Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung sasniedz iespaidīgus 5G testa ātrumus

    Jaunākie raksti

    Samsung testa vides apstākļos sasniedzis līdz šīm ātrāko 5G pārraides ātrumu, kas kopumā sasniedzis 8,5 Gbps. Tas noticis pateicoties kompānijas izstrādātajam piekļuves blokam, kurš milimetru viļņu veidā signālu nogādājis līdz divām testa ierīcēm.

    Katra no testā iesaistītajām ierīcēm no speciālā bloka saņēma 4,3 Gbps lielu datu pārraides ātrumu, kas kopā rezultējies 8,5 Gbps. Samsung izmantoja MU-MIMO principu (angliski multi-user, multiple input, multiple output) kopā ar 800 MHz joslas platumu, tāpat šādu ātrumu sasniegšanai bijusi nepieciešama mobilo sakaru operatoru signālu sakopošana.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka šie ātrumi sasniegti speciāli izveidotā laboratorijā, kurā signāliem starpā nav bijuši bloķējoši elementi, nekas pietuvināts reālai ikdienai. Piekļuves bloku un tehnoloģiju jau sākušas izmantot Japāna, Dienvidkoreja un ASV, saredzot tieši milimetru vilņu tehnoloģijā iespējas komerciāli ērtā veidā klientiem piegādāt 5G signālu un atbilstošo ātrumu bez liekas aiztures.

    Samsung veikums un sadarbību noslēgšana norāda uz šī spēlētāja ienākšanu 5G tirgū un nopietnas konkurences sastādīšanu tādām kompānijām kā Nokia un Huawei, kā arī jauna biznesa attīstību kompānijas ietvaros.

    AvotsSamsung
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    arcsin
    17.04.2020 10:33

    800 MHz būs nevis mmWave diapazons, kurā testi veikti, bet gan bandwidth jeb joslas platums.

    Reklāma