Web Analytics
More
    Reklāma

    Canon jaunais mākoņa attēlu glabāšanas serviss ir fotogrāfijas nākotne šodien

    Jaunākie raksti

    Bez liekām taurēm un skaļiem virtuāliem pasākumiem Canon paklusām pirms nedēļas atklāja jaunu mākoņpakalpojumu, kam varētu būt potenciāls, ja ne mainīt mūsu fotogrāfēšanas paradumus, tad vismaz būt par labu indikāciju tiem servisiem, pakalpojumiem un tehnoloģijām, kas nākotnē šajā sfērā varētu būt aktuālas un svarīgas.

    Image.Canon ir jauns Canon attēlu glabāšanas serviss mākonī, kas atbalsta lielāko daļu no pēdējo gadu Canon foto aparātiem, kas ir aprīkoti ar Wi-fi funkciju un atļauj automātiski augšupielādēt attēlus (JPEG un RAW) no kameras uz mākoņglabātuvi. Faili tiek automātiski sinhronizēti ar PC, MacOS vai mobilo lietotni, kas arī spēj nodrošināt tālāku sinhronizāciju ar Google Drive. Būtībā tas nozīmē, ka attēlu saglabāšana atmiņas kartēs teorētiski kalpo vairs tikai par papildus fizisku failu kopiju. Tā tekt – drošības labad. Šī funkcija ir tik salīdzinoši vienkārša un praktiski noderīga, ka tā liek uzdot jautājumu – kādēļ šāda funkcionalitāte nav bijusi iekļauta arī citu ražotāju mūsdienīgajos modeļos jau sen? Viss, kas tam ir vajadzīgs, ir lietotne kamerā, kas augšupielādē failus uz servera attiecīgi norādītajam lietotājam. Piekļuvi internetam nodrošina pieeja Wi-fi tīklam, ko dotu viedtālruņa tīkla hot spot funkcija. Pats labākais – šobrīd Image.Canon šis pakalpojums ir pilnīgi par brīvu. Canon sola turēt neierobežotu jūsu attēlu skaitu mākonī līdz pat 30 dienām vai katram piedāvās 10GB diska vietas mākonī, kur glabāt attēlus un video failus bezgalīgi ilgi.

    Reklāma

    Ko šāds serviss dod? Ieguvumi ir vairāki. Pirmkārt, tas atļautu foto reportieriem vai pasākumu fotogrāfiem strādāt krietni ātrāk un darīt to tandēmā. Kamēr fotogrāfs bildē notikumu, attēli paralēli var tikt ielādēti mākonī un nonākt pie redaktora tālākai apstrādei un publicēšanai pārdesmit sekundes pēc to uzņemšanas. Otrkārt, Google Drive sinhronizācija paver interesantas un noderīgas automatizācijas iespējas dažādām vajadzībām vairākiem lietotājiem vienlaicīgi. Piemēram, izveidojot darbību virknes Photoshop vidē (batch actions) ar tām piesaistītu automātisko failu ielādi no kataloga (folder watch) teorētiski būtu iespējams bildēm automātiski piemērot apstrādi (krāsu LUT tabulas vai filtrus) un nogādāt tās uz citu katalogu vai servisu, kas automātiski bildes ievietotu pārskatāmā tiešsaistes galerijā. Tas nozīmē, ka teorētiski klients varētu paspēt apskatīt attēlu izlasi pēc pasākuma, kamēr tu vēl krāmē foto somu un taisies doties mājās. Treškārt, nav jāveido lieks tiešais Wi-fi pieslēgums starp viedtālruni un kameru tikai, lai pārsūtītu uz viedtālruni dažas bildes.

    Kā jau visas jaunas sistēmas, arī Canon.image pagaidām nedarbojas bez kļūdām. Vairāki lietotāji ir norādījuši, ka sistēma šad tad darbojas lēni. Kaut arī serviss atbalsta video failu augšupielādēšanu, lielo failu izmēru dēļ arī tā šobrīd darbojas pārāk lēni. Pagaidām tikai pats jaunākais Canon mega-flagmanis EOS 1Dx mk3 spēj attēlus augšupielādēt mākonī automātiski. Vecākiem modeļiem attēlu augšupielāde ir jāaktivizē manuāli caur kameras iestatījumiem un šī procesa laikā to nevar turpināt izmantot, taču šī ir funkcija, ko Canon drīzumā varētu uzlabot ar programmatūras atjauninājumu palīdzību. Katrā ziņā, Image.Canon ir labs potenciāls atvieglot daudzu fotogrāfu darbu tagad un nākotnē, ja Canon turpinās pakalpojumu attīstīt, uzlabot un pievienot tam jaunas funkcijas, kā piemēram sinhronizāciju ar Adobe Creative Cloud, Dropbox un citiem servisiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    29.04.2020 13:10

    Un pietiek atrast vienu cauru FW un ir dziļā pakaļā šim servisam. Un Canon nav tas labākais FW ražotājs. Gaidīsim redzēsim

    Reklāma