Web Analytics
More
    Reklāma

    Nvidia prezentē mākslīgā intelekta risinājumu trokšņu slāpēšanai

    Jaunākie raksti

    Populārais videokaršu un datoru ražotājs Nvidia šajā laikā izlaidis visai noderīgu risinājumu, kurš ar mākslīgā intelekta palīdzību spēj atpazīt un apslāpēt fona trokšņus, kad runa ir par dažādiem konferenču zvaniem un dauzspēlētāju režīmiem.

    Jauno risinājumu sauc Nvidia RTX Voice, kas nozīmē, ka tas darbosies ar RTX sērijas grafiskajām kartēm. Tāpat būs nepieciešama Windows 10 operētājsistēma, tā kā lietotāju skaits varētu būt ierobežots. Kā apgalvo pats Nvidia, tad uzstādot vēl tikai šī brīža Beta versiju. būs iespējams ne tikai slāpēt trokšņus, kas ir apkārt attiecīgajam lietotājam, bet risinājums spēs to izdarīt arī otrpus mikrofonam un ekrānam. Piemēram, slāpēt cita online spēlētāja fona skaņas, lai būtu vieglāk uztverama tieši balss, un šai iesaistītajai pusei nebūs jāizmanto šī programma.

    Reklāma

    RTX Voice darbojas ar galvenajiem spēļu straumēšanas un video konferenču rīkiem kā Twitch, Discord, WebEx, Skype, Zoom, Slack un Steam Chat. Tātad visai plašs lietojums. Pēc instalēšanas pie skaņas iestatījumiem attiecīgi jāizvēlas šī programma. Kaut arī tā ir Beta versija un Nvidia joprojām strādā pie uzlabojumiem, kompānija vēlējās pēc iespējas ātrāk palaist savu risinājumu, lai šajā laikā, kad mūsu māju telpa mudž no dažādiem trokšņiem, spētu pārbaudīt savu veikumu un uzreiz saņemtu atsauksmes.

    AvotsNVIDIA
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arturs Calmanis
    23.04.2020 12:40

    Kā stāsta baumas, tad šo programmu ar nelielu koriģējumu var lietot arī gtx lietotāji. Jautājums cik vecu gtx, bet sākumā domāju, ka tur tiešām nepieciešami tensor kodoli. Kaut gan līdzīga situācija ir ar quake 2 rtx, Kuru var lietot labi ar vecākiem titāniem, bet viss nokrīt līdz padsmit kadriem sekundē līdzko slēdz iekšā “skaņas attīrītāju” staru sekošanas režīmā

    Reklāma