Web Analytics
More
    Reklāma

    Gudrais tualetes pods spēs identificēt mūsu dibenu

    Jaunākie raksti

    Varbūt kādam šī tehnoloģiju ziņa varētu likties pretīga, bet lasīsim to ar smaidu, un novērtēsim tehnoloģisko pienesumu mūsu veselības profilaksei. Stenfordas Universitātes zinātnieki izstrādājuši viedo tualetes poda vāku, kurš spēj analizēt mūsu urīnu un izkārnījumus, kā arī tas spētu identificēt katra lietotāja anālo atveri.

    Nav nekāds noslēpums, ka, pārbaudot mūsu urīnu un izkārnījumus, iespējams iegūt ļoti vērtīgu informāciju par fiziskās veselības stāvokli, tā kā no tā nebūtu jābaidās. Viss, kas dabīgs, parasti nav slikts. Stenfordas zinātnieki apgalvo, ka no šādiem paraugiem būtu iespējams noteikt pat vēža klātesamību, kā arī dažādas zarnu un nieru saslimšanas. Un cik lieliski, ja to visu spētu izdarīt reizē ar dabisku lieko vielu izvadīšanas procesu.

    Reklāma

    Avots: ExtremeTech

    Vēl ērtāka liekas iespēja, visus tualetes podā izanalizētos datus uzglabāt mākoņdatu servisā, kas ļauj ārstiem tiem ērti piekļūt. Kaut arī šādas iespējas liekas saprotamas, ar kurām arī man pašam nebūtu problēmu sadzīvot, un kādu reizi pasekot rezultātiem, tad nākamais tehnoloģiskais risinājums balansē uz šauras privātuma robežas. Viedais poda vāks ar kameru palīdzību būs spējīgs atpazīt katra lietotāja anālo atveri, kurai, kā izrādās, ir unikālas iezīmes, kas ļauj identificēt atsevišķu personu. Šāds vāks nepieciešams, lai būtu ērtāk atšķirt, kuram labierīču lietotājam pieder noteiktie izkārnījumi un pēcāk analīzes dati. Šo iespēju paši zinātnieki sauc par anālo nospiedumu (angliski analprint) vai sfinktera skeneri, kas varētu neizraisīt tik daudz emociju.

    Šeit noteikti pieslēdzam savu kritisko domāšanu, jo izkārnījumu analīzei var būt liela loma veselības pārbaudē un ārstēšanas procesā, tāpēc šādas iespējas noteikti nevajadzētu uzskatīt par pretīgām, bet gan kā atbilstošu tehnoloģisko risinājumu uz doto brīdi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    13.04.2020 03:53

    ir jau arī dažādas ;)

    Tutu
    13.04.2020 11:14
    Reply to  digitalk

    Paldies! Tiešām informatīvi.
    Rrdzot, ka ir viens komentārs, nodomāju, ka digitalk vai krotow būs ko komentējuši. :D Intuīcija nepievīla.

    13.04.2020 13:18
    Reply to  Tutu

    tur nu neko nevar padarīt, ka mēs esam tādi assprāši ;P
    bez tam, kurš tad Kursoram reitingu cels, ja ne tu pats? ja tēmu zini, tad komentē ko gudru, ja nezini, tad var arī kādu joku nogāzt.

    Reklāma