņu IP līmenim vēl tālu, kas liedz igauņiem atbraukt uz latvijas hakatonu vai pieslēgties online paņemt IP piereģistrēt Igaunija vai ASV un pelnit.

    digitalk
    15.05.2020 09:38

    šis ir forši. cerams, ka nopirka pa dārgo, ne tikai izstrādes, un darbinieku skaits (un alga) tikai pieaugs.

    Astro
    16.05.2020 13:26

    Airdog kā tādu neviens vēl nav iegādājies. Rakstā ir neprecīza informācija. Pirms publicēšanas vajadzētu precizēt saņemtās ziņas un saprast kā to pasniegt. Tāpat nav pamata uzskatīt, ka darbiniekiem tiks palielinātas algas un ka visi esošie paliks štatā. :-) Uz kāda pamata?

    Kursors.lv
    17.05.2020 01:37
    Reply to  Astro

    Un kāda ir precīza informācija? Avots?

    Roberts
    17.05.2020 21:26

    Kur rakstā kaut niecīgākais pamatojums vārdam “atliekas”??

    Kursors.lv
    17.05.2020 21:33
    Reply to  Roberts

    Rakstā, protams, nav, jo tā ir paša AirDog sagatavota preses relīze. Virsraksts gan ir nācis no manis, jo es nedomāju, ka ir pareizi dzīvot saldos sīrupa maldos un lietas ir jāsauc to īstajos vārdos.

    Reklāma