Web Analytics
More
    Reklāma

    Google veidos vietni vīrusa apkarošanai, bet ne tādu, kā Tramps iedomājas

    Jaunākie raksti

    ASV prezidents Tramps vēl piektdien paziņoja, ka Google strādā pie vietnes, kas ļautu iedzīvotājiem ērtāk uzzināt, kur tieši iespējams tuvumā veikt koronavīrusa testu, kaut arī tobrīd Google par šādas izziņošanas plāniem neko nezināja.

    Google nākusi klajā ar informāciju, ka vietne tiešām top, bet to veido cita Alphabet paspārnē esoša komanda Verily. Sākotnēji gan Google nebija gatava tam, lai kāds izziņotu jauno vietni. Vienlaikus Google paziņojusi, ka Trampa pieminētā vietne vismaz sākotnēji būs ar būtiski mazākām iespējām pat Trampa sasolīto.

    Reklāma

    Google un Alphabet vadītājs Sundars Pičai (Sundar Pichai) bloga ierakstā paziņojis, ka tiešām norit darbs pie informatīvas vietnes, bet Pičai neko nemin par Trampa solīto testēšanas informāciju un par iespējām uzdot jautājumus un saņemt atbildes. Visticamāk, Google veidotā vietne būšot gatava jau šovakar.

    Visticamāk, šāda sadarbība veidota, jo tikai retajam uzņēmumam ir spējas tik ātri izveidot vietni, kā arī nodrošināt serveru jaudas, kad valsts iedzīvotāji sāks apmeklēt šo vietni.

    Latvijā jau šāda vietne ir gatava, vari apmeklēt Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapu, lai iepazītos ar aktuālāko informāciju vienkopus. Informācija pieejama latviešu, krievu un angļu valodās.

    Avotswired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Emīlija Lagzdiņa
    16.03.2020 18:53

    Kā sauks to vietni/kāda ir adrese?

    Kursors.lv
    16.03.2020 20:10

    Tas laikam ir šis projekts: https://www.projectbaseline.com/

    Reklāma