Web Analytics
More
    Reklāma

    2019. gadā IKEA uzstādījusi 1 miljonu saules paneļu

    Jaunākie raksti

    Zviedru mēbeļu ražošanas uzņēmums IKEA ir viens no lielajiem gigantiem, kurš patiešām vēlas samazināt savu ekoloģisko nospiedumu uz zemes, tāpēc jau 2019. gadā tas investējis 2,8 miljardus dolāru atjaunojamā enerģijā.

    Par šo summu ir iegādāti un uzstādīti miljons saules paneļu uz veikalu un noliktavu jumtiem, tāpat uzstādītas 535 vēja turbīnas un izveidoti 2 saules paneļu parki. Šīs investīcijas tiek veiktas ar domu tuvāko gadu laiku kļūt par nulles emisiju uzņēmumu. Līdz 2030. gadam IKEA vēlas pilnībā izmantot atjaunojamus un pārstrādājamus materiālus, bet jau līdz 2025. gadam pārstāt lietot vienreizlietojamo plastiku. Šis noteikti būs lielākais izaicinājums, domājot par dažādiem maisiņiem un mēbeļu ietīšanu.

    Reklāma

    Kompānijas mērķos ir nodrošināt nulles emisiju preču piegādi līdz 2025. gadam. Šobrīd IKEA mēbeles tiek ražotas no 60% atjaunojamo resursu, no kuriem 10% ir tieši iepriekš izmantoti un pārstrādāti materiāli.

    Līdz 2020. gada beigām ar saviem saules paneļiem un vēja ģeneratoriem uzņēmums saražos vairāk enerģijas nekā patērēs, un šis ir ļoti labs žests un piemērs citiem lielajiem pasaules uzņēmumiem, ka ir iespējams samazināt savu ietekmi uz vidi. Šeit gan gribētos atzīmēt, ka visdrīzāk enerģijas patēriņos netiek iekļauti paši mēbeļu ražotāji, jo runa ir par veikaliem un noliktavām, bet svarīga daļa ir tieši ražotnes. Savulaik arī Latvijā bija koka plātņu sagatavju rūpnīca IKEA vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma