Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung vēlas radīt 600 megapikseļu kameras sensoru

    Jaunākie raksti

    Samsung jaudīgākais telefons Samsung S20 Ultra ir aprīkots ar iespaidīgu 108 MP izšķirtspējas kameru, taču kompānija nav gatava apstāties pie šāda sensora, jo nākotnē tā vēlas piedāvāt 600 MP kameras sensoru, kas līdzinātos izšķirtspējai, ko izšķir cilvēka acs.

    Lai ietilpinātu vairāk pikseļu, attiecīgi būtu nepieciešami lielāki fiziskie resursi, taču mobilās tehnoloģijas nekad nav bijušas par palielināšanos, bet gan tikai par samazināšanos. Kaut gan paradoksāli dažādie telefonu kameru izvirzījumi pēdējos gados ir palielinājušies, tiesa palielinājusies ir arī kameru veiktspēja. 108 MP sasniegšana Samsung flagmanī tiek panākta ar iespēju apvienot vairākus mazus pikseļus vienā lielākā, šajā gadījumā tas nozīmē 3×3 pikseļu kvadrātu uztvert kā vienu, līdz ar to ļaujot sasniegt vismaz uz papīra lielāku izšķirtspēju, kaut gan tas nozīmē, ka patiesībā tā ir 36 MP kamera. Tomēr šeit ir jārod balanss starp maksimāli iespējamo mazāko pikseļa lielumu, lai bilde nekļūtu pārāk nekvalitatīva un bāla. Samsung šobrīd ir apstājies pie 0,8 μm izmēra, taču testēts tika arī 0,7 μm lielums.

    Reklāma

    Viens ir pierādīt savu tehnisko pārākumu, strādājot pie 600 MP liela sensora, kura izstrāde noteikti aizņems kādu laiku, kā arī būs jārod jauni risinājumi, lai to ietilpinātu pārnēsājamā ierīcē pēc iespējas mazākā formātā. Taču Samsung norāda, ka šāda izšķirtspēja noderētu tieši autonomo automašīnu attīstībā, lietu internetā, kā arī dronos. Tādējādi sasniedzot brīdi, kad tehnoloģijas pārspēs augstāko dabiskās izšķirtspējas līdzekli – cilvēka aci. Iespējams, jau 2020. ceturtajā nogrieznī sagaidīsim 150 MP sensoru no Samsung.

    AvotsSamsung
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oto
    25.04.2020 12:28

    Pričom tur cilvēka acs, ja kameru optika ir plastmasas.

    note bote
    25.04.2020 18:53

    Stupidity, reinvented.

    Reklāma