Web Analytics
More
    Reklāma

    Izmantojot enerģijas pārpalikumu, spēkstacija Ņujorkā “rok” bitkoinus

    Jaunākie raksti

    Izmantojot dabasgāzes enerģiju, to ne vienmēr ir iespējams izmantot par visiem 100%, tāpēc to mēdz vienkārši izdedzināt vai aizpūst prom, kas nozīmē izniekotu enerģiju. Iespējams, ka tieši tāpēc Inčukalna pazemes gāzes krātuvē var redzēt degošu liesmu. Taču enerģijas ražotne “Greenidge Generation LLC” Ņujorkā izdomājusi efektīvu veidu, kā ar šo pāri palikušo dabasgāzi darbināt datorus, lai tie tālāk ģenerētu bitkoinus.

    Lai veiktu šīs manipulācijas ar blokķēdēm un iegūtu bitkoinus, ir vajadzīga ļoti liela enerģija, kas šīs spēkstacijas gadījumā ļauj izmantot lēto dabasgāzi, jo daļa no tās var tikt izmantota lokālās elektrības ražošanā, tāpēc ir atrasts papildu ienākumu avots. Ar šo papildus resursu iespējams darbināt 7000 “rakšanas” sistēmu, kuras, balstoties uz 9. marta datiem, spētu uzģenrēt 5,5 bitkoinus, kuru vērtība sasniegtu 45 000 USD. Patērētā jauda šīm procesam ir 14MW, taču to iespējams palielināt pat līdz 106MW, un kompānija norāda, ka ir atvērta sadarbībai ar investoriem.

    Reklāma

    Avots: Bitcoin

    Šo 7000 mašīnu uzstādīšanu, kā arī citus saistītos darbus finansējis uzņēmums “Atlas Holding”. Investīciju apmērs ir 65 miljoni dolāru. Šāda enerģijas izmantošana nosacītā ziņā ir atzīstama un pozitīva, taču tā darbojas tieši ar šādiem fosilajiem resursiem kā dabasgāze, jo atjaunojamos resursus mēs esam ieinteresēti noglabāt nepieciešamajai izmantošanas reizei. Tāpat nav izslēgta varbūtība, ka ražot bitkoinus tieši šobrīd ir izdevīgi, taču spēkstacijas noslogojums ar laiku var palielināties, kas nozīmē mazāk iespēju novirzīt pārpalikumus vai dārgākas ražošanas izmaksas. Arī pašas kriptovalūtas iegūšana paliek arvien sarežģītāka, kā arī tas ir pietiekami nestabils finansiāls ieguldījums.

    Avots: Bitcoin

    Tiek paredzēts, ka šis veiksmīgais produkts veicinās arī citu dabasgāzu staciju iesaisti līdzīgos simbiozes projektos, jo šis ir labs piemērs, kā iegūt papildus ienākumus ar šādu resursu.

    AvotsBitcoin
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.03.2020 21:19

    Nez ko par to saka Rīgas domnieki…

    Einis
    11.03.2020 08:13
    Reply to  Krotow

    Latvijā būtu tīrākie mīnusi, jo pašiem taču sev būtu jāpaprasa OIK :)

    Reklāma