Web Analytics
More
    Reklāma

    Maija nogalē varam iedzīvoties klēpjdatoru trūkumā

    Jaunākie raksti

    Jau kārtējo reizi lasāmi dažādi spriedelējumi par vīrusa izraisītiem tehnoloģiskiem izaicinājumiem. Dienvidaustrumu Āzijā tas ir izraisījis piegādes ķēžu palēnināšanos un piezīmjdatoru ražošanas apjomu samazināšanos. Paredzams, ka samazinātais piedāvājums kopā ar pieprasījuma pieaugumu līdz maija beigām novedīs pie klēpjdatoru iztrūkuma veikalos.

    Visai precīzi tika paredzēta Nintendo Switch spēļu konsoļu pieejamības problēma februārī, kas vēl arvien nav atrisināta vairākās valstīs. Bet spēļu konsole ir drīzāk mirkļa iegriba, kamēr klēpjdators ir darbarīks, skolēna labākais draugs, ar klēpjdatoru varēsi arī veikt pasūtījumus no tīmekļa veikaliem un veikt citas darbības, kas šobrīd klātienē nav pieejamas.

    Reklāma

    DigiTimes Research norāda, ka datoru komponenšu, salikšanas un piegāžu jautājums nav viennozīmīgi izvērtējams. Tikko kāds no ķēdes posmiem iztrūkst, tā veikalā nenonāk veselas partijas ar klēpjdatoru modeļiem. Nav arī skaidrs, kuras valstis būs tās, kas varētu netikt pie kārotajiem klēpjdatoriem. Lielākās problēmas varētu būt ar jaunajiem modeļiem, to pieejamību tieši ietekmē ražošana un piegāde, vecāki modeļi jau varētu būt noliktavās vai jau izsūtīti no Āzijas.

    Plašāka diskusija lasāma Facebook.

    Avotskitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.05.2020 11:17

    Tā nav mūsu problēma. Skatoties vietējos vekalos un sludinājumos, laptopu ir pārpārēm. Ja kādam nu tik ļoti gribas tur to pašu pēdējo modeli ka pa ausīm spiežas ārā, lai pasūta.

    Reklāma