Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA paziņojusi, ka maijā astronauti kosmosā atkal dosies no ASV

    Jaunākie raksti

    2011. gadā noslēdzās cilvēku lidojumi kosmosā no Amerikas zemes līdz ar pēdējo Space Shuttle lidojumu, liekot vienām no galvenajām kosmosa izpētes valstīm paļauties uz citu sabiedroto spēkiem, šajā gadījumā Krievijas. Bet pēc mazāk nekā 2 mēnešiem varētu tikt veikts jauns ieraksts vēstures grāmatās, atsākot cilvēku lidojumus kosmosā no ASV. Tikai šoreiz jaunā formātā ar privātās kompānijas raķeti un speciālo moduli no kompānijas SpaceX.

    Kosmosa entuziastiem šī ir pietiekami gaidīta un interesanta ziņa, bet Īlons Masks, pārstāvot SpaceX kā vienu galvenajiem vaininiekiem, šajā situācijā, paspējis Twitter tīklā dalīties ar savām pārdomām par lēno tehnoloģisko progresu, kurš varētu liegt mums sasniegt Marsu mūsu dzīves laikā. Taču atgriežoties pie notikuma, NASA ir paziņojusi, ka 27. maijā notiks lidojums ar SpaceX Falcon 9 nesējraķeti, speciālo cilvēku pārvadāšanas moduli Crew Dragon un 2 speciāli apmācītiem astronautiem Bobu Benkenu (Bob Behnken) un Dagu Hērliju (Doug Hurley) uz Starptautisko kosmosa staciju.

    Reklāma

    Palaišana plānota no Kenedija kosmosa centra 39A laukuma Floridā 23:32 pēc Latvijas laika, kas ir lieliska iespēja sekot līdzi šim notikumam mūsu platuma grādos. Domāju, ka tiešraides būs pieejamas gan NASA, gan SpaceX YouTube kanālos kā līdz šim. Palaišanas vieta jau iepriekš pildījusi savus uzdevumus gan Apollo, gan Space Shuttle misiju laikā. Protams, saistībā ar šī brīža vīrusa izplatības laiku, palaišanas datums var tikt mainīts.

    Pagaidām nav zināms cik ilgi astronauti uzturēsies kosmosa stacijā, jo galvenais lidojuma mērķis ir pirmais oficiālais lidojums ar cilvēkiem uz klāja. Par godu šim notikumam, Falcon 9 raķete saņēmusi 70. gadu NASA logo uz tās sāna.

    Avots: Jim Bridenstine
    AvotsNASA
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zenta
    20.04.2020 07:01

    Runajot par kosmosa tēmu.Arā ejot tumsā bieži skatos uz zvaigznēm,jau labu laiku skaidrā laikā esmu novērojusi dīvainu parādību,D pusē zvaigžņu parādi,tā to varētu nosaukt,es nebiju vienīgā kad to redzēja,ar vienadiem atstatumiem viena aiz otras zvaigznes virzījās no labās puses uz kreiso,vērojām kādu pus stundu līdz tas samazinājās,bet ilgak pavērojot varēja vēl sagaidīt,zvaigznes kas lido.Savā mūžā neko tadu nebiju noverojusi,gribu rast atbildi uz šo redzēto ,kad saule rietēja ap sešiem ,tumsa iestājas,jau no tā laika es vēroju šo dīvaino zvaigzņu parādi.gibu zināt izskaidrojumu,paldies.

    digitalk
    20.04.2020 07:26
    Reply to  Zenta

    tie visticamāk ir nesen palaistie SpaceX Starlink interneta satelīti, kas pamazām izretojas, lai ieņemtu ieplānotās vietas orbītā.

    Reklāma