Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch nākotnē spēs mērīt stresa līmeni

    Jaunākie raksti

    Apple pārredzamā nākotnē vēlas, lai viedpulkstenis Apple Watch būtu viena ierīce gan fiziskās, gan mentālās veselības uzraudzībai, kas nozīmē ka pēc 2 gadiem tā būtu spējīga jau iepriekš paredzēt panikas un trauksmes lēkmes.

    Mentālās veselības problēmas ar katru gadu paliek atvien plašāk izplatītas, ka arī cilvēki atļaujas par tām vairāk runāt, un šī noteikti ir niša viedierīcēm, kuras mūs pavada ik dienas. Tā kā jau šobrīd Apple Watch var ziņot par sirdsdarbības regularitātes problēmām, trokšņu izmaiņām vidē un pat veikt elektrokardiogrammu (EKG), tad nākamais solis būs ziņot par tuvojošajām panikas lēkmēm lietotājam.

    Reklāma

    Protams, lai būtu pieejami šādi paziņojumi, visa Apple ekosistēmas veselības daļa būs jāpabaro ar lielu apjomu datiem, balstoties uz kuriem būs iespējams veikt analīzi un prognozēšanu. Tiek lēsts, ka lietotājam būs iespēja pašam veikt izmaiņas, lai pulkstenis atbilstoši ziņotu par tuvojošos lēkmi. Viena no pirmajām lietām, kuru mēs varētu ieraudzīt, būtu stresa līmeņa noteikšana, ko šobrīd jau piedāvā Garmin sērijas viedpulksteņi.

    Sadarbojoties ar vietējām valdībām, vajadzētu paplašināties iespējai izmantot EKG mērījumus sākot ar Watch Series 4 modeli, kuri šobrīd jau pieejama lielā daļā Eiropas, bet ne Baltijas valstīs. Šie visi dati, kuri ir pieejami arī ārstiem, iezīmē nākotnes tendences medicīnā, lai ātrāk spētu noteikt saslimšanas. Taču ir skaidrs, ka mūsu ikdiena paliek savā ziņā arvien atkarīgāka no tām, tāpēc mūsu pieminētais tualetes poda vāks ar speciālo skeneri vairs neliekas tik neierasta lieta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma