Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Google veidos savu maksājumu karti

    Jaunākie raksti

    Aptuveni pirms gada Apple izziņoja savu Apple Card maksājumu karti, ko veido kopā ar ASV banku Goldman Sachs. Karte lieliski integrējas Apple Pay maksājumu sistēmā un piedāvā ērtu veidu plānot savu budžetu un veikt pirkumus. Lai arī procentu maksājumi par kredītpakalpojuma izmantošanu ir līdzīgi citu banku produktiem, tomēr par Apple Card kartes izmantošanu nav jāmaksā papildus komisijas maksas.

    Lai lietotājus motivētu ar šo karti veikt vairāk pirkumus, Apple izveidojis speciālu atmaksas programmu – “Daily Cash”. Pircēji saņems atpakaļ 3% par katru pirkumu, kas veikts no Apple (Apple Store, Apple.com, App Store vai iTunes, kā arī Apple Music, iCloud vai pirkumiem lietotnēs). Savukārt, par katru pirkumu izmantojot Apple Pay, atpakaļ saņemsim 2% no pirkumu summas. Visiem citiem pirkumiem ar šo karti tiek nodrošināta 1% atmaksa. Pie tam, “Daily Cash” atmaksa tiek saņemta katru dienu un to var izmantot, lai dzēstu savu parādu vai pārskaitītu atpakaļ uz savu bankas kontu.

    Reklāma

    Šomēnes informējām, ka arī Huawei izziņojis savu norēķinu karti un tā nodrošina tikai čipa un bezkontakta maksājumus. Huawei karte būs saistīta ar Huawei Pay un UnionPay norēķinu servisu un kartei tiek solītas naudas atgriešanas (cashback) programmas, kā arī citi bonusi. Pagaidām gan nav skaidrs, kad karte būs pieejama.

    Šonedēļ TechCrunch publicējis baumas, ka arī Google strādā pie līdzīga maksājumu kartes produkta ieviešanas. Medijs vēsta, ka Google izstrādā virtuālās un fiziskās maksājumu kartes, kas darbosies kā normālas kartes un ar tām varēs veikt maksājumus ierastajās tirdzniecības vietās un internetā. Kartes tiek veidotas sadarbībā ar vairākām bankām (CITI, Stanford Federal Credit Union u.c.) un tās varēs pievienot Google Pay lietotnei.

    Google jau iepriekš oficiāli ir teicis, ka pēta veidus, kā var ASV sadarboties ar bankām un kredītu iestādēm, lai piedāvātu norēķinu pakalpojumus caur Google Pay servisu. Šādā sadarbības modelī bankas nodrošina finanšu infrastruktūru, bet Google nāk ar saviem klientiem un digitālajiem risinājumiem.

    Paredzams, ka Google maksājumu karte sākotnēji tiks nodrošināta no VISA puses, bet nav izslēgts, ka projektā iesaistīties arī Mastercard. Karti varēs pārvaldīt no Google Pay lietotnes, lai ieskaitītu tajā naudu vai veiktu pārskaitījumus citiem cilvēkiem. Fizisko karti varēs izmantot ierastajās tirdzniecības vietās ar čipu vai bezkontakta maksājumu veikšanai, bet virtuālā kartes versija būs izmantojama tiešsaistes maksājumiem. Google Pay lietotnē paredzētas plašas iespējas apskatīties transakciju vēsturi, kā arī atcelt kļūdainus vai krāpnieciskus maksājumus.

    Google no 2013. – 2016. gadam uz brīdi piedāvāja Google Wallet servisā ietilpstošu maksājumu karti, taču vislabākajās šī uzņēmuma tradīcijās projekts tika slēgts.

    Google Pay maksājumu serviss Latvijā pagaidām oficiāli nav pieejams, taču vismaz man to izdevās aktivizēt esot svešā valstī (šķiet, Spānijā) un tad tas darbojas arī, kad atgriezos atpakaļ Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma