Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube Android, iOS lietotnes kosmētiskie uzlabojumi izsauc lietotāju dusmas

    Jaunākie raksti

    YouTube lietotnes Android un iOS operētājsistēmām ir pamatīgi pārstrādāta – palielināts video izmērs pirms tā atskaņošanas uzsākšanas (thumbnails), kā arī tiek paslēpti komentāri. YouTube pārstāvji gan uzsver, ka jaunais dizains it kā rosinot vēl vairāk komentēt.

    Jā, komentāru atrašanās vietu YouTube pacēla augstāk, bet pašus komentārus paslēpa, tos ir speciāli jāver vaļā. Lielu ekrānu (vai drīzāk lielas izšķirtspējas) viedtālruņu lietotāji izmaiņas uz savas ādas tik krasi neizjutīs, bet vecāku un lētāku viedierīču izmantotājiem būs visai agresīvi jāpaskrollējas caur YouTube, lai atrastu vēlamo.

    Reklāma

    Vairumā gadījumu pie 1080p+ izšķirtspējas (aptuveni 1080 x 2280) vienā ekrānā redzēsi tikai divus video.

    Tiek solīts, ka YouTube lietotājiem būs pieeja plašākam saturam (YouTube lietotne parādīs plašāku saistīto video klāstu), YouTube Mixes, YouTube parādīs arī attēlus un kustīgos GIFiņus, ko veidojuši satura radītāji.

    Pie lietotājiem jaunais YouTube izskats nonāks tuvāko nedēļu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Naktsvilks
    08.05.2020 11:17

    NewPipe rullē!

    Oskars
    08.05.2020 16:43

    Vai es ko jaucu, bet jaunais dizains man ir vismaz 2 nedeljas. Patik dazhiem komentaru sadalja, ka uzreiz ir teksta ievada laukums un var komentet, bet lielai daljai ir jaauzspiezh uz komenta, lai komentetu. Un tas rada domu, ka komentesi itka ta cilveka komentaru.

    User Vulgaris
    08.05.2020 17:13

    Jaunais dizains diezgan pamatīgi kaitina.. Parasti lasu komentārus, kamēr skatos video. Vienam video vecajā vietā, nākamajam paslēpti komentāri jaunajā vietā. Tā vietā iesaka pilnīgi debilus krievu video, lai gan esmu Latvijā un krievu video vispār ne tuvu neskatos un to valodu ne tuvu nezinu. Youtube rekomendāciju sadaļa ir sa*ista un vispār – pie abonementiem neparādās jaunākie video. Pēc tam tikai no citas sadaļas atrodu, ka ir iznācis jauns video tam cilvēkam. 100% zinu, ka neliek kā privātu un neķeksē “do not publish ir subscriber feed”. Paši video autori par to sūdzas. Neko tur mainīt nevar, bet reāli debīli tas viss.

    Jānis
    09.05.2020 11:13
    Reply to  User Vulgaris

    Par rekomendācijas sadaļu pilnīgi piekrītu. Gribētu redzēt populāru saturu latviešu valodā nevis krievu vai kadu citu valodu. Tur pie vainas ir algoritms, kas parāda populārākos video konkētā reģionā neatkarīgi no valodas un jā, Latvijā ir daudz krievu, tapec ari tiek piedavata šāda rekomendācija. Tas pats attiecas ari uz citiem pakalpojumiem, ka piemerams, apple music tu arī 70% ir krievu muzikas pie rekomendācijs. Bet nu viņi jau tur baigi neko nevar mainīt, jo tā jau būtu sava veida diskriminācija pret atiecīgo sabiedrības daļu.

    Krotow
    11.05.2020 20:36
    Reply to  Jānis

    Jā, mūsu pusē ar šo ir problēmas. Korekts risinājums būtu pieprasīt norādīt valodu ielādētajiem video un tad lietotājiem uzstādījumos pēc noklusējuma filtrēt atkarībā no valodas. Un liekas ka tas šobrīd pat daļēji darbojas. Taču tie, kuri ielādē saturu, valodu bieži vien nenorāda (aizmirst vai negrib vai … vvz). Ko tur darīt, vvz. Pieprasīt norādīt obligāti? Nu tad speciāli norādīs nepareizu :)

    11.05.2020 21:24
    Reply to  Jānis

    par rekomendācijām tā gluži nebūs taisnība, ja tev ir savs konts jūtūbē. googles AI algoritmi ir greizi bez gala un strādā gandrīz parunas “no vilka bēg, uz lāci krīt” līmenī. līdz pat tam, ka es tagad pārdomāju vai nevajadzētu vēlreiz nodzēst kontu un sākt apmācīt no jauna.
    bet rekomendācijās es spītīgi atzīmēju jebkuru popsokrievsu saturu, kā not interested un man tagad tādu vairs nepiedāvā. zinātni, humoru un dažus muzikantus jā, prastu interneta šlaku un politisko demagoģiju vairs nē. laikam pagāja apmēram pusgads līdz parādījās kaut cik stabils rezultāts.

    Exo
    08.05.2020 21:50

    šis jaunais dizains nekam neder, pirms tam vēl ielika tur kādu “x” lai novāktu pauzi un varētu turpināt skatīties, labi, ka to noņēma, bet kāpēc jāpārvieto komentāri???

    Krista
    10.05.2020 09:16

    Man ir tā, ja planšetdatorā uzlieku ekrāna tālummaiņu uz vistuvāko tad sāk rādīties stories un feed un tie komentāri augšā, bet ja uz vistālāko tad viss ir kā pirmstam, 3 rindas sākumā un zem katras iet lejā video un nav feed un stories un komentāri ir lejā.

    Krotow
    11.05.2020 20:29

    Telefoniskajā YouTube aplikācijā ar komentāru sadaļu nu ir drūmi. Pirmkārt ar tās atrašanu un otrkārt ar staigāšanu pa atbildēm. Prasās pēc kāda iestatījuma, kas atjaunotu veco stilu. Otrkārt vai ir kāda cerība novākt $%^&%$^&% nākamo video rāmjus pašlaik atskaņotā video beigās? Pēdējās +/- 20 sekundes dēļ tiem var norakstīt. No reklāmām video sākumā atbrīvoties laikam arī nebūs iespējams :(

    ismi
    11.05.2020 22:46
    Reply to  Krotow

    Tā arī neesmu spējis sevi pierunāt sevi izmantot jotubu telefonā – te spiež, tur berž. Nu un arī acīm vieglāk un arī baterija retāk jālādē. Savā ziņā tā ir lietotāju digitālā labturība)

    Reklāma