Web Analytics
More
    Reklāma

    Google atrašanās vietas dati padara velosipēdistu par aizdomās turamo

    Jaunākie raksti

    Kāds vīrs Floridā iekūlies neapskaužamā situācijā – Google atrašanās vietas dati viņu mēģina padarīt par noziedznieku vai vismaz līdzzinātāju. Google atrašanās vietas izsekošana norādījusi uz to, ka viņš trīs reizes atradies apzagtas mājas tuvumā īsā laika sprīdī.

    Policija, izmeklējot mājas apzagšanu, no Google pieprasīja atrašanās vietas datus, un izrādījās, ka kāds ir trīs reizes pabijis mājas tuvumā, kas, protams, izsauca policistos aizdomas. Google gan viņu pabrīdinājusi, ka policijai tiks nodoti vīra pārvietošanās un citi dati, ja vien tiesa tuvāko dienu neliegs šos datus nodot policijai.

    Reklāma

    Tiesa bloķējusi personas datu nodošanu policijai, tomēr pēkšņi kļūt par galveno un varbūt pat vienīgo aizdomās turamo nav diez ko patīkami.

    Google savā Transparency Report norāda, ka policijas pieprasījumi par datiem kļūst par ierastu praksi. Tāpat zināmi vairāki gadījumi, kad atrašanās vietas dati noved pie nevainīgu cilvēku arestiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    temīdijs
    10.03.2020 09:22

    Jau sensenos laikos, simtiem gadus pirms interneta, nevainīgi cilvēki tika apsūdzēti un arī sodīti par neizdarītiem noziegumiem. Vai jūs gribat teikt, ka ir noticis kas tiešām jauns? Mainījies ir tikai mehānisms, kā līdz tam nonāk. Un tepat var pieminēt arī to, kā tehnoloģijas maina arī aizstāvību – piem. ja vellists izmanto goprveidīgu kameru, kā blakusprodukts būtu video, kas apgāž apsūdzību. Atgādinu, ka izvirzīt apsūdzību var ikvienam, ar vai bez interneta – tāda nu ir tā sistēma. Cita lieta, kā apsūdzētais aizstāvas un jā, reizēm sistēma aprij nevainīgi apsūdzētos.

    ggggg
    12.03.2020 03:19
    Reply to  temīdijs

    Nākošais solis varētu būt SmartTV ieraksts nodots policijai, kas apstiprinātu vai noliegtu noziegumu. Vai digitālā asistenta glabātie ieraksti mākonī. Vai nesankcionēta piekļuve tavām atmiņām smadzenēs.
    Tauta pamazām pierod pie tā, ka valsts var redzēt cilvēka ikdienu, Orvels tagad kapā rotē. Lai iegūtu drošību, cilvēks būs pamazām atdevis visu.

    Reklāma