Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā pārvērst savu tālruni par tīmekļa kameru

    Jaunākie raksti

    Vīrusa laiks mums licis paskatīties uz dažādām lietām no cita skatpunkta, iegūt jaunas digitālās prasmes un atsvaidzināt sen aizmirstas lietas, piemēram, kaut kur stūros noslēptās tīmekļa kameras, kuras izmantojām pirms 10 gadiem, lai veiktu video zvanus ar Skype palīdzību. Bet kā teica mans vēstures skolotājs, tad vēsture ir jāmācās tāpēc, ka tā mēdz atkārtoties, un nu atkal pienācis laiks, kad webkameras ir izpirktas, jo viss mūsu darbs un ikdiena ir video formātā. Taču šoreiz mums ir visai jaudīgas kameras blakus uz galda mūsu viedtelefonu formā.

    Un nav noslēpums, ka jaunāko telefonu kameras varētu izrādīties ar krietni augstāku izšķirtspēju kā portatīvajos datoros iebūvētās. Taču, lai telefonu izmantotu kā tīmekļa kameru, būs nepieciešams lejupielādēt speciālas lietotnes gan uz viedierīces, gan datorā, lai tādējādi populārajās video konferenču programmās varētu tās izvēlēties pie audio un video iestatījumiem. Pats vieglākais veids būs vienkārši lejupielādēt Zoom, Skype, Google Meets, Microsoft Teams un citus servisus telefonā, lai veiktu zvanu caur to, taču tieši kameras izmantošana kā papildus aksesuārs būs nedaudz pinķerīgāka lieta, bet ne neiespējama. Zemāk apkopoti populārākie risinājumi Android un iOS ierīcēm.

    Reklāma

    Android lietotājiem

    • DroidCam lietotne Android operētājsistēmai, kurai papildus datorā jālejupielādē Dev47Apps, lai caur Wi-Fi savienojumu telefons tiktu atrasts kā video ierīce. Bezmaksas versija pilnībā apmierinās vajadzības, tiesa, šī programma neļauj savienoties ar Apple datoriem. Ar plašāku uzstādīšanu var iepazīties TheVerge materiālā.
    • IP Webcam vēl viena alternatīva tieši Android lietotājiem, kuru datorā būs iespējams uzstādīt iekopējot speciālo adresi no lietotnes.

    iOS lietotājiem

    • EpocCam ir lietotne tieši iOS ierīcēm, kuru gan būs iespējams savienot ar Windows, gan ar MacOS darbinātiem datoriem. To iespējams uzstādīt pavisam vienkārši lejupielādējot lietotni telefonā un datorā, pēc tam atpazīšana notiek automātiski, bet ierīcēm jābūt pieslēgtām vienā tīklā. Izmēģināju pats, viss patiešām ērti, izņemot to, ka bezmaksas versijā ir ierobežota kameras kvalitāte, ir redzamas reklāmas, nevar izmantot telefona mikrofonu, kā arī telefons ir speciāli jātur horizontālā stāvokli. Taču viss darbojas.
    • NDI HX Camera lietotne būs alternatīva iPhone lietotājiem sasinhronizēt kameru ar datoru, un vismaz pagaidām risinājums pieejams bezmaksas, nodrošinot visai augstu video kvalitāti.
    • iCAMSource Mobile ir maksas pakalpojums – 5,49 EUR –  tieši priekš iPhone lietotājiem, kurš ļaus izmantot telefonu gan kā kameru, gan kā mikrofonu. Izstrādātājs piedāvā lētāku 3,49 EUR alternatīvu iPcam.

    Risinājums abām operētājsistēmām

    • iVcam Webcam lietotne būs līdzīga DroidCam, jo savienosies vienīgi ar Windows datoriem un bezmaksas versijā būs ierobežota video kvalitāte vien līdz 640 x 480 izšķirtspējai.

    Lai šis viss tā patīkami darboties, būs nepieciešams kāds paštaisīts turētājs vai speciālie trijkāji, jo patiesībā novietot telefonā noteiktā leņķī ar sadzīves priekšmetiem var iztādīties pietiekams izaicinājums. Īpaši slidenās telefonu virsmas to nepadara vieglāku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    22.04.2020 15:07

    iCam “nepārvērš” telefonu par webkameru. tā vietā ir tikai iCamSource Mobile (iOS) vai ipCam (iOS).

    Oskars
    22.04.2020 20:02

    Sim rakstam isti nav jegas, jo pamata visiem portativajiem datoriem ir web kamera. Bet par stacionariem datorien runajot, labak cilveks, tomer nopirks atsevishchi web kameru, nevis lietos savu telefonu, tam merkjim.

    Kursors.lv
    22.04.2020 20:11
    Reply to  Oskars

    Praktiski visiem telefoniem ir labākas kameras par praktiski visiem tirgū pieejamajiem portatīvajiem datoriem. Es joprojām brīnos, ka mūsdienās laptops var maksāt daudzus tūkstošus eiro, bet kamera ir tik sūdīga kā 250 eiro vērtam budžeta kompim.

    digitalk
    22.04.2020 22:08
    Reply to  Oskars

    cilvēks var gribēt nopirkt visu ko, tikai noliktavas izslaucītas tukšas.

    Kursors.lv
    22.04.2020 22:49
    Reply to  digitalk

    Mhm, mēs te nesen vienam projektam meklējām 20 webkameras un tās tiešām nevar tik viegli nopirkt.

    Krotow
    23.04.2020 14:19
    Reply to  digitalk

    LOL. Tieši Covid šaizes sākumā pēc draugu lūguma sanāca Spices Euronics veikalā stāvēt rindā pēc lētajām webkamerām (720p, 40 EUR). Bija pilnīgi kā padomju laikos pēc deficīta precēm. Paņēmu pēdējo no skatloga, aiz manis stāvošajiem palika tikai webkameras par 120 EUR. Publika bija ļooooti neapmierināta :D

    Ģirts Žagars
    27.04.2020 18:42
    Reply to  Oskars

    Webkameras ir izpirktas un pašlaik nav pieejamas noliktavās.

    Diso
    22.04.2020 20:27

    Labs raksts. Paldies!
    Nesen tieši meklēju risinājumu, kā izvedot otru kameru priekš video live streaming.

    Rolands
    23.04.2020 11:30
    Reply to  Diso

    iVcam kopā ar OBS studio būs labākais risinājums. iVcam arī pieļauj telefonu savienot caur kabeli, kur video aizture praktiski nav. Un ar OBS var noregulēt gan skaņu nepieciešamo gan video lai to visu sapludinātu kopā.

    KKTK
    22.04.2020 21:32

    Ar šito kādam vecam telefonam var sākties otrā dzīve ;)

    AZ26
    22.04.2020 22:00

    Nesen redzēju tieši tādu pašu rakstu angļu valodā.Neatceroa gan vairs kur.Tā mazliet nesmuki vienkārši pārkopēt-iztulkot un bliežam iekšā.

    digitalk
    22.04.2020 22:05
    Reply to  AZ26

    vispār jau avots ir norādīts gan rakstā, gan raksta beigās.

    Kursors.lv
    22.04.2020 22:48
    Reply to  AZ26

    Jā, kā jau @digitalk pareizi norādīja, mēs zem jaunumu rakstiem norādām to avotu.

    Emils
    22.04.2020 22:24

    Iriun webcam, gan android, gan ios

    Krotow
    23.04.2020 14:20

    Paldies par IP Webcam. Vienam bērnam šodien tas izglāba dienu.

    EDGARS
    16.02.2023 12:17

    Vai tad jau tagad nevar pieslēgt telefonu kā web kameru ? Es jau 10 gadus atpakaļ par to zināju. Un kas tad te jauns ?

    Reklāma