Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa varētu spiest ražotājus nodrošināt atjauninājumus un detaļas viedierīču labošanai

    Jaunākie raksti

    Šobrīd par baumām uzskatāma informācija norāda, ka Eiropas Komisija grasās viedierīču ražotājiem pieprasīt darīt visu, lai viedās ierīces tik ātri nenovecotu. Tas taupīs iedzīvotāju līdzekļus, kā arī atkritumos nonāks mazāks apjoms ar nolietotu elektroniku.

    Jau šobrīd Eiropā noteikts, ka mājsaimniecības elektronikas ražotājiem jānodrošina piekļuve detaļām vēl 10 gadus pēc ierīces izlaišanas tirgū. Līdzīgs piedāvājums izskanējis attiecībā uz vienotu lādētāja standartu. Nav vēl līdz galam skaidrs, vai Eiropa spēs piespiest Apple pāriet no Lightning uz USB Type-C visās savās ierīcēs.

    Reklāma

    Līdzvērtīgu filozofiju Eiropa varētu pieprasīt arī no viedierīču ražotājiem programmatūras jomā, kas, visticamāk, nozīmētu pieejas sniegšanu tā saucamā bootloader atslēgšanai, lai cilvēki paši varētu vecākās ierīcēs uzstādīt svaigu programmatūru. Šis attiektos uz viedierīcēm, ko pats ražotājs ierindojis novecojušu ierīču sarakstā.

    Šobrīd gan vēl nekādi likumprojekti nav tapuši.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.03.2020 10:54

    Šis jaunums tiešām iepriecina. Šķiet ka visi spriest spējīgie indivīdi no politikas vēl nav izskausti. Turpat lai pievieno prasību atļaut no viedierīcēm atinstalēt lietotājam nevajadzīgās ražotāja uzspiestās programmas un no televizoru izvēlnēm aizvākt reklāmas.

    yuris
    16.03.2020 17:02

    Bija taču runa arī par to, ka akumulatoriem arī jābūt lietotājam nomaināmiem. Pagaidām vēl kaut kā tādu tendenci nemana.

    spiedējs
    16.03.2020 17:15
    Reply to  yuris

    Priekš kam, ja tā godīgi? Lai cilvēki varētu iebāzt šaubīgas izcelsmes feiku, kas vēl ņems un aizdegsies? Kam dikti rūp viņa truba, jau tagad nes uz servisu un maina bateriju. Un parasti jau softs noveco vēl pirms baterijas, nu protams, vienmēr ir cilvēki kas izmanto zvanus, sms un pārlūku un īsti nejūt, ka telefons jau brēc pēc pensionēšanās)

    Reklāma