Web Analytics
More
    Reklāma

    TP-Link Tapo P100 apskats – maza, glīta un vieda rozete

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen publicēju līdzīga produkta – Satechi Dual Smart Outlet viedā elektrības sadalītāja apskatu un pie tā komentāros norādījāt uz interesantiem šādas ierīces pielietojuma veidiem. Tomēr 60 eiro ir diezgan liels naudas daudzums, ko ne visi gribēs atvēlēt šādiem eksperimentiem. Tāpēc šodien steidzu pastāstīt par TP-Link Tapo P100 viedo rozeti, kas Latvijā maksā ap 15 eiro.

    Reklāma

    Jau uz iepakojuma varam izlasīt, ka šī rozete ir attālināti kontrolējama gan ar Google un Amazon balss asistentiem, gan no mobilās lietotnes. Šajā vietā uzreiz piezīmēšu, ka šis nav Kasa produkts un to nevarēs vadīt no TP-Link Kasa mobilās lietotnes. Šoreiz būs jāuzstāda atsevišķa TP-Link Tapo lietotne. Rozetei varam iestatīt ieslēgšanās/izslēgšanās grafiku un tai pat ir “Neesmu mājās!” režīms. Diez, ko tas nozīmē?

    Tapo P100 ir izmantojams iekštelpās 220-240V 50/60Hz maiņstrāvas tīklā ar 10A strāvas stiprumu. Maksimālā jauda ierīce, ko varam slēgt pie šīs rozetes, ir 2300W. Tātad, varēsim pieslēgt vairumu tējkannu. Arī šī ierīce, tāpat kā Satechi Dual Smart Outlet, darbojas tikai 2.4GHz bezvadu interneta tīklā (tiesa, šādi tīkli joprojām ir visizplatītākie) un sākotnējā savienojuma izveidei būs nepieciešams Bluetooth savienojums.

    Ar savu 51 x 72.0 x 40mm izmēru šī ir arī ļoti kompakta ierīce, un, kā varam redzēt attēlos zemāk, tā itin nemaz netraucēs apkārtējām rozetēm. Produktam ir viena fiziska poga ar ko var ieslēgt un izslēgt rozeti manuāli. Par to, ka rozete ieslēdzas vai izslēdzas sapratīsim no diezgan labi dzirdama klikšķa. Aptuveni tāpat klikšķēja arī Satechi produkts. Pieņemu, ka tehniski abi produkti ir diezgan līdzīgi.

    Ierīce veidota no nedegošas plastmasas, pieejama baltā krāsā un tajā ir iebūvēta arī atmiņa iestatījumu saglabāšanai situācijās, kad aptrūkstas elektrības padeve. Manuprāt, glīts un kvalitatīvi uzbūvēts produkts.

    Rozetes augšējā kreisajā stūrī mazajā caurumiņā ir noslēpusies maza gaismas diode, kas iedegas zaļa, ja rozete ir aktīva un nodziest, ja to izslēdzam. Gaismiņa ir diezgan nemanāma, tomēr, ja tā traucē, ražotājs piedāvā iespēju to vispār izslēgt vai ieprogrammēt, lai tā nodziest noteiktās stundās, piemēram, naktī. Sīkums, bet patīkami!

    TP-Link Tapo P100 sākotnējā iestatīšana

    Lai varētu lietot šo viedo rozeti, mums nevajag nekādu bāzes staciju. Pilnībā pietiek ar to, ka mājās, kur to šo ierīci izmantosim, ir bezvadu interneta tīkls un Android vai iOS mobilā lietotne uz kuras uzstādīt kontroles lietotni. Kad tas paveikts, varēsim vadīt rozeti gan no mājām, gan esot tālu prom.

    Kad esam uzstādījuši TP-Link Tapo mobilo lietotni un izveidojuši lietotāja kontu, varam pievienot tai mūsu ierīci. Kā redzam mobilajā lietotnē, TP-Link ir izveidojuši arī divas viedās kameras, ko arī varam pievienot un kontrolēt no šīs lietotnes. Es pieteicos uz vienas testu, labprāt pārbaudīšu, kā tā darbojas. Tāpat redzam, ka TP-Link veido arī viedo spuldzi. Izvēlamies mūsu rozeti un tad būs paturot ilgāk fizisko pogu uz rozetes, tā jāiestata savienošanās režīmā (indikators mirgo zaļš un oranžs). Kā redzam pēc paziņojuma ekrānā, šajā posmā tiek izmantots Bluetooth savienojums.

    Kad ierīce ir atrasta, tiekam aicināti izvēlēties mūsu mājas Wi-Fi tīklu un ievadīt tā paroli. Tālāk ierīce jau uzsāk savu dzīvi un pati pievienojas internetam. Tālāk seko ierīces nosaukuma ievade, kā arī telpas un ikonas izvēle. Pēdējā darbība šajā uzstādīšanas vednī ir rozetes programmatūras pārbaude uz jaunāko versiju. Ja tāda ir pieejama, rozete atjaunosies. Jā, skan traki, bet tādā nu pasaulē mēs dzīvojam :)

    Viedās rozetes iespējas

    Man patīk kontroles lietotnes dizains, tas izskatās tīrs un gaumīgs. Pirmajā skatā uzreiz varam redzēt visas mūsu viedās TP-Link ierīces un turpat varam tās ērti ieslēgt vai izslēgt. Uzspiežot uz produkta, tiekam pie tā informācijas. Elektrības patēriņu šis produkts neuzskaita, bet prot parādīt, cik ilgi ir bijis aktīvs dienas, nedēļas vai mēneša griezumā. Tāpat redzam, kuram bezvadu interneta tīklam esam pieslēgušies un kādā istabā esam atzīmējuši šo rozeti. Lietotne mums piedāvā veselu lērumu gatavu istabas nosaukumu un vienu telpas nosaukumu varam izveidot arī paši.

    Paplašinātajos iestatījumos varam nomainīt ierīces nosaukumu, atrašanās vietu, koplietot to ar citiem ģimenes locekļiem un pielāgot gaismas diodes darbību par ko jau iepriekš rakstīju.

    Lietotne piedāvā diezgan plašas iespējas izveidot rozetes ieslēgšanas vai izslēgšanas grafikus. Mēs varam iestatīt, lai tā slēdzas no rīta vai vakarā, kā arī izvēlēties konkrētus laikus un dienas. Grafiku skatā varam redzēt informāciju par grafikiem un nopauzēt tos, kas šobrīd nav aktuāli.

    Ja mums nav nepieciešamības pēc atkārtotām darbībām, varam izvēlēties taimera funkciju. Tajā uzstādām laiku un darbību, kas jāveic pēc šī laika beigām. Trešā ar laiku saistītā funkcija ir tā saucamais “Neesmu mājās” režīms, kad varam iestatīt dienas un laikus, kad rozetei uz savu galvu slēgāties iekšā un ārā, lai radītu sajūtu, ka esam mājās.

    Tā kā šī nav Apple HomeKit ekosistēmas ierīce, no iPhone to nevarēsim kontrolēt ar Siri balss asistentu. Tā vietā Tapo P100 var kontrolēt ar Google un Amazon balss asistentiem. Tie gan atsevišķi jāuzstāda vai jānokonfigurē uz mobilās ierīces (TP-Link savā lietotnē piedāvā pamācības) un attiecīgajās programmās ir jāpiesakās ar TP-Link kontu, lai dotu piekļuvi mūsu viedajai rozetei. Principā balss komandas šādiem “svešiem” asistentiem kļūst ērti padot tikai tad, ja mums saimniecībā ir arī Google vai Amazon viedie skaļruņi. Tad nevajadzēs speciāli vērt vaļā lietotnes telefonā un izsaukt asistentus. Piezīmēšu, ka šo produktu nevar kontrolēt ar Samsung SmartThings.

    TP-Link Tapo P100 – patīkams pārsteigums!

    Jau testējot Satechi viedo rozeti man bija āķis lūpā uz šādiem automatizējamiem viedās mājas produktiem un TP-Link Tapo P100 nepievīla. Tā ir maza un glīta viedā rozete, kas pati par sevi piedāvā pietiekami plašas automatizācijas iespējas un savietojamība ar Google vai Amazon virtuālajiem asistentiem krietni paplašina šī produkta iespējas, ļaujot sastrādāties ar citām mūsu mājoklī sastopamajām viedajām ierīcēm. Kontroles lietotne ir glīta un tā darbojas godam. Ja Tapo P100 izdosies kaut kur nopirkt cenā, kas tuvojas 10 eiro atzīmei, tad ķer, kamēr karsts. Pēc tam izdomāsi, kur to lietderīgi izmantot! Viens no retajiem produktiem, kas man patiešām patika!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Qurious
    27.03.2020 18:40

    Tagad kļuva interesanti, kāpēc tplink veido divas produktu līnijas. Gan funkcionāli, gan vizuāli tie ļoti maz atšķiras. Aplikācija izskatās pēc Kasa kopijas. Kur āķis?

    Skābene
    28.03.2020 13:31

    Mājas vajadzībām uzsūtīju Sonoff produktus un ir baigi ok, turklāt cenas draudzīgākas.

    Ervīns Patmalnieks
    28.03.2020 22:22

    Man ir gan TP-100, gan TP-110, gan arī sonoff vairākas ierīces. Viss uztaisīts lokālajā tīklā, kur kā galvenais HUB ir Home Assistant. Principā, kā noteicošais protokols tiek izmantots MQTT, kas paver neskaitāmas iespējas dažādu integrāciju un tiešo komunikāciju.

    Skābene
    30.03.2020 10:02

    Manām vajadzībām pietiek ar ķīniešu piedāvāto mākoni un vadību no telefona. Pārsvarā izmantoju relejus āra apgaismojuma ieslēgšanai, izslēgšanai ar taimeri, kā arī karstā ūdens cirkulācijas sūkņa darbināšanai un laistīšanas sistēmai.
    Zinu, zinu, nav droši, bet ja arī kāds no malas tiks klāt manam fasādes apgaismojumam, vai karstā ūdens cirkulācijas sūknim, kaitējums būs tāds pats, kā kaimiņu puikas zvans pie vārtiņiem! :D

    Krotow
    31.03.2020 17:26
    Reply to  Skābene

    Neparedzēts karstā ūdens cirkulācijas sūkņa izslēgšanas gadījums atkarībā no krāsns konstrukcijas var arī izmaksāt vairākus simtus. Labi vēl ja zini, kura kaimiņam palaidnis tas bija, lai ir skaidrs no kā piedzīt zaudējumus.

    Osvalds
    09.04.2020 21:03

    Vai ir kāda info cik ierīces var pieslēgt pie TP-Link Tapo mobilās lietotnes?

    Osvalds
    09.04.2020 22:33

    Šodien nopirku un spēlējos. Kaut ari rakstā bija ka iespējama update tomēr kā es ierēcu: ieslēdz rozeti un tā ņem un novelk un instalē update! Cool!

    Reklāma